Отговори
# 75
Tedi888, аз не разбрах как точно ги търка едно в друго... долу ходилата ли или...? И защо те притеснява това? Опознават телата си и правят с ръце, крака и глава всичко, което могат.

Моят е 9 кг. 450 гр. Яде закуска, обяд и следобедна закуска. И въпреки това си иска кърма, не непосредствено но между храненията показва  - или ми дърпа бузата, или си сочи устата с пръст и хленчи сърдито.
Много му се говори вече  - все издава разни звуци, даже шепти, кряска или пуфти, а като се закашля и вече разбира, че винаги му обръщам внимание (притеснявам се да не се задави примерно) и ми прави номера  - кашля нарочно и като повторя като него той почва да се смее. Вече пуска нарочно разни предмети от столчето си за хранене на пода и ги гледа къде падат с интерес.

Пристигнаха буйките, които поръчах. Оказаха се с ластик,който има открита част и е много стегнат и му се впива в кожата. Тази сутрин го обух и след известно време се почна едно мрънкане,  един рев, отказа си закуската, не се успокояваше от нищо и ми беше много странно защо се държи така и какво не му е добре (вчера го ваксинираха). Пи едно време ми хрумна да не би нещо да не му е добре с буйките и ги събух и като погледнах под чорапите- зачервен и отбелязани ластиците много дълбоко... Направо и аз се разстроих как не се усетих, че не е ваксината, а крачетата причината това спокойно бебе да е толкова нервно сутринта. Чудех се дали да ги върна или да ги преправям и реших да опитам да ги преправя. Не знам как им е хрумнало такъв модел да направят. Ще пиша на сайта обратна връзка, че трябва да опишат каква е конструкцията на буйките и да има снимки от всички ъгли.

# 76
Търка си ходилата, но е много нервно . Примерно държи в лявата ръка играчка и търка крака, прехвърля я в дясната и пак търка с крака, и така се редуват лява и дясна

# 77
V.P абсолютно същото и беше при нас. 3 дни вдигаше температура, нищо друго освен температура. Изследванията бяха чисти . Така и не разбрах от къде се взе тази температура. Отдавах го на зъби , но вече един месец мина , а зъб още няма .

# 78
Момичета днес с мм се засякохме най-накрая в обедната почивка (ние работим в една и съща фирма, но различни отдели) - леле успяхме да изговори една камара неща, които все не успяваме у дома , защото едно мъниче ръмжи, вика, киха, лази и т.н. 🤣🤣🤣

Като в онзи виц "Ама тя жената била готин човек!" Инсе отказали от развода 🤣🤣🤣

# 79
  • София
Момичета, включвам се и аз вече.
Пак бяхме болни, цялото семейство, но вече останах само аз. Grinning Ще се оправя, няма какво да стане.

Да ви кажа, че нашият човек е с 4 зъбчета, вече се изправя сам, хванат за някоя мебел или за кошарата и днес се пусна от едното столче и направи една- две крачици сам. Постоянно иска да е на крака и да ходи, на площадката днес също го държах да щъка. Много се умори и в момента спи, дано е само дрямка хаха, че после ще е весело.

Исках да ви попитам, когато сте летели със самолет, може ли да се носи бебешко пюре? Като огладнее какво сте давали или само кърма?

Вече е 9700, всичко му е заместено, търси кърма вечер и преди да напва. Grinning

# 80
N333 на моите деца им помага Виброцил (пък и на мен). На бебето слагам 3 по 1 капка. Първо почиствам с физиологичен разтвор. Последните сополи ги преборихме така за 3-4 дни.
Бързо оздравяване на всички болни!

Моето момче два пъти слезе от леглото без да иска, придвижвайки се назад и като стигна края просто се изсули и застана на крака. Бях го хванала за ръката де. А преди малко, сука, сука, превъртя се по корем и седна сам. За пръв път успя сам, иначе аз като го сложа седнал отдавна седи стабилно. Също обича да хвърля всичко и да гледа как и къде е падат. Научи се и да дъвче и вече не се задавя с парчета (не помня това да ли се похвалих Simple Smile )
Продължаваме да ходим на плуване и се надявам това да го кали и да не боледува много.

# 81
Tedi888, може да е просто развълнуван, но ако те притеснява направи клипче и го покажи на педиатъра.

Моето момче днес има вече зъбче  Simple Smile

Болничките да оздравявате бързо!

