Отговори
# 240
Момичета как сте със съня? Аз не мога да спя  - събира ми се по 3-4часа на денонощие. Щом се събуди за нощното й хранене и аз след това не мога да заспя, а ми се спи и съм изтощена…. Започнах да взимам мелатонин (само той е съвместим с кърменето) но и това не помага… отчаяна съм много

# 241
И аз спя лошо. Той дори да не се събуди, аз си се будя, а съм изморена и ми се спи. Нищо не взимам. Сега спя нащрек, може би защото още е в кошарата некст ту ми. Чакам си преградата за леглото му от една седмица вече, голямо пътуване изпътува.

# 242
  • В твоето съзнание...
Момичета, имах и аз такъв проблем със синя преди два месеца и много се напрягах, хем той спи, хем аз не. Пробвах с мелстонин, но в крайна сметка ми помогна да взимам магнезий вечер. Мисля, че беше съвместим с кърменето, но не гарантирам. Но аз и преди да забременея ги имах тези драми и пак това помагаше.

# 243
  • София
Аз в дълбок сън не съм изпадала от много време. Нито пък продължителен. Нямам идея как се наспивам, но съм доста свежа през някои дни.
Може би си взимам съня когато и той спи през деня. Но пък той от 4.месец спи на спалнята при нас. Аз само вдигам блузата и заспивам. Той си цока и понякога и не разбирам.

# 244
Уважам консултантите по детски сън, но, уви, според мен са доста общи насоки. Например интервалите за будуване, които са посочени за 10-месечно бебе, при нас изобщо не са релевантни - прави много по-дълги интервали. Днес направи само една дрямка даже (иначе сме на две дремки). Стана в 7:30, заспа в 11:30 (поспа повече - до 13:30) и заспа чак в 8.... И, повярвайте ми, към 5:30 опитвах, опитвах - кърмих го, друсках го - не и не!! не заспа.

Иначе обикновено имаме 2 дремки - 1 сутрешна и 1 следобедна, но напоследък.. не знам. Втората дрямка започва късно и така заспива късно вечер.. Явно просто има повече енергия и посочените интервали наистина за него не работят..

Не знам! Иначе и аз кърмя и през нощта.. Има нощи, в които изобщо добре не спя (даже повечето), но.. Каквото - такова. Имаме 5 зъба, 1 избива в момента, отдолу не знам какво става - не ми дава да видя...

Та мисълта ми е - живи и здрави да са ни! Аз вярвам, че си е до дете. А между другото - доста познати ми казват, че след годината сънят става доста по-добър.. Дано!

Мислили сте за второ дете? (Или трето, хаха)

# 245
Аз определено не мисля за второ в момента.
Горе-долу по колко часа сън ви се събират на денонощие? На мен около 3 максимум 4 от три месеца насам….

# 246
Аз приключих с децата 😄😄 Може би при други условия и в по-ранна възраст, можеше и да се излъжа, но сега вече не. Сега сериозно - наистина би ми се искало да имам две деца, но вече сме с големи кредити и без помощ от никой, дори за 1ч нямам на кого да го оставя, не виждам просто как ще се справя да гледам и второ дете и да работя. А и първото го родих на 35г,не са много, но си има значение. Важното е човек да си знае възможностите, да сме живи и здрави това да изгледаме Simple Smile
Аз да питам, слагате ли ги вече на гърне? Аз купих това икейското, но той плаче като го сложа на него 😄😄 Но пък поне играе с него, ако не го ползва по предназначение.

Сложихте ли коледните украси? 😄😄

# 247
И аз се надявам ,като проходят да се изморяват и да поспивам по спокойно.Взех шише с много различен биберон за нощното хранене- пие си без проблем.Мисля ,че дори и хареса😂.
За трето определено не мисля,ако бях по млада можех и да се замисля😉Аз за второ трудно се реших.Но един съвет като по голяма,тези които сте с едно не се отказвайте за второ!

# 248
Леле започвам да чакам годинката с хронометъра на обратно отброяване 🤣🤣 искам съъъън

Е ... аз и второ искам 😄 но, вече 3 стимулации набързо направихме - възрастта си казва думата, Я са ми сериозно на дъното на класацията по качество: /
Но, имаме още два опита по тукашната здравна каса ... на лято, ако е писано, ние ще пробваме пък каквото такова🤞🤞🤞
Карина - да го намачкаш този кнуфел беер както казват тук на бебешките мечета за гушкане🥰🥰❤️❤️ а този масажьор там... ако имах такъв щях да карам мм всеки ден да го прилага на гърба ми 😄

Аз само лампички на недостъпни места сложих. Едните лампипки са във формата на елха - тази година толкова 😄

# 249
Леле започвам да чакам годинката с хронометъра на обратно отброяване 🤣🤣 искам съъъън

Е ... аз и второ искам 😄 но, вече 3 стимулации набързо направихме - възрастта си казва думата, Я са ми сериозно на дъното на класацията по качество: /
Но, имаме още два опита по тукашната здравна каса ... на лято, ако е писано, ние ще пробваме пък каквото такова🤞🤞🤞
Карина - да го намачкаш този кнуфел беер както казват тук на бебешките мечета за гушкане🥰🥰❤️❤️ а този масажьор там... ако имах такъв щях да карам мм всеки ден да го прилага на гърба ми 😄

Аз само лампички на недостъпни места сложих. Едните лампипки са във формата на елха - тази година толкова 😄

Lucie, даже не го бях забелязала този масажор 🤣🤣🤣 Имаш набито око. А за съня, ако ми се съберат 4-5ч без да се събуждам, ще съм супер. И преди да родя спях по толкова, обаче с това будене за игри..... Снощи например, не е ставал да играе, но плака 2 пъти в съня си. 🤷‍♀️ A аз събудя ли се, после гледам тавана сума ти време докато заспя пак. А уж съм изморена, но от най-малкия шум се събуждам. Как да се отуча не знам.

