Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 215
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Миша мина на една дрямка няколко седмици преди да стане на годинка, но после като се прибрахме в Бг пак се върна на две и сега от няколко дни пак мина на една. Спи  между 1.5 и 2.5 часа дневен сън, не го следя. Но явно му е достатъчно, вечер заспива в 9:20, макар да лягаме 30 мин по-рано. Утре ще пробвам да легнем в 9:15, че ми е интересно 😊

Ангелова, онзи ден оставих ММ да го приспива и така е обикалял, накрая баща му се отчаял и му пуснал ютюб на телефона и за 2минути заспал 😂 (не давам съвет, по-скоро се оплаквам). Иначе и аз не виждам да се уморява повече като ходи, но нашите деца не са били от най-кротките никога, че някакво си ходене да ги умори 😂

Орехче, Михаил обожава шкафове от както е пропълзял и се научи да си пази пръстчетата още след второто затискане. Аз сложих заключалки (не знам как се казва точно), но той не спираше да се опитва да ги откъсне, накрая му оставих едно чекмедже в хола и го напълних с играчки и шкаф в кухнята, пълен с безопасни неща (метални купи, нечупливи съдове, които не използвам, гъби, кубинска кафеварка..) и в началото просто забравях за него (до колкото може да забравиш като се блъска с  метална лъжица по метална купа, но определено рядко се сеща да тършува. В спалняиа имам предпазители само на някой места, където има козметика и други джунджории, в чекмеджетата с дрехи подрежда понякога 😂

Ради, моето дете на закуска яде само яйца, много рядко нещо друго. Правя най-често бъркани за всички, добавям сирене и праз или спанак ако имам. Яде и омлети и варени ако много се мързи. Обикновенно му слагам яйце, хляб и плодове за десерт.

# 256
  • Пловдив
Така ми се иска и Йоанна да мине на една дрямка, но явно още не е готова. Сега е хаотично: един ден ляга в 10:30, друг в 11:00 - 11:30. Спи по час и половина - два, после си доспива още 30-40 минути към 18:00 - 18:30. Хубавото е, че това не повлиява на нощния сън. Даже като стана 21:10 - 21:20, тя сама започва да показва, че ѝ се спи.
На сватбата спа от 11:50 до към 13:30 и след това подремна за 40 минути в 19:00, като пак нощния сън беше добре (с малко изключение на това, че се въртя 15-20 минути преди да се унесе).
Новото, което правим е да ми помага да бутаме количката заедно 😄

За закуска аз ѝ правя палачинки с кисело мляко, гофрети, кус кус, юфка, елда/просо/овесени ядки с плодове, пържени филийки (с кокосово масло). Мноого зависи дали ме мързи и какво имам под ръка в хладилника.
Ето тази сутрин the power is with me, та успях да направя закуска за всички:

# 257
Да , Ради.Точно това искам да кажа , че при някои деца преходът отнема повече време и понякога ще спи два пъти  , понякога само веднъж, но ще е кисел и така , докато свикне на една дрямка.
Бях сложила закопчалки , но тя се научи да ги отваря.Сега само на шкафа с препаратите за пране имам и само там не се е сетила да отваря сама.Иначе рови,когато отворя аз
Днес купихме това зимно яке на Ади и тази шапка.
Друга ми беше идеята за яке , но дебелите трудно се обличаха , а другите бяха по - тънки.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 14:03 от Орехче

# 258
Аз днес обикалях в мола и така и не намерих такова зимно каквото искам или бяха тънки или грозни 🙄

# 259
Ради , нещо такова харесва ли ти , изглежда дебело? Може да видиш в този сайт , или да търсиш къде продават подобни.

Минавам да се оплача , че моята маймунка днес НЕ спа на обяд.Просто тотално отказа да си легне , а аз пък не я изкарах с количката.Изкара будна 11 часа и заспа в 19 и нещо часа.Оттогава насам се е будила 3 пъти Sad разбираемо.
Иначе нямаше никакви драми и рев преЗденя, щъка си из къщи до 16часа ,дори не се пеозяваше, а след това ми писна да я чакам да заспо и я изморихме яко с обиколка на парка , после бягане след топка и подобни.Не мога да повярвам как издържа без да спи толкова време.

# 260
Момичета, Сами днес проходи! Вече минава стаята от край до край, но падна 3 пъти на брадичката си само тая вечер. Уж съм все до него, но той се пуска и когато няма никой покрай него.