Днес се усетих, че след 2-3 седмици ще почнат коледните украси  Simple Smile

# 82
Зъбче!!! И при нас - две нощи не спах ме, абсолютна лудница. Снощи в полунощ накарах ММ да слезе с малкия долу и да си поиграят, просто защото усетих че е напълно буден и днес след плуването видяхме , на 8 месеца и 18 дена най-накрая се подава зъбче . . Да не си помислите че е излязло 🤣

Но боже ... ако всеки зън ще е така 😵‍💫😵‍💫

Както и да е, отбелязвам го като голям напредък 😎

# 83
Здравейте!Тези от Вас ,които са захранили с риба,може ли да споделите по какъв начин сте го направили-с пюре или не ,по колко дни и какво количество ,общо взето всички подробности ?

# 84
За рибата- в яслата веднъж седмично имат риба и така- сьомга, треска, пюре, но директно на обяд, и всяка седмица е различна - не сме имали проблеми до сега. Давам и купено пюре, май от лидъл взехме последният път- пише "бяла риба", но не съм проупвала какво е точно.

ForestFlower, недоспашият ми мозък чете през три реда.
Аз поръчах от шейн/шийн няколко коледни неща 😆 на 1ви декември украсата се слага задължително- аз много обичам. ММ се опита да мрънка в началото, ноооо ... мрънкането нв ми пречи - аз си украсявам 😆
И нещо малко смешно, не знам така ли е при вас. Винаги когато можем, когато сме в къщата на ММ уикендите се разхождаме до едни кончета... и винаги малкият заспива точно преди тях 😆 имаме десетки снимки на заспало бебе с фон кончета

Скрит текст:

# 85
  • София
Аз да ви кажа, вече ходим усилено по площадките. В квартала ни са доста приятни и има и играчки разхвърлени там, та се занимава дребчо. И тук идва голямата работа - не мога да го накарам да влезе в количката, за да си тръгнем. Днес беше рев и чудо... а е още много малък, явно вечее наистина си разбират малките хора и си имат мнение за живота. Grinning Криво- ляво с пот и разхвърчана коса го прибрах в количката, защото му се спеше също така и това още повече го изнерви. Голям рев беше, едната майка ми вика ... ами не знам какво да ти кажа, моето момиче нито зъбките сме усетили като са никнели, нито е имала проблеми с количката ... ( можеше да ми каже просто, да и ние бяхме така, споко, всичко ще е наред, ей така дори да послъгне Grinning). Прибрахме се и двамата спахме 2 часа и половина Heartbeat

Вечерта ходихме на заведение, съвсем спокоен беше, седеше си в количката, хапнахме и така се прибрахме и вече спи. Какво беше тая сутрин.. все едно друго дете Grinning При вас има ли такива истории?

# 86
vikksi, на много мои приятелки децата им не са искали да си тръгват от площадка. Моя позната си беше променила маршрута на прибиране, за не вижда малката площадката.
Да и е живо и здраво детенцето на тази майка ... но честно казано аз мисля че даже е нормално да не искат да си тръгват, хубаво им е, интересно. Все едно да се заприказваш с приятелка на кафе и вместо 20 минути да минат 2 часа 😊

# 87
  • София
vikksi, на много мои приятелки децата им не са искали да си тръгват от площадка. Моя позната си беше променила маршрута на прибиране, за не вижда малката площадката.
Да и е живо и здраво детенцето на тази майка ... но честно казано аз мисля че даже е нормално да не искат да си тръгват, хубаво им е, интересно. Все едно да се заприказваш с приятелка на кафе и вместо 20 минути да минат 2 часа 😊

Да, така е, права си. Аз просто искам да проходи вече, хахаха, че измалявам.
Последните пъти просто го оставях да сяда на земята. Тези дни е страшно топло и не ме притеснява изобщо, оставям го да си седи, аз седя до него и така - мир да има. 😅

# 88
При моята приятелка единствения начин да прибере детето в количката без да разбере целия квартал са солетите. Като тръгне да го слага му тиква солети в ръката и всички са доволни Grinning

# 89
Това като смяната на памоерс 😆 само ако се даде нещо обикновено не разрешено и се кротва. Например мокроте кърпички.
Те ще стават все по-любопитни, а ние все по - креативни 😊

При моята приятелка единствения начин да прибере детето в количката без да разбере целия квартал са солетите. Като тръгне да го слага му тиква солети в ръката и всички са доволни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт