Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 212
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
минавам да похваля книгите на Любопитното врабче

# 241
Орехче и аз пробвах това вчера. 3 часа дневен сън. Излезе ми през носа... От 3-5 сутринта не спахме. Заспа без рев вечерта ама....
Дано при вас е друг резултата.

# 242
Вчера спа само веднъж на обяд и след обяд не му дадох да спи ,защото се събуди 14:30 и 2рия идва като за лека нощ,беше кисел и за капак цяла нощ се буди и от 4 до 6 будни въртеше се в леглото,спа до 7:30 ,не знам какво да го правя вече от 1 м на сам спи когато си иска

# 243
Ава като заспи спи добре, но приспиването е китайско мъчение. Днес е будна от 7:50, от час се мъча да я приспя, директно става и започва да обикаля апартамента. Не мога да я успокоя по никакъв начин, песнички, приказки, книжки, директно става да танцува, пляска, слиза от леглото, качва се, пак слиза.. не мога да я хвана и да я люшкам, извива се на мост. Иначе е много щастлива, голям смях, обаче.. колко трябва да будува, за да ѝ се доспи?!? Бяхме навън, по два пъти на ден излизаме, не се спира буквално и пак няма умора 🙄 нали като проходят се изморяват по-бързо уж.. при нея е точно обратното, в някаква еуфория е. Поне като заспи след всички усилия не се буди, снощи е спала от 9 до 8. Но това приспиване ми съсипва нервите, чувствам се безсилна.

# 244
Как я приспиваш ? Аз от както е роден приспивам на ръце а вече е 12 кг и вече не издържам ама друсам нямам избор 🥲 не е като да не съм пробвала и по друг начин

# 245
Аз съм я приспивала по всякакви начини, на гърда, в раница, върху мен, с люшкане на крака, тупане на дупе, с песнички, в различни периоди нещо различно е работело. Последно я люшках на крака. Сама никога не е заспивала и попринцип не ми е проблем да я приспивам, но това обикаляне на апартамента ме влудява. Прави ме на маймуна. Излязох от спалнята, рев. Аз исках да я оставя 5 минути, но естествено ММ не издържа и сега я носи на ръце. Май заспа.

# 246
До болка познато.
Мисс,а защо 3 часа, какво имаш предвид?
Ради , докато свикне да издържа буден по толкова време сигурно ще е така за жалост.
Айде да не ми е толкова празен коментара да споделя какви ги върши напоследък моето момиче.
Днес направи кълбо на леглото, събаря на баща си дрехите от нощното шкафче,казвайки тати и се качва на него права и започва да тропа с крака.Обожава да разнася метли, мопове , днес пък започна най -накрая да сяда на гърнето(икейското).Стана и седна над 30 пъти , като пробвах и да я съблека ,но нищо не свърши в него.Новата и дума е "пипа"  аз и казвам не пипай там , а тя повтаря "пипа".Рази сутрин дори се субуди с тази дума 🎃 Качва се на абсолютно всяка пейка по пътя и обратно за детската кухня.Катери се по огради и върви по бордюри.Аз това го помня като го правех поне на 4-5 години да съм била.Много иска да бърка във всички шкафове и днес и беше първото затискане на пръстите.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 15:52 от Орехче

# 247
  • Варна
Мис имаше предвид дневен сън на дрямка, а Орехче, че сутринта не е будила… мисля?

Иначе аз след 17ч не давам сън, ако е на 2 дремки, за да заспи до 21ч, а на една до към 15:30.

На 1 е бил три пъти де и то защото се събуди късно. Аз съм много стриктна с интервали и приспиване 🤷♀ при мен е драма, че започна вместо 1 път да яде 2 пъти нощем и така месец и половина вече

# 248
3часа дневен сън да.
Спа 1 дрямка 40мин и една 2:30.
Сутринта след 2 часа будуване го приспах мноооого трудно. Но очите  му червени постоянно преуморен е 100%, неадекватно се държи на моменти.
 Точно като Ава и Ади, обикаля мете, чисти, пере, скача, вика, кара влакове, качва се на леглото реве слиза и всичко наново. Подлудил ме е. Аз категорично отказвам да го приспивам отново на ръце! Опитах, тежи ми, не искам, достатъчно ми е всичката умора, че да се върна и сега половин година назад. И ние имаме нови думи.
Като падне вика "папа". Казва си името катого питаме как се казва - Бозжи (нещо между Ж и З казва)
На фурната и сушилнята казва Паи
Всички метли и стирки прибрах. Стаята ни за гости се превърна яко в склад. Половината ми баня е там. Grinning