# 250
  • София
И при нас избиват зъбчета едно след друго. Вече има 8 зъбчета, гледам, че и още едно пробива. Hushed
В събота сложихме елхата и очаквах, че ще ходи да дърпа и пипа, но не. Изобщо не я закача, вече спря да отваря и шкафовете и смятам скоро да махна стоперите, които сложихме. Просто не му е вече интересно и не иска да играе там. Разучил е всичко.

За второ детенце аз си знам, че ще ни е много трудно, защото сме сами в София. Бабите пак ще идват, но не са ми на една ръка разстояние. Разбира се, не сме се отказали, даже напротив. Yellow Heart Ще е трудно, но ще се справим, толкова хора се оправят.

Вчера успя да се задържи сам на крачета за около 30 секунди. Дори не се усети, че не го държа, но като видя и започна да протяга ръце, страх го е все още явно. Grinning

# 251
И при нас вчера се будеше на 10-15 мин с писъци, явно пак тези зъби. Днес лапа цялата ръка буквално.. много го дразнят.

Иначе при нас с ходенето вече е все по-уверен, пък да видим. За секунда не мога да го оставя без надзор - отваря шкафове, набира се да се изправи на всичко, до което може да се добере, лази много смешно по дупе и е много бърз... Та, малко се изморявам, но днес поне прави втора дрямка, което е добре. Малко време и за мен. Grinning

Ние сложихме украсата също, не ходи много често към елхата, но първият ден я "изучавахме" заедно 1 час.

Кари, много е сладък бебокът. Heart

Иначе ние мислим за второ също. Чудя се каква разлика би била подходяща.

# 252
Кари, страхотен! Heart
Моят батко след 3тата година чак започна да спи без будене нощем. Дано малкия да започне по-рано.
Трето дете няма да имаме. Най-вече заради възрастта, но и финансово ще ни стане трудно. Ние даже имахме още 3 замразени ембриона, но тъй като решението ни е окончателно, а срокът за съхранение изтече, с голяма мъка и болка... се сбогувах с тях и ги пуснах да си отидат... Все още ми е мъчно, беше ми хубаво да знам, че ги има...

# 253
Карина, "гърбът" ми го видя масажора 😆😆 имам въпиюща нужда от масаж.
За буденето - имаме бебе камера - пробвам да спя в голямата спалня вече много пъти с идеята да не "скачам" веднага когато чуя бебето, уж да си заспи сам от една фаза на съня в друга.
Ей така спорадично пробвам.
Снощи пак. Е няма. Изправя се ококорва се, оглежда се и почва да мрънка. Веднага избягаха да дам АМ докато  не се е събудил напълно. И останах да соя на "резервното" легло, което взехме за спешни нощи 😅😅 т.е. моето легло постоянно в момента.

Не знам дали това че ме нямаше беше причината, но на следващите две събиждания се изправи със заспали очи и се гушкаше в мен на сън. Даже го взех до мен да го гушкам.
И ам си му дадох както си ни е навик, но за първи път сякаш съзнателно се гушкаше.

Ами окей. Имаме явно здрава привързаност или там както се казва. (Attachment) детето има доверие във възрастният, който се грижи за него и го търси. Доколкото съм чела.

# 254
Моето момче се събужда около 7,30, спи през деня веднъж преди обяд 1,40-2,00 часа, след това следобед още 40-50 минути, като го събуждам от тази втора дрямка в 17,00-17,15 часа. Вечерта заспива в 21,45-22,00 часа. Буди се 2 пъти до ставането от сън, но само суче и заспива. Изключение- когато избива зъб се буди 2-3 пъти и се случи 2 пъти да будува по около час, но не реве и не играе, просто лежи в креватчето, върти се и се опитва да заспи, слушайки песничката, която пея. Първата дневна дрямка е голямата, на нея лягам и аз да спя.
Интервалите на будуване са приблизително 3,15/3,40/4,20
Ходи на гърне от 1 месец и нещо по гол.нужда безотказно, а по малка - както уцелим.
Научи се като му казваме чао-чао да маха с ръчичка за довиждане. На всичко, което го вълнува и иска да каже нещо казва "Е!" Simple Smile Иначе един цял ден повтаряше "а-буф", но явно беше период. Казва мам-мам, когато реве и "нйеее", но според мен не са свързани с осъзнато говорене.
Има вече 2 долни зъба и 3 горни.
Лази много добре, стои на крака хванат за мебели или под мишнички.
Хапва много добре. От 3 вечери вече му давам вечеря - супичка.
През деня го кърмя средно 3 пъти, а също вечер преди сън и нощем 1-2 пъти.
Когато не е много студено (примерно 0' или под 0' градуса) излизаме за следобедния сън навън с количката, за да спи навън.
Украсихме елхата. Реакцията е естествено "Е!". Кучето ни Бюти също е "Е", прахосмукачката-робот също е "Е". Иначе знае думи като куче, кола, топка, мечо - като ги казвам се обръща по посока, където са съответно из стаята.
Обезопасихме превантивно контактите с бебе-предпазители и шкафовете със заключалки.
Нямам намерение за друго дете, тъй като той ми е трето  😀 , пък и след броени дни ставам на 45, така че стига ми толкова, но много, много му се радвам защото беше желано и мечтано бебе.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 10:51 от ForestFlower

Общи условия

Активация на акаунт