Отговори
# 300
Луси и Кари, благодаря! ❤️
Аз през едно химическо минах. Не им били толкова големи машините и нямало да стане. И съвет не ми дадоха. Иначе на химическо чистене беше първото (и единствено), което се сетих. Ще опитам с прахосмукачка, ако не стане - на автомивка.

Снаха ми работи в химическо, ако искаш да я попитам? Пусни ми само снимка на етикета да мога да й го изпратя 😘

# 301
Напоследък все по рядко ми остава време да ви чета ,но хвърлям по един бърз поглед😉Ние също сме в период на досадно мрънкане,само да излезна от стаята и се започва един рев.Няма нищо ново при нас освен един зъб+.Празниците изкарахме горе долу прилично,само дето който ни види пита проходихте ли?И като кажа ,че не сме викат има време до годинка.Ме мога да разбера,защо трябва всички да прохождат до годинка.Ьащото на Еди кой си проходило на 9 или 10м.Тези сравнения ме побъркват.

# 302
9-10 месеца е рано и по-скоро са изключения. Хич не обръщай внимание. В момента е нормално да се движат по мебелите и за ръка или две ръце.

Кари, пиша ти на лично, да не спамя в темата.

# 303
Tornado, мисля си че хората просто понякога ама наистина нямат какво да кажат,и да не е тишина- хайде да е простотия 🙈🙈
И за да не е спам - днес Петърчо е на ясла за първи път след почти месец у дома. Направо си го представям какъв рев ще ревне.  Но нямам търпение да видя колко ще изяде. Там просто се храни по-добре, аз съм го виждала - зяпа другите деца и "муцка" (както казваше един мой колега от Хасково). В къщи развалихме режима покрай вирусите и ваканцията🙈

# 304
Tornado, мисля си че хората просто понякога ама наистина нямат какво да кажат,и да не е тишина- хайде да е простотия 🙈🙈
И за да не е спам - днес Петърчо е на ясла за първи път след почти месец у дома. Направо си го представям какъв рев ще ревне.  Но нямам търпение да видя колко ще изяде. Там просто се храни по-добре, аз съм го виждала - зяпа другите деца и "муцка" (както казваше един мой колега от Хасково). В къщи развалихме режима покрай вирусите и ваканцията🙈
за яслата и за да нее спам ще си кажа моето мнение за детето ми и с мм сме на едно мнение моето дете нее готова за тази среда рано и е няма изградени навици като стане на две ще я дам на ясла моя мъж все ми викаше за какво бързаш с тази ясла ами прав си е за детето ни искам да я гледам до като мога аз

# 305
За прохождането и всички останали процеси - супер индивидуално е! Каката беше по-тежка и пролази на към 11 месеца като едновременно с това започна да се изправя. Малкото на 6 месеца като тръгна....като хлебарка е! От около 8 месечна започна да прави опити да се изправя и сега се катери навсякъде и ми разказва играта (не е проходила).
А за яслата- мисря догодина да я дам. Ще е на 1г и 8 месеца. Ако не беше такава системата и можеше по всяко време да я дам щях да изчакам да направи 2г. Ама така трябва да стоя без доходи до следващото класиране.

# 306
За яслата- ние не сме в Бг. Хубаво лошо, това е положението. Обаче всъщност нашата ясла е супер яка. Учителките са уникални. Групата е смесена "вертикално " - т.е. децата са разпредели по равно горе долу във всяка група от 3 месеца до 2 години. А в нашият конкретен случай е 3 дена в седмицата. 
Не е лесно. Но то къде е лесно Wink
Един въпрос- ползвате ли дифузер или овлажнител за въздух? Действа ли добре при нос запушен от сух въздух. По принцип тук ужасно много вали и има много мъгли. Ей сега наводнения повсеместни имаше, т.е. не е сух климат, но зимата от парното в спалнята се изсушава въздухът.
Но пък мразя да се затрупвам с уреди, които се ползват за много кратко. В голяма чуденка съм.

# 307
Луси, според мен няма смисъл. На мен лично не ми помогна, но аз имам хроничен ринит. Купих, ползвах няколко дни,започна да се появява мухъл от влагата и го продадох. Добавям - май не беше дни,а повече време, забравила съм

# 308
  • В твоето съзнание...
За яслата- ние не сме в Бг. Хубаво лошо, това е положението. Обаче всъщност нашата ясла е супер яка. Учителките са уникални. Групата е смесена "вертикално " - т.е. децата са разпредели по равно горе долу във всяка група от 3 месеца до 2 години. А в нашият конкретен случай е 3 дена в седмицата. 
Не е лесно. Но то къде е лесно Wink
Един въпрос- ползвате ли дифузер или овлажнител за въздух? Действа ли добре при нос запушен от сух въздух. По принцип тук ужасно много вали и има много мъгли. Ей сега наводнения повсеместни имаше, т.е. не е сух климат, но зимата от парното в спалнята се изсушава въздухът.
Но пък мразя да се затрупвам с уреди, които се ползват за много кратко. В голяма чуденка съм.

