Модни консултации - 74

• 85 818
  • 842
  •   1
Отговори
# 675
  • Street of Dreams
Палто от норки въобще не ми е статус-символ и смятам че времената и разбиранията вече се промениха - въпреки че аз пиша по темата от години. Изтръпвам при мисълта да нося нечичя мека козинка и да я докосвам, все едно докосвам труп, па видиш ли да се чувствам богата от това. Винаги се старая да намирам по-качествена изкуствена кожа, но нося и естествена. Повечето дизайнери вече напаснаха нещата.

# 676
  • София
Благодаря ви! Сваля се яката, което определено ми е в плюс, защото винаги когато ми писне остава класическо кожено яке.

Дълги и широки модели на на моите 100 кила и нисък ръст,  не са ми добре изобщо.

# 677
Като бях дете се носеха масово и не съм се замисляла за животните, някак съм приела, че се носят.
Като пораснах осъзнах, че има нещо лошо в това и избягвам да нося космести дрехи заради това.Имам едно палто от визон от майка ми.Държа го.Чудя се какво да го правя.Вече е факт.
Едно време наистина заможните хора си позволяваха такива дрехи или това помня аз.

# 678
Minnie.Mouse, аз пък говорех за това, че селскостопански животни се гледат с цел мляко, месо, кожа и много други приложения, а не само за да бъдат одрани по особено жесток начин за пухкава кожа... но носете си ги, ваше право.
Elena_of_Avalor, на нисък ръст и повечко килограми, пухкава и обемна яка също не е добра идея. Според мен е добре да се заложи на по-изчистен от към обеми модел.

# 679
В момента кожените палта се завръщат триумфално, важното обаче са кройката и материята, както и начина на комбиниране.
Аз нося кожа и нямам никакви скрупули да го правя. Измъкнах си едно мамино палтенце. Придърпвам и едно късо астраганено и ще си го нося с кеф.
Не е моя снимка, но едното изглежда точно така:
Скрит текст:
Нося го с черни дънки и кубинки или с кожени панталони и боти. С миди пола и висок ботуш стои също добре. Слагам шапка "бини" за контрапункт и хич не ми е зор кой какво си мисли.

Подносих и дългото палто от алпака, но когато съм облечена кежуал, съчетано с елегантен тоалет ми е малко....лелинско. Simple Smile

# 680
OnDiNe, казвам само че норките са по-скъпи. Никъде не съм писала, че са ми статус символ. Нито пък са ми нужни, за да се чувствам богата. Не че се чувствам такава, де. Grinning
Elanor, а стигат ли животните за храна и за дрехи, чанти и обувки? Не се заяждам, сериозно питам. Има ли изобщо такава статистика? Дори и за храна, все се дерат някои животни. Виждала съм баба ми как коли и дере заек. За храна, не за палта.
Факт е, че хората отглеждат и убиват животни не само за храна, не само за палта. Някои го правят за спорт. С което не казвам, че е редно или че трябва да се прави. Просто такъв е живота, който живеем в момента. За в бъдеще, само времето ще покаже.

# 681
  • София
Коженото яке с пухкавата яка е демоде, малко 80-те години вайб е.
Значи всеки момент пак ще станат актуални, понеже и в моите ученически години бяха голям хит, а аз през 80- те на съм била родена.

# 682
Кожено яке с пухена яка не харесвам.
Но имам едно изключително красиво палто с яка от естествен косъм,  което много си харесвам, но пази гардероба. Simple Smile

# 683
  • София
Дали е окей да колиш, за да го изядеш също зависи прости от скалата на субективна приемливост. Някак с много лека ръка се привежда този аргумент - едните са драни за красота, а другите - може, щото са убити за ядене.

Аз замених яката от естествена кожа, която майка ми ми беше дала, с такава от изкуствена. Не можах да де превъзмогна. Визуално и на допир обаче нямат нищо общо. Едната е в пъти пО. Ама важно е на човек да му в комфортно душевно. Много харесвам естествен косъм върху други жени, красиво си е.
Скомина ме хваща само от едно нещо...

Скрит текст:
Яка, но с лапичките.
Брутално ми е, но в Русия все още се носи и то от млади. Виждала съм и по българските улици.

# 684
За коледно-новогодишно събиране, без танци, тези обици ми се струват излишни. Как мислите?
Роклята и колието
Скрит текст:

Моля, не ме цитирайте!

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:59 от goddess-outnocontact

# 685
^^^ Хммм, за момент се обърках за кои обици говориш, защото тези, които са на снимката с роклята много ми харесаха Simple Smile

Зависи къде искаш да е акцента - деколтето на роклята само по себе си е много драматично и ефектно и ако сложиш и колие допълнително привличаш погледа към него. Ако сложиш обаче драматични обеци се превръща в онзи класически лаф "гледай ме в очите, в очите казах, не в онези очи" Simple Smile

Аз лично бих сложила драматични обеци и не бих слагала нищо екстра на деколтето или ако нямам обеци бих търсила супер минималистично и изчистено колие, желателно с някакви геометрични мотиви (заради копчетата)

Нещо такова си представям:

или

или

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:41 от Agent Provocateur

# 686
Ако роклята е тази и в червено, съчетанието с това колие е абсурд за мен.
Обиците са с кръгла форма, копчетата- квадрати.
Бих заложила на златисти квадратни обеци или такива с ъгли по тях/ може сърцевидни.
Без колие или някакво нежно , с висулка, за да има  V образна форма.

# 687
Ох, Агент, радвам се, че се включи. При това деколте няма да мина фейс контрола на входната врата, така че моето малко го прибрах, за да не стои вулгарно, макар и да не нося сутиени с подплънки. Laughing
А колието ми е подарък от ММ за Коледа и знам, че ще иска да го сложа...
Обици имам, ама са ми втръснали.

# 688
Ако държиш на колието смени роклята, съгласна съм с Mateah, че стилово малко се разминават.

# 689
Благодаря, Агент, Mateah!
Отивам да търся друга рокля и ако не одобря никоя, ще пропусна бижутата.

пп. Колко неща изрових от чекмеджетата... Забравени!
Намерих си обици

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 17:23 от goddess-outnocontact

Общи условия

Активация на акаунт