Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 208
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Днес му измих зъбите за първи път,но още като му вкарах четката в устата изсмука пастата как да му ги мия ?

# 226
Моята(тоест на Аделина )кръстница ме попита дали искам златно или сребърно кръстче и дали да е висулка или с верижка или едно цяло.Тогава казах, че предпочитам злато ,но бих се включила откъм финансова гледна точка, бих платила и цялото , просто искам да остане за спомен.Помислих си  ,че няма възможност.Оказа се , че наистина е е интересувала просто какво харесвам и си плати всичко.Ако пък не ме беше питала,но е нямала възможност за злато нямаше да се разсърдя в никакъв случай.Но най - добре е да се обсъди с кръстника.
Ние също така решихме само кърпата да купи тя , останалото - дрехи, свещи, вино, пити си ги  набавихме с моето семейство.За сметка на това пък от кръстниците беше настаняването на всички гости.Така че просто се разберете кой какво ще набави.
Аделина смуче също пастата , но тя е предназначена за малки деца , които я смучат.Не се притеснявай.Като почнат да се жабурят и да плюят мисля  ,че можем да сменим пастата.
За прощъпулника и аз знам ,че е е с пита,която се търкулва и бягайки и пеейки се раздава.Аз не съм бягала и пяла.Иначе не съм спец по тестото, но този път сама си я омесих.Май сладка я направих, дори вече не помня.
Лизи, а вечер не се ли включва мъжа ти , понякога някоя баба? Аз също по цял ден сама си я гледам , но вечер все нещо прихваща от баща си.Е , ти разбира се няма как да обръщаш внимание на двама ,колкото останалите майки с едно,  аз затова и се чудя как би станало това с разделянето на децата при наличие на един родител по цял ден.Доста трудоемко звучи.А Сами до няколко дена ще проходи Simple Smile и аз първите два пъти по две крачки ги помислих за случайност, после съвсем ското направи четири и си проходи.
И последно , че пак стана дълго.И ние мислим да ходим някъде Ноември, но май решихме да си вземем една баба с нас.По - спокойно ще ни е като ни е наблизо,а и някак ще ми е необичайно без детето.

# 227
Орехче, мъжа ми помага събота и неделя. През седмицата тръгва в 8:00 и се прибира в 21:00, тогава ми помага да ги нахраним, ако аз още не съм го направила и ги слагаме да спят, общо взето няма много време да помага през седмицата. Майка ми преди идваше, но явно и е трудно с двамата и леко по леко се отдръпна.... Сега идва рядко и не знае какво да ги прави, просто не успява да се справи с двамата, не може даги нахрани, не може да ги приспи и не знае как да ги успокои, като ревнат. Миналата седмица дойде и аз реших да отида до кауфланд, който е пред блока само за памперси, върна ме бързо, защото и двамата реват и беше в паника, не се случва за първи път.  Свекърва ми живее на 10 мин, но ги е виждала максимум 10 пъти до сега (даже май са по малко) и то ние сме ги водили при нея повечето пъти, някак няма интерес към децата, дори по изказа към децата си личи, даже не ги нарича по имена, а "тя и той". Не знам къв и е проблема на нея Joy най вероятно, че не е в центъра на вниманието ни, тя иска да е най важна за сина си, но синът и има семейство. Някак ревнува, колкото и ненормално да звучи.  
Според логопедката трябва да им направя на всеки отделен кът. Каза да преградя с дивана хола и единия да играе от едната страна, другия от другата, но пак не знам дали ще успявам да обърна достатъчно внимание и на двамата. Миналата събота излизахме по отделно, аз с Яна - на пазар, мъжа ми със Сами по друга  работа. За първи път го правим и мисля, че трябва да започнем да го правим по често. Децата наистина са много различни разделени, много по спокойни, което мисля че щеми помогне да ги науча на нещо. Днес игрите с рингове и кубчета са пълен провал, въобще не успях да им задържа вниманието, все някой ми теглеше от ръцете, все си теглеха помежду си и така, определено така не става.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 00:31 от Lizi:) :)

# 228
  • Пловдив
Лизи, според мен опитай да действаш така, както ти казват специалисти/лекари. Нищо не губиш в крайна сметка. Пробвай да ги разделиш да кажