Отговори
# 225
Ох, момичета, да ви кажа, тези неща със съня и храната го чувам все от майки като мен с момчета. Включително и мои приятелки и роднини се оплакват от същите неща, а тези с момиченца - спят си по цяла нощ, играели си сами, някои вече са проходили, а са две-три седмици по- малки от нашето момче. Направо...

Ами не знам дали е така, защото той  на 2м сам си махна нощните хранения и си спеше по цяла нощ до съвсем скоро. Но пък е вярно, че момиченцата малко по-бързо се развиват по принцип. Мисля си, че е от новите умения, буквално си отваря очите и се хваща за кошарата и почва да вика МаМ МаМ и се хили. Готов е за игри. А като му дам млякото, пие съвсем малко и иска да става. Не мога и да го приспя и ставаме да играе. Сега спи от 19ч и понеже имаме камера над кошарата, той не е спрял да се върти. Аз не знам как има сили това дете цял ден не се спира и през нощта също 🤷‍♀️ на мен драмата ми не е, че ставам рано, а това че се събуждам по 100 пъти и ставам с главоболие всеки ден. Понеже и спя леко, той се върти и се събуждам постоянно 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️Луда работа

# 226
Ох, момичета, да ви кажа, тези неща със съня и храната го чувам все от майки като мен с момчета. Включително и мои приятелки и роднини се оплакват от същите неща, а тези с момиченца - спят си по цяла нощ, играели си сами, някои вече са проходили, а са две-три седмици по- малки от нашето момче. Направо...

Аз съм с момиче,но положението е същото!Първото ми дете е момче и при него беше същата работа! Започвам да си мисля,че проблемът е в мен! За сметка на това баткото   След втората година стана много добро дете,та и сега на това се надявам!

# 227
моята дъщеря мрънка нощем пие вода по цял ден реве за баща си но няма как трябва да работи кофти ми е като реве жално за него

# 228
Момичета, според една моя позната, която е работила с консултант по детски сън,  разковничето на спането нощем е в това да да се уцелят правилните интервали на будуване денем.  Тя казва, че ако бебето будува повече от 4 часа се превъзбужда и затова се буди често нощем и аз намирам логика в това, защото са много малки все още. Аз мисля да го пробвам. Понякога добре ми се е получавало и ми се струва, че нашият идеален интервал е 3 часа и 30-40 минути. Лошото е, че все бързам да изляза някъде и се налага по това да нагласям дневния сън. На обяд за кухнята, следобед да взимам баткото от градина.
Разбира се, това с интервалите едва ли ще важи за всички деца, ще има и такива, които просто не могат да се вместят в рамките на режим.

Моето момче е на лепетна реч още, не мисля, че осъзнато ги казва тези мам мам, ам ам, та та, и ба ба. Новото му е пе пе. От няколко дни казва дай и то съвсем на място, така че може да се окаже, че това му е първата дума.
За болестите,  говорете ми. Аз кашлям от 3 седмици и не ще да минава Sad Каквото ни донесе баткото от градината почти никога не ме подминава и мен...
За храненето. Като майка на един много злояд батко от бебе, ще ви кажа да не се тормозите толкова. Все някога започват да ядат Simple Smile

# 229
Аз също наскоро говорих с консултант по детски сън.Обясних и че заспива към 21.00 и така до 12.30 и след това пада голямото мрънкане през 1.30 ч.и към 5,6 се отпуска.Даде ми като съвет да изтегля съня да е към 20.00,защото децата като се превъзбудят спят неспокойни.А за нощното хранене ми каза да взема шише с друга форма на биберона,така няма да изпитва удоволствие да пие.Каза,че деца по този метод да махнали нощното хранене за една седмица.Не съм го направила ,защото мисля до годината да не я мъча.Надявсм се силно сама да го спре.

# 230
То хубаво да се изтегли по рано съня, но при нас става по зле. Приема го за дрямка, събужда се и си будува до 23-24 часа.
Торнадо, реално тя вероятно не е гладна, (вече са големи за тая работа според мен), но  има силна асоциация за заспиване с шише и затова като се поразбуди при преминаването в друга фаза на съня, не успява да се самоприспи отново, а иска мляко -  т.е. просто не знае как по друг начин да заспи. Затова консултантите препоръчват някаква промяна, с която да се премахне тази асоциация, в случая друга форма на биберона. Та от тази една точка при вас поне е лесно, аз друга гърда няма как да дам 😆 (в кръга на шегата).

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 16:41 от Elektra.13

# 231
Това с интервалите на съня през деня си е доста важно. Обикновено ако съм успяла да спазя режима денем нощта е спокойна. Важно е да се наспиват през деня. И да не "преспиват". Elektra, вероятно твоето детенце е спало повече преди съня в 20:00, няма достатъчно налягане за сън и затова се буди като след дрямка (поне така казват по курсовете). Колко пъти и по колко спи?

# 232
Спи нормално за възрастта. Една сутрешна дрямка от 30-40-50 минути и една следобедна около час и 40 или 2 часа, зависи колко е спал сутринта. В 20ч вече има интервал на будуване от 3 часа, но аз го слагам да спи към 21 и нещо. Този час му е добре и не се буди като след дрямка. Дори да се събуди, суче или го галя и заспива пак.