# 249
Орехче тоест искаш да кажеш,че отнема време да свикне да е на 1 дрямка ?
Аз си мислех,че като настъпи момента да е на 1 дрямка просто ще спи 2-3 часа на обяд и няма да иска следобяд към 17-18часа . Така ли е при всички деца,когато минават на 1 дрямка,че не съм много на ясно ако някой знае нека обясни

# 250
При нас режимът от известно време се стабилизира.
8 часа-става
13часа-сън 2 часа, до 15часа, в редки случаи до 15:30 или 16 часа
20-20:30- ляга за нощен сън

Заспива сама-оставям я в стаята, гушка си октоподчето, пускам бял шум, биберон и заспива почти веднага. Този метод го открих при нея някъде от около 2 месеца, защото преди я приспивах гушната с поклащане, но тя в един момент започна да се дърпа, да говори и общо взето се превъзбуждаше повече. Реших да я оставя сама в стаята, мрънкаше леко в началото чудейки се как да си намери място в леглото и се въртеше, но не повече от няколко минути и после се кротна и заспа. И така открих, че сама й е по-лесно.  Сега съвсем е “задобряла” и няма мрънкане-знае, че ще се спи-даже посочва бухала, да дам биберон, да изгася лампата 🤣

Като стана на 10 месеца аз ви разказвах…като дойдеше време за сън много се изнервях. Всяко приспиване беше в количката, рев, мрънкане…Това продължи месец и половина.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 18:26 от NI_CI

# 251
При вас режима е супер а и щом не е кисела ,но така ли беше и в началото като премина на 1 дрямка или към 18 часа й се доспиваше. На моя Вики сега вече много му се спи 😶‍🌫️ ще го измия и ще го сложа към 19 часа да спи

# 252
NI_CI, супер е режимът ви, браво!
Ава никога не е заспивала сама, сега също не ми е цел. Днес като я оставих сама в стаята след като наистина ме изкара извън равновесие изпадна в див рев. Оставихме я точно три минути, ММ каза, че цялата е била обляна в сълзи и сополи. Като имаше протест срещу количката (който за щастие мина 🥳) пак я бях оставила веднъж да пореве, хората излязоха по терасите да видят какво става. При нея това не действа, не може да се самоуспокои и честно казано леко започвам да се притеснявам как ще се наложа като авторитет. Споделяла съм с ММ и майка ми (която е детски педагог), но някак не ме приемат сериозно по темата. Иначе приспиването при Ава се влоши след прохождането определено. Явно новото умение я превъзбужда и не може да се отпусне. Вече се отпусна, ходи свободно и вкъщи и навън ☺️  Ще мине и това тегаво приспиване, за година и два месеца съм разбрала, че наистина всичко е на периоди. Поне не се буди по нощите. И като цяло е много спокойна и щастлива, реално аз се напрягам, че не е спала Х часа, при нея драма няма.

# 253
Ами при нея преходът към едно спане се случва от доста рано. Беше на 10-11 месеца, точно след като премина драмата със приспиването почна да спи по веднъж на ден понякога(по един два пъти на седмица и то не всяка седмица), после пак си минаваше на две спанета. Заспиваше по-късно сутрин и спеше по-дълго, случвало се е да спи и 4 часа, в дни с едно заспиване заспиваше по-рано за нощен сън. Случвало се е да й се доспи към 18часа и съм я оставяла да си дремне 30-40мин.  В такива дни заспиваше към 22:30-23часа, но беше лято топло и светло и честно казано не ми е било проблем.
Официално спи по веднъж на ден от септември, рязко се случи, от един два пъти на десет дни почна от веднъж всеки ден.
Сега като заспива около 8-9часа имаме повече време с баща й да се видим.

# 254
Тоест спи си на обяд и повече не й се доспива през деня чак за нощния сън

Общи условия

Активация на акаунт