# 261
Ави днес до обяд ходи час и половина в парка. За пръв път вървя толкова, не да иска на ръце или в количката. Очаквах да е грохнала от умора, но уви. Отново дълго я приспивахме и ММ я носи на ръце накрая. Ако бях сама вероятно щях да я оставя и нямаше да заспи като Ади. И тя е много щастлива, изобщо не киселее и няма никакви признаци на умора, направо съм в шах. Единственото, за което съм благодарна е, че нощният сън не мърда, снощи е спала от 9 до 9 🤩 и аз имам подозрения, че с YouTube ще се кротне, но няма да се изкуша 😃 след кошмарния ни първи полет на връщане бяхме изтеглили приказки и песнички, погледа, успокои се и заспа. При много критични ситуации е спасение, вече няма да сме толкова крайни. Пътуваме доста с колата, седем часа сме пътували, но е друго, можеш да спреш, да успокоиш, в самолета нямахме никакви опции при онази истерия. С ММ сме на едно мнение, че това беше най-тежкия рев и безсилен момент за нас откакто се е родила.
Лизи, честити крачета на Сами! Опитай да го научиш как да пада, в Google има съвети. Всъщност правилното падане с изпъване на ръчички напред е много важно и може да предотврати разбит нос или зъб. Аз днес точно обяснявах на ММ, че се радвам, че Ава се е научила да пада с ръце напред.

# 262
Честито Лизи. Браво ма Сами Heart

Браво и на Ави. Ангелова това за нощния сън да не съм го чула повече 😁
Шегувам се Simple Smile

Какво става с Ади и Божко!?
Момичета моля ви дайде идея.. Изчерпах се, изморих се, жал ми е... Какво иска?
Давам пример за деня.
Стана в 7ч първа дрямка 11:40 след признаци на умора. Лесно заспиване.
2:20 мин спокоен сън.
Игри, разходка, вървене обикаляне цял ден. Никаква превъзбуда кой знае каква.
Едни и същи места. Никакви нови хора, храна и тн. Пиша така понеже гледам под лупа вече целия ден. Не мога да го слушам повече как реве всяка вечер.
Ставане 14ч. Втората разходка, баня, игра вкъщи, сууупер спокоен и щастлив. За първи път вечеря, изяде хубава купичка със супа. Всичко по учебник цял ден.
Слагам за сън 19:20. Спокоен пи още малко мляко. Ииииии рееееееев.... Плаче тъжно, както когато имам да свърша нещо, а баща му го извежда от стаята все едно за мен. Не спираа, не ме чува, иска да слизя от леглото. Като го хвана да го върна още повече. Гледам да не пипам и да не говоря, но и така не става... Днес просто реших да обеснявам, че ще спим и няма друг избор. За секунда спря, грабнах го и с тупане по дупето се унесе, но бая тупане, целия да се клати.
Не иска на ръце, стои далеч от мен в цялата картинка. Иначе се хвърля отгоре ми да го приспивам.
Реших да го сложа уж по рано днес, за да отхвърля преумора. Предните дни, го сваляхме от леглото и гледахме какво се случва, но положението ставаше по зле. По 2 часа отгоре е обикалял на интервала и пак с рев заспиваше.
Глад и болка също изключих. Не мога така всяка вечер.... Ужасно е, искам да разбера защо го прави Cry
Моля ви дайте идея, блокирала съм...

# 263
  • Бургас / Славейков
Честити крачета на Сами!
Мис ,а Божко вече не е ли на една дрямка?
При нас положението е че Митко от как е проходил много бърза пада ,всеки ден се е ударил  някъде .Последно вчера на ръба на спалнята и има огромна цицина на челото и е син.Навън съм сложила каишките за прохождане , защото вече не мога да го стигна.

# 264
Честити крачета на Сами!
Мис ,а Божко вече не е ли на една дрямка?
При нас положението е че Митко от как е проходил много бърза пада ,всеки ден се е ударил  някъде .Последно вчера на ръба на спалнята и има огромна цицина на челото и е син.Навън съм сложила каишките за прохождане , защото вече не мога да го стигна.
На една е pupelina.
От съвсем скоро.
Понеже този рев понякога го има и през деня.
Понеже видях, че не иска да заспива за първа или втора дрямка. Реших да минем на една вече и се оказа мисля, че правилно решение. Изкарва си интервалите без да мрънка.Да... и отгоре иска Disappointed

И аз се притеснявам навън. Тези дни ходим в мола защото е студено и мокро навън. А в "мола" (разбирайте сграда с няколко магазинчета просто, на един етаж), но няма много хора, широко и е най вече ТОМАС е там... Да де там е плочки и като се засили ме стряска. Много бърза да отиде при Томас, знае къде е още от входа Grinning
Всеки ден почти ходим.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 22:59 от Miss AG

