Отговори
# 210
Беболина днес си остана у дома, че от кашлица предната нощ почти не спахме! Сега заспа рано, но ми се струва, че е по-спокойна вече! Дано не дърпам дявола за опашката!
Сега е мой ред, боли ме гърлото и ми е отпаднало и ученето не върви! Може да е и от недоспиване, ще се наспя и ще разбера утре! А дано!

# 211
Ще трябва да си намеря хубава книжка и време да чета.За това се сещам като за начало.

Горещо препоръчвам Самюел Бьорк- скандинавски (норвежски) криминалета. Стига да си падаш по този жанр, разбира се.

# 212
Кукуригуууу... ставайтееее...
Моя Милост от 6 е будна за самотното си сутрешно кафе.

# 213
Мързел, успала си се. Аз съм на второто, че и един душ напред.

# 214
Бия ви! В 05:22 се ококорих и никой не сервира кафе.Наложи се сама да си го правя . Stuck Out Tongue Winking Eye
Добро утро!

# 215
  • София
Строй се, преброй се! Добро утро!

Тук съм, гледах мач, пих кафе, гладих риза, сега чакам да си тегля един душ и ще вРЪвя да ставам богата.

Болничките дечица да оздравяват, ей!

# 216
  • Пловдив
Добро!
Аз още не съм изпила ни едно кафе...Head Band

# 217
Добро утро!
Да оздравяват болните!
Аз дадох съгласие за скрининг на ранно детско развитие, който правят в градината. В теста на учителката не е разпознала някои емоции. Чакам оценка на моя въпросник и на психолога.
Мисте, що не си пила кафе?

# 218
  • тук и там
Добро утро. Пия кафе (с мляко). Спи ми се тази сутрин.
Помня, че адски се бях притеснила и ми бяха изкарали акъла в градината на малкото тук. Учителката каза че има проблем  с фината моторика, рисуването-все му излизали извън очертанията задачите с оцветяване, питал по няколко пъти за поставените задачи-не ги разбирал.. Взехме час за логопед псохолог-специалист по оценяване и диагностика , ходихме няколко пъти за да направи оценка- оказа се че всичко е наред, даже в някои области -като ориентиране в пространството,общуване и т.н  е доста по-напред в сравнение с връстниците си.Та Бобчи, ако имаш някакви съмнения, си намери наистина професионалист-извън системата(тоест- да не е психолога на градината) и да направи оценка.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 09:16 от Кайсия

# 219
  • Пловдив
Бобч, щот реших, че като изляза навън ще пия Simple Smile Седнах с цигарка, ама е бахъъърррр!
10° е тук.
Как е новата джипка?

# 220
  • София
Бобче, какъв е този скрининг? По времето на динозаврите, мое като родител на дете в детска градина, нямаше такива работи за малките тирексчета.

# 221
Бър, двигателно развитие е едното. В моя въпросник имаше въпроси за играта, общуването, говора и подобно. Повечето родители отказват скрининга
Мисте, седи в двора джипката и прашасва. Мъжът ми няма време да иде до КАТ, за обслужване пък майстора каза, че ще чакаме. Караме си старата кола, дано не ни остави, че реве за обслужване и тя. Някаква лудница е при нас, всеки се разчеква на сто места, днес имах някаква уговорка, но не помня каква, и в тефтера не съм записала🤦

# 222
  • София
Ясно. Аз мислех, че им правят редовно разни такива тестове на място и без да питат родителите. Поне за мен имам спомен, че са ме привиквали и карали да обяснявам разни неща. Един от малкото ясни спомени от тогава. Явно вече нищо не се прави без поне една декларация с подпис да има.

# 223
Не виждам лошо в това да има някакъв общ ранен скрининг. Да, доста деца биват пращани за последваща диагностика и при малко от тях наистина се откриват проблеми. Но пък при ранно откриване на проблеми и последваща работа с логопеди, ерготерапевти или други специалисти според проблема, доста от нещата се оправят още в зародиш. Съветът на Кайсия е добър - да се ходи на диагностика при външен специалист. И аз съм го правила с първородния и съм доволна че го направихме. Иначе винаги щях да мисля " ами ако наистина му има нещо и съм пропуснала да му помогна" .

# 224
  • София
Добро утро, ранобудници!

И аз не помня на Пантата да са й правили скрининг. Или поне не са ни казали. Помня само как в първа група една а от учителките ( която е и логопед)  ми каза , че според нея детето ми има форма на аутизъм. Изкара ми акъла. Хукнах по специалисти. Всички те ми се чудеха защо съм й повярвала. Тестове, наблюдение и т.н. доказаха, че е ОК. Много чувствителна и притеснителна, но не аутист.

Общи условия

Активация на акаунт