Аз не ползвам, но наскоро една приятелка ме попита имам ли и каза, че ще ми е много нужен... Та явно тя намира смисъл. Конкретно овлажнител ползва, а не дифузер.

Ако сте с радиатор, пробвай метода с купички с вода, които се слагат отгоре му. Имаше даже едни като метални колиби за закачане на радиатор.

# 309
Аз съм абсолютна "за" яслата и градината. Макар втората да е задължителна, а първата избирателна. Ако живот и здраве тръгне септември на ясла, ще е на 1,7м. В крайна сметка, детето има нужда от други контакти, а не само мама и тати. Играят, учат доста неща. А и честно казано ще ми липсва това време, ще ми е мъчно като го оставям, но и мама е човек. Simple Smile А и да не забравяме финансовата част-с тия 780лв които са супер малко, лично аз не знам как ще се оправям. Но всеки си преценява за себе си.

# 310
Аз също мисля на 1 и6м да я пускам на ясла.Мои приятелки ги дадоха преди да навършат 2г и са много доволни.За самите деца мисля ,че там ще им е по добре.А.и да финансовата част е другия фактор.

# 311
Благодаря за информацията за дифузер/овлажнител 👍 съвсем скоро на една позната пращах линк с такива висящи купички за радиатор, ще взема да си закупя една.
И аз имам фобия от мухъл - а в хола вече имаме ... но там проблемът е смотана дограма.
И нещо смешно в края на деня.  Днес нашият герой изпил цяла купичка супа, 200 грама обяд и 200 грама плодове пюре следобед,  че и бисквита ял накрая ... ама само от учителката Хелена и само заедно с една бебка на неговата възраст - Алая. Слагат ги на икейски столчета и явно иска да е приятелката си нашия шеф😆 Явно има нова любов ... ама така е първата любов учителката Еви отиде в друга ясла да работи 🙈
Това е и причината да харесваме тази ясла специално- при вземане на детето се дава устна информация как е минал деня и след това получаваме автоматичен пидиеф с разбивка по часове и описани изяденото количество,  и точното съдържание на менюто. И изобщо какво са правили.

# 312
  • София
Аз за ясла не знам какво да кажа, не съм сигурна, че ще го запиша. Не искам като цяло, а и както по- горе писахме, всеки сам си преценя как да действа.
Тези дни положението е доооста по- добре, започна изведнъж да се пуска да стъпва и очаквам скоро да ни изненада с първи много уверени стъпки Heart Зъби нови няма, дразнят го, но това е положението.
От снощи започна да дърдори, айдее, дядя, и някакви още бебешки работи, които само той си знае, но е много сладък Grinning.
Положението с лепкането сяякаш малко взе да става под контрол, започна май да се поосъзнава. Ще отнеме време, но няма как. Ще свикне.

# 313
Аз съм абсолютна "за" яслата и градината. Макар втората да е задължителна, а първата избирателна. Ако живот и здраве тръгне септември на ясла, ще е на 1,7м. В крайна сметка, детето има нужда от други контакти, а не само мама и тати. Играят, учат доста неща. А и честно казано ще ми липсва това време, ще ми е мъчно като го оставям, но и мама е човек. Simple Smile А и да не забравяме финансовата част-с тия 780лв които са супер малко, лично аз не знам как ще се оправям. Но всеки си преценява за себе си.
ние сме на квартира 300 лева плащаме заем изплащаме и пак мъжът ми няма да позволи да тръгне дъщеря ни на ясла защо е това бързане с яслите и аз съм човек като майка но искам до две даси я гледам аз

# 314
Първото си дете дадох на ясла след втората годинка .То плачеше ,аз повече от него.Боледуваше често и не искаше да ходи ,макар ,че от яслата ми пращаха снимки и виждах ,че не е толкова зле положението.Но когато започна първа група в градината , всичко беше много по-различно-не плачеше , нямаше проблеми с адаптацията за разлика от децата,които не бяха ходили на ясла .
Но при нас нещата са по-различни-градът е малък ,познаваме се и децата се обгрижват добре .
Това ,което искам да кажа е ,че яслата има недостатъци като често боледуване ,но кма и предимства , като социализацията на детето и връщането на майката на работа,което не винаги е свързано само с пари.
Понякога не е до бързане ,а до усещане от страна на майката ,че така ще е по-добре.
Така ,че всеки сам трябва да прецени за себе си .

Общи условия

Активация на акаунт