# 265
Мис, не знам дали ще помогне, но Сами също така реве от леглото. Той общо взето от всичко реве, като го сложа в леглото, в стола за кола, в стола за хранене, на всякъде прави мост, рита и пищи...
Та за леглото, аз му давам една количка и той си върти гумите, не оставам пълен мрак, а оставям отворена вратата към коридора със светната крушка, за да вижда и да си играе, много бързо заспива. Помисли за играчка с повтарящо действие, не нещо дето трябва да мисли, както с количката само върти колелцето примерно. Другото, което се сещам и двамата имаха периоди в различно време , в които ги беше страх от тъмното и заспиваха Яна - на светната крушка, а Сами- на светната в коридора с отворена врата. По едно време преди месец им извадих старите въртележки над леглата и на тях заспиваха, бяха ги забравили и се успокояваха. Едната е с прожектор звезди и от нея се успокояваха, мислех че ще стават да ги теглят, но се хипнотизираха. И другото Сами го успокоява млякото, давам и той си го пие сам не му вися на главата, изпива и заспива, въпреки че е вечерял час преди това и не е гладен със сигурност. Това са нещата, които са помагали през различни периоди.

Мойте и двамата са болни и Яна чак сега успях да я приспя, носа ѝ пълен и не може да диша, слагах капки, правих инхалации, промивах с физиологичен разтвор, все толкова зле е, но най - после заспа. Сополите все още са прозрачни, дано им мине без антибиотик, въпреки че Сами започна да кашля и не ми се вярва.

Една приятелка ми подари коластра на аква сорс за децата, питах педиатърката каза че няма смисъл и не помага, както ѝ че фирмата не минава някакви проверки, не разбрах точно. Вие какво мислите? Дали ще навреди, ако им давам. Знам, че не е хубаво да се дават имуностимуланти на малки деца, за да свикне организма да се бори, но коластрата ми е нещо нормално, все пак я пият, като малки. А и вече ми писна да пият антибиотици, все си мисля, че е по полезна от антибиотик.

# 266
Браво на Сами ,да върви смело на пред 🥰 Яна ходи ли вече ?

Miss  беше казала преди време ,че Божщо е болен ако не се лъжа и беше много притеснена ,мина ли му вече ,извинавам се ако се бъркам

# 267
Не, Яна още е доста зле с ходенето, мноого я е страх, дори като я хвана за една ръка или под мишниците, се свлича на земята да седне. Ходи само ако се е хванала за двете ръце. Не знам на какво се дължи този страх.
Яна днес има страшно много сополи, направо се задавя и повръща постоянно и въобще не диша през носа, сутринта имаше и малко температура. И двамата покашлят, дано да е от сополите. Храненето е мъка, с тези запушени носове, не могат да ядат и не искат.
Като промивам носа с физиологичен разтвор или капки, реват все едно ги колям и веднага произвеждат още сополи веднага.

# 268
Лизи моя все още е с хрема ,но вече й се вижда края ,преди 6 дни беше ужас давеше се не можеше да спи,изписаха ни някакви правени капки ,но принципно не съм доволна,защото обикновенно в чехия му слагах капки,които ги има там и на 4 я ден дишаше свободно а вече 10 дни по късно още хрипти. Освен да дърпаш сополките с прахосмукачката и да повдигнеш матрака друго май няма какво да се направи . Аз мажа на някое одеалце и от стика на Colief,но няма разлика с него или без

Аз да се похваля,че моето диване тукощо се качи сам на спалнята 🥳

# 269
Бързо да се оправят всички.
Ради Божко се оправи. Даже мина през още едни сополи 7 след антибиотика и 7 дена с витамин Ц и пак протече нослето. Но този път дадох два пъти Нурофен и спряха...

Момичета снощи истерията продължи до 12часа. Всъщност и предните дни (забравих да кажа), че като заспи към 20-21ч и после на първото разбуждане след около час два започва да реве по същия начин до около 12-1 ч..... После заспива и чак в 6 се буди все едно нищо не е имало. Днес стана пак късно (за нас) 8:20 защото той губи часове в рев всяка вечер.
Мажем зъби, сменяме памперси, мляко се прави през 3 часа (по желание на ММ).. днес щр го мъчим на две дремки пак.

Не знаааааам. Искам да хвана гората! Веднага! Disappointed Relieved
Вместо по добре да става, то по зле....

Общи условия

Активация на акаунт