Отговори
# 285
Аз мисля първия рожден ден да го отбележим с почивка някъде, само четиримата. Той е малък, не разбира от партита и ресторанти. Даже обратното, по-скоро ще се превъзбуди, а аз искам да е спокоен и щастлив. В тази връзка мисля да стегнем багажа иии...
В Турция и на мен ми се ходи,  ама се чудя кога, как и къде. С агенция ли да търсим, сами ли....или да си отидем пак в Гърция. Също и на къмпинг ми се ходи. На палатка не, но в бунгало ще ми е супер.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 22:39 от Elektra.13

# 286
  • София
Момичета, вашите бебенца как са?

От около две седмици е нещо ужасно, той е лепнат за мен, иска само при мен, плаче неутешимо когато го вземе някой друг, дори баща му.
Не иска нищо да прави, само отгоре ми, да си играе отгоре, гушка ме, целува ме, но много мрънка и плаче ако не го държа дори за ръката докато си играе. Не знам кога ще отмине този момент. При вас има ли го това нещо? Той е като лепка.. наистина не ме оставя за секунда. Изляза ли от стаята и започва ужасен рев, мрънкане, протяга ръчички, пълзи и ме търси... нещо страшно.

# 287
Момичета, вашите бебенца как са?

От около две седмици е нещо ужасно, той е лепнат за мен, иска само при мен, плаче неутешимо когато го вземе някой друг, дори баща му.
Не иска нищо да прави, само отгоре ми, да си играе отгоре, гушка ме, целува ме, но много мрънка и плаче ако не го държа дори за ръката докато си играе. Не знам кога ще отмине този момент. При вас има ли го това нещо? Той е като лепка.. наистина не ме оставя за секунда. Изляза ли от стаята и започва ужасен рев, мрънкане, протяга ръчички, пълзи и ме търси... нещо страшно.

Vikksi , имам чувството ,че описваш моето бебе, с тази разлика ,че моето стой с брат си ,а с баща си ,ако ме няма в стаята.Но когато сме само двете е като залепена за мен, докато мия по мивката е все на крака ми ,не мога да се нахраня дори .Нощно време е същото ,буди се по няколко пъти .Че ще мине ,ще мине ,но кога …?

# 288
  • София
Tomandjery ох, не знам, но понякога усещам, че търпението ми виси на косъм, много се изнервям така. Направо по цял ден като мрънка, плаче, тръшка се и изпада и в някакви истерии малки и простоо ми гърми главата. Laughing Разбира се, минава ми за 5 мин като дойде и ме гушне, нооо хаха

# 289
Как сте, момичета? Исках да пиша вчера, но не можах, защото последният пост беше мой 😁

Дайте съвет с какво да почистя едно петно от разлята кърма на матрачето на некст ту ми. Проблемът е, че калъфът не се сваля. Страх ме е да не го повредя ако го изпера нормално.
Преместих малкия в новото легло и искам да продам кошарата, но трябва да измисля как да махна петното...

Викси, това с лепването за мама  е период - страх от изоставяне. Кога минава, понякога може да продължи дълго, от емоционалността на детето си зависи.

Моето момче остава сам в стаята за малко, ако се е заиграе. Също ако е в настроение - наспан, нахранен, стои и при брат си и баща си. В останалата част от времето е лепнат за мен, включително и по краката ми виси, протяга ръчички да го гушкам и така.
Все още обикаля по мебелите, прави крачка от един предмет за подпиране до друг, но само ако са близо.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 08:31 от Elektra.13

# 290
Електра, мисля че в кауфланд продават едни малки бутилчици с препарат за почистване на всякакви петна. Имам купени и така и не ги използвах.  Но поне са мънички и не заемат място 😆 и не са нещо скъпо, дори само веднъж да го използваш и после да го хвърлиш.

# 291
Аз имам 2-3 препарата, но проблемът е, че калъфа е пришит и ме е страх да не го повредя. Въпросът ми е по скоро как да го почистя...

