Отговори
# 255
Ооо, и аз страшно му се радвам. Специално от мен беше по-мечтан и от първия ми син, може би, защото в началото мм не искаше да имаме второ дете.

# 256
Минавам да се похваля, че кухнята е одобрена. Хапва си с апетит, но ми направи впечатление, че млечните ги правят с млечна формула, а не с кисело мляко, както очаквах. То да се чудиш за 1,20лв на ден, кое по напред плащаш, но определено е голямо олеснение. През уикенда ще му готвя аз. Снощи спах 6(ШЕСТ) часа непробудно. 😄😄😄 Да не повярва човек

# 257
Кари, браво на момчето! Да си хапва с апетит!
И моето момче хапва държавната кухня. Не винаги харесва всичко, особено десертите. В нашата община ги правят без мляко,  т.е. всеизвестните плодови кисели. След 1 година ще взимаме с мляко.
Тази нощ и ние минахме с едно събуждане само, след 2-3  ужасни нощи. Чувствам се свежарка Sunglasses

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 09:35 от Elektra.13

# 258
  • София
Моето момче от два дни цапочна да пропуска сутрешната дрямка. Вчера спа от 13-16:20. Размърдваше се, но го доприспивах с гърда, разбира се 🥲😀.
После пропусна и тази след обяд и вечерта си заспа в 21. Разбуди се няколко пъти, цокна и заспа до 8:30.
Днес отново пропусна сутрешната дрямка, после спа около 2 часа до 14:30. После заспа в 16:00-16:30 и....и......току що в 23:00 супер превъзбуден едвам заспа. Направо ле измъчи, ту се смее, ту плаче, маха с ръце, чеше зъбки, стиска нослето и ушите. Може би го боли доста.
Сега и аз полегнах до него и почивам. Всеки ден ново 20.
Дори в 22 хапвах ориз и той ме гледа и мрънса, сочи тавата...еми дадох си му, той одавна яде нашите готвени неща ...хапна сии и той 🤭😅

# 259
В 10 месец има регресия на съня,  касаеща дневните дремки. Пускам статия по въпроса
https://www.mamospimise.com/blog/12-month-sleep-regression
Сигналите за минаване към една дрямка са фалшиви, прекалено рано е все още и се получава това, което описваш с превъзбуждането, Викси. Според мен настоявай за сутрешната дрямка, все още имат нужда от нея.

# 260
  • София
В 10 месец има регресия на съня,  касаеща дневните дремки. Пускам статия по въпроса
https://www.mamospimise.com/blog/12-month-sleep-regression
Сигналите за минаване към една дрямка са фалшиви, прекалено рано е все още и се получава това, което описваш с превъзбуждането, Викси. Според мен настоявай за сутрешната дрямка, все още имат нужда от нея.

Да, и аз виждам, че има нужда.
Днес е спал много малко, сумарно 1 час и половина за целия ден!!! Това за мен е ужас, хаха.
Дремнал е сутринта около 40 минути от 11:30-12:00. Аз бях вън, мъжът ми го гледа, после като се прибрах беше станало около 15:00 и заспа още около час и сега в 21:30 вече видимо уморен и превъзбуден заспа, малко понервничи, но заспа сравнително бързо.  Доскоро имаше 3 дремки преди нощния си сън, но сега ги намали на 2.

Да ви споделя, че днес за пръв път се изправи сам и се задържа прав 3-4 секунди. Докато не се усети, че не се държи никъде и тупна на дупе Grinning

Електра, допълвам си мнението - прочетох статията, точно това се случва и при нас. Опитах се да го приспя в 18:00, той така си спеше преди, между 17-18:00 правеше една бърза 20 минутка, но сега не мога и не мога Grinning

# 261
Включвам се и аз - както пише в статията. При над днес беше пак само на една - следобедната я отказа. Опитвах доста време. Единствено задряма за минута на гърда, докато ядеше в 16:30 - да кажем, че е презаредил, хахаха.

Ще мине и това. 🥰

# 262
И аз , т.е. и Петърчо е на същия хал.
Вчера без малко да пропусне следобедната дрямка, но бяхме навън с количката в 15, и най-накрая в 15:30 заспа! До 17!!

Той по принцип си прави по 3-4часа дневен сън.

И така. Доволна зачаках заспиването вечерта ... нооо СОПОЛ... как по дяволите е възможно- сутринта бяхме при педиатърката за контролен преглед - каза че всичко е супер и вечерта- носът запушен, прекрасен зелен сопол при кихане. Това е само от чакалнята ... честно 🙈😵‍💫

# 263
Влизам с едно питане, може би мамите извън Бг ще могат да ми помогнат-как се казват тези кашкавалчета, опаковани като стикс за деца?, 😄😄Е дано сте ме разбрали, но съм виждала само в Англия и Дания от тях. Понеже моя синковец полудя по кашкавала, а нашия е солен се сетих, че съм виждала такива за деца, които предполагам са без сол. Много ще съм благодарна, ако някой ме подсети.

# 264
Предполагам че нещо подобно имаш предвид:

Влизам с едно питане, може би мамите извън Бг ще могат да ми помогнат-как се казват тези кашкавалчета, опаковани като стикс за деца?, 😄😄Е дано сте ме разбрали, но съм виждала само в Англия и Дания от тях. Понеже моя синковец полудя по кашкавала, а нашия е солен се сетих, че съм виждала такива за деца, които предполагам са без сол. Много ще съм благодарна, ако някой ме подсети.

# 265
Предполагам че нещо подобно имаш предвид:

Мда, намерих подобно, но тук явно няма такива 😢 Има някакъв кашкавал на Мероне за деца, но не бих дала от него, като им знам качеството. Благодаря Lucie

# 266
В Лидл има детски кашкавал , пак е на стикчета , но не е чак без сол 🤗

# 267
  • София
Момичета, идват празниците, аз ще съм не много активна, защото чакаме гости, ала бала.
Искам да ви пожелая весели празници, да си хапнете добре, малките и големите да ви слушат! Nature SnowflakeNature Snowman

Аз все пак чета когато имам време, но да, весело на всички и до скоро след празниците когато ни удари вълнението за първия рожден ден Heart

# 268
Минавам и аз да пожелая весело изкарване на празниците!

# 269
Момичета, така да нямах настроение тези дни.
Дребното изкара поредния вирус и зъб нр 3 ... аз съм като лимон изцеден последователно от ръчна, механична и пресован през преса тип сокоизтисквачки.
Но видях това видео в една друга тема, разсмя ме и дойдох да го споделя с вас и да ви пожелая на първо място здраве ❤️❤️

https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZmYi53 … zbXNnNDczOTM2NDc=

Общи условия

Активация на акаунт