# 233
Диана е с интервали 3, 3:30, 4 и не се буди за игра през нощта (преди да премине към две дремки се будеше). Първата ѝ дрямка е около час, втората също - общ дневен сън около два часа.
Чела съм, че не е хубаво втората дрямка да е дългата, защото влияе зле на нощния сън.

# 234
Добре де, като има 4 часа и отгоре до нощния сън, защо да влияе втората дрямка дори да е по-дългата? Реално те са активни достатъчно, че да се изморят за 4 часа. Моето момче не се спира вече, само като спи е в покой. За протокола, не се буди посред нощ, за да играе, а иска да посуче малко и веднага заспива. Случва се веднъж или два пъти за нощта. Според мен буденето е заради това, че има асоциация за заспиване с млякото и като се разбуди, не успява да заспи без него. Т.е. не мисля, че при него буденето е свързано с дневния сън. Неговата първа дрямка няма как да продължи повече от час, защото будуването от събуждането до нея е най-кратко. А и по принцип не ми е логично след като цяла нощ са спали и се предполага, че са отпочинали, първата дрямка да е по-дългата. Не съм чела, просто разсъждавам и ми е интересно дали⁰ може да бъде обосновано.

# 235
Това с тия дремки ми е много Х. Не че ги следя, но няма как да спи по 10-12ч,както обикновено спи Спас и да спи повече от час на първа дрямка. А и той никога не е спял през деня много. Понякога има 2,понякога 3 дремки. Подкрепям Елвктра в мнението й. А и си до дете определено. А и преди съм писала, че не се водя по учебник, като иска да спи, спи, като иска играе. Никога не съм приспивала в определен час. Всеки ден излизаме по различно време - съответно и спи различно 🤷‍♀️🤷‍♀️ Днеска цял ден на ръце и плака от тия зъби-пак спа по 30-40 мин.....

# 236
Аз следях интервали на будуване до към 4тия месец. Тогава регресията просто ме съсипа. Но! Научи се да се върти сам по корем и от тогава спи така- от 19 до към 5:30/6.
Има изключително силна асоциация за мляко и поне 2-3 пъти давам някаква малка доза АМ ,
С времето забелязах/ установихме, че тръгнат ли зъби и нощните будения и хранения прогресивно се увеличават.
Окей - отказва биберон, има нужда от успокояване - само да има почти постоянно сън - ще го преживея.

Две зъбчета почти са пробили днес - изминалата седмица беше кошмар. Събуждане постоянно нощем/почти спря да яде.

Но!ура! Тази сутрин долното зъбче най-накрая проби - гледахме го с такъв интерес все едно диамант 😅 и каша яде, и мляко пи. На бейби джим бяхме следобед - пак упражняваха пълзене по стълби, кълбо напред, "висяха" на успоредката - учителката ги държи реално.
На края на всеки урок пуска сапунени балончета от машина - днес ни обясни защо всъщност това е толкова важно за малките деца- защото за тях умението да следят многобройни движещи се обекти е ново. Възрастните го правят без дори да осъзнават, че е умение с висока степен на сложност.
И така.
Сега кой не спи/не яде - но от колежките в офиса постоянно слушам за някакви "terrible two" ... вярвам им и със страх чакам 🙈

# 237
За дремките- първата на теория била по-дълга, защото е като продъжение на нощния сън. На практика- и при нас първата е около 40 мин, макс час, а втората час и половина.
За terrible two - не е сучайно това Confused Както писах при каката започват сега и е....наистина terrible.
Тръшкане, пищене, "няма" за всичко....няма угодия за нищо. Не знам как ще оцелеем цяла година, аз не съм от най-спокойните хора. И тамън ще мине и бебето ще е вече в този период.

# 238
  • София
Да, при мен е почти същото като при Elektra

Интервалите са така, заспива около 21:00, заспи ли в 20:00ч. ми го приема за дремчица и после като стане, няма заспиване до 23:30. Вечерно време премрънка 1-2 пъти, давам гърда. Повечето пъти просто я захапва и заспива.
И така, не става за игра, но си мрънка и не спи спокойно изобщо.

Вие през деня къде ги разхождате? Аз в това време не го свалям от количката, реве, не реве, за малко излизаме и го прибирам. То е ужасен студ, той в ескимос едва мърда и така... това зимно време е ужасно. Как ги изморявате достатъчно?

За дремките, да, първата му е около 40-50 мин. Обеден сън 1:30-2 часа, понякога и 2:30 мин, но много рядко, само ако спя с него или като се разбуди го доприспивам отново на гърда. И третата дрямка му е следобед към 17-18 за 20тина минутки.

# 239
На мен в това време са ми само работни разходки. До бебешкото плуване и обратно, до магазина и до градината на баткото и обратно.
Между другото направи по-дълга сутрешна дрямка и реших да го оставя да видя как ще е после и всичко се разбута. Заспа след 22ч и от тогава се буди 3 пъти. Знам си аз да не пипам като сме се нагласили, ама...

Общи условия

Активация на акаунт