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 08:34 от Elektra.13

# 292
Момичета ,давате ли вече вечеря на мъниците и каква ?

# 293
Момичета ,давате ли вече вечеря на мъниците и каква ?
вечеря от седми месец давам и го обща храна и детето си ми яде всичко нищо не прибира мама късметлийка съм

# 294
Аз въведох вечеря преди около 3 седмици, много постепенно. Но все още не съм заместила вечерята, защото все още млечната храна е особено важна и не искам да е напълно сит, когато го сложа да суче след баня. Долу-горе му давам около 80-100 гр. вечеря половин час преди баня. После след къпането АМ 60 и кърмя.
Въпреки това продължава да се буди нощем по 2 пъти за сукане (суче 7-8 минути и го връщам обратно в неговото креватче). Събужда се и още 1-2 пъти понякога като се завърта от ляво надясно или обратното, тогава ММ става изпява два пъти тихичко "Овчарче" люлее го минута-две и заспива веднага. Сутрин спи до 7,20-7,30, ако не се събуди сам 7,45 го събуждам ние.
И моят е лепнат за мен. Много е сладък. Мен не ме дразни. Радвам му се или го убеждавам, че нещо трябва все пак да направя без него и го разсейвам с каквото имам под ръка. Например вчера му дадох мини тенджерката, в която му готвя по принцип и му показах как да и поставя и маха капака. Също и да слага вътре дребни играчки. Заавлвва се (упражнява се) половин час край мен без да ми се катери по крака, докато шетам край него Simple Smile
Вече има 6 зъба,  4 горни и два долни.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 00:17 от ForestFlower

# 295
Elektra.13,  ако искаш пусна снимка, да разнищим процеса 😎 ули модела точно кой е - може в ютюб нещо да излезе на някой език тукашен.
Tomandjery, в нашият конкретен случай, в дните с ясла, когато се приберем давам (купено);пюре - колкото изяде толкова- понякога е само няколко лъжички,  понякога може и повече от половин бурканче да изяде.
Слен това играе, баня, АМ и сън. АМ при нас не се влияе от количеството пюре. Винаги си изпива около 200мл (между 180-210 вода с 6 до 7 мерителби лъжички.)

# 296
Луси, благодаря ти, че взимаш случая присърце ❤️ Моделът е Chipolino Sweet dreams. Слагам снимки

Не знам до колко се вижда, петното е на втората снимка. Всъщност това матраче служи за основа на кошарата.

Аз съм писала и преди. Започнах да давам нещо като вечеря отдавна, за да съм сигурна, че не се буди нощем от глад. А откакто взимам държавна кухня има супа и му давам колкото му се яде. За млечните хранения не се притеснявам,  суче предостатъчно нощем 😁

# 297
Аха! Разбрах сега как изглежда. (Аз съвсем другак си гонпредставях 😆
За това специално единственото, което се сещам е на автомивка, където перат/мият седалки. Ако ти леко го сапунисаш първо а те дръпнат с машината, защото тези които са за седалки засмукват много хубаво силно. Или ако имаш някой познат с машина рейнбоу с приставката за килими за една минута да дръпне хубаво пяната и с нея да излезе петното. Не знам дали добре го обясних. Или ако лееееко го намокриш и с притавката за ъгли на обикновена прахосмукачка- просто пяната да издържа,  но да не ти се развали самата прахосмукачка.

# 298
За много години на всички! Електра, защо не го занесеш на химическо чистене? И да не могат машинно да го почистят, поне може някои съвет да ти дадът.
Аз вечеря давам супа с 2 сухара. Спрях закуската, давам му мляко сутрин, понеже явно му ставаше тежко на стомахчето като мина на кухня и 4 не млечни хранения. Но и той малко си измени режима, ляга след 21ч и става към 7 и 30ч.

# 299
Луси и Кари, благодаря! ❤️
Аз през едно химическо минах. Не им били толкова големи машините и нямало да стане. И съвет не ми дадоха. Иначе на химическо чистене беше първото (и единствено), което се сетих. Ще опитам с прахосмукачка, ако не стане - на автомивка.

Общи условия

Активация на акаунт