Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 175
  • 746
  •   2
Отговори
# 165
Не мога да изкажа мнение за размерите за прохождане , но днес купих домашни пантофи на Колев и Колев , дишащи , с дупчици отдолу .Беше много крива и като типична жена , когато и ги обух и се оправи настроението .
Относно Биомеханикс - на моя приятелка детето стъпва навътре , не с пръстите , а самия глезен е под наклон.Затова купували само Биомеханикс.Оказва се , че имат нужда от супинатори да повдигат, а биомеханикс били само с подсилена пета,без супинатори и сега ще купуват и поставят отделно.
Ние лично имаме обувки със и без супинатори и не виждам разлика в ходенето ,но това е при нас .
А има ли деца тук да заспиват без биба ?
Иначе ние с баща и на Ади променихме някои неща и за сега сякаш имаме прогрес с приспиването,  но все още е трудно.На първо място спряхме всичкото екранно време.В това число и нашето, докато сме си вкъщи.После започнахме известно време преди сън да пеем песни , да казваме лека нощ на стаите , на животните,играчките...и това, което най - много помага е да не я оставяме да си играе сама преди сън - например да хвърля топката из стаите , а я качваме на леглото и се стараем там да и задържим вниманието с книжка , някакво боцкане по коленцата - ляво колянце,дясно колянце , или пък броене - една тиква две тикви три тикви четири тикви и всякакви такива безумни неща , които се повтарят и някакси я карат да стои мирна за известно време.

# 166
Виждала съм пантофите на Befado, виждат ми се доста тесни. За вкъщи аз няма да й взимам пантофи, поне не и от този тип - с подметка. За сега е боса или по чорапи, за после може да взема такива: https://nenito.net/

От миналата година ги гледам тези “килимчета”, но  сега май ще й взема-https://www.ozone.bg/brand-ortho-puzzle/

Колко време след прохождане децата трябва да се заведат на ортопед?

# 167
Орехче това исках да питам дали обувате някакви пантофки на бебоците,защото в нас пода е студен а и с чорапки или терлички се пързаля и така го е страх да ходи,какви си взела ти

# 168
Орехче това исках да питам дали обувате някакви пантофки на бебоците,защото в нас пода е студен а и с чорапки или терлички се пързаля и така го е страх да ходи,какви си взела ти
В ХМ има много хубави чорапи плътни и с гумени точки отдолу, те не се хлъзгат.Иначе взех ето тези.

# 169
Аз вчера им обух, едни топлинки, за да не се хлъзгат, те ги събуха след 3 мин. Не знам как ще стане.... А много се хлъзгат на ламината. Ще търся от чорапите явно.
Орехче, браво за ритуала на сън и екранното време! Сами седи за да му разказвам и показвам книжки, много му е интересно, но Яна ги тегли и прави живо чудо.
Ние утре пътуваме и ме е страх за на Сами подсеченото, дано му мине до утре, държа го без панталони и го изпишквам често на тоалетната чиния.

# 170
аз купих тукощо тези ,но не съм сигурна колко място трябва да има пред пръстите ? В магазина ми препоръчваха буйките на К&К ,защото имат на стелката нещо си за оформяне на крака а тези нямали,но те бяха за на вън а тези са си пантофки и сега ще го мисля дали ще му се деформира крачето след като е равна стелката ?

# 171
Милото, всъщност в сайта на НАП, не на НОИ пише данъчни облекчения за 2023, намирам и това за 900 лв, но едната статия е в Труд с дата 17.12.2022 🙄 а другата в сайт За жената 😃 никоя от националните медии да не го е отразила.. ще видим. Дано!
Аз поради няколко причини взех пантофки, Ави е с хипереластични стави, много е гъвкава и ортопедът препоръча да е с пантофки, които да обхващат здраво петата при първи стъпки. Тя е много по-уверена и стабилна с обувки, първите ѝ крачки бяха със сандалки на Биомеханикс. И боса и по чорапи крачи, но с обувки е по-смела. За това и обръщам внимание на подсилената пета. Освен това нямаме килими и по чорапки/терлички ще се пързаля. Сравних Бефадо с Биомеханикс, леко по-тясна е подметката и на дължина са уголемени. На Ави крачето е по-скоро тясно и дълго и не е проблем. Ще кача и снимки.
Ради, ортопедите масово не препоръчват буйките на Колев и Колев, силно се съмнявам крачето да се деформира, ако децата не носят специфично тях.

# 172
Много благодаря Ангелова. Ние в сряда сме на ортопед профилактично и ще попитам той на какво мнение е☺

# 173
Ради , мисля , че говориш точно за супинаторите.Нашите пантофи имат , а модела ,който си взела май няма,но ако му е удобно на детето и не се криви не виждам проблем.
М.Ангелова добре изглеждат пантофките, честито! Вкъщи сме на плочки и ламинат , само в хола има килим.С въпросните чорапки не се пързаля.

# 174
А продават ли отделни стелки с такива супинатори

# 175
А продават ли отделни стелки с такива супинатори
Отделно се продават супинатори, но са на цената на нови пантофи май.

# 176
Аз ще ги връщам тея пантофи стига да може де,защото явно крачето му е дебело и като го събух пантофката се беше отбелязала на крачето му ,ще търся други

# 177
  • Варна
Аз имам най-обикновени мекички с животни от алито, а обувки има боси

# 178
ради , а пък налите пантофи имат огромна дълга лепенка за доста широк крак, дори едвам я закопчавам на  най - тясното и стърчи отстрани Странно , че са на една марка , а толкова различни

# 179
Добре де, не трябва ли обувки с такива супинатори да се носят по препоръка на лекар? А в общият случай да няма нужда. Някъде бях чела, че при децата има физиологично плоскостъпие до определена възраст.
Едни лекари казват децата да са максимално боси, а други още от изправянето да са с пантофи, държащи глезена.

Общи условия

Активация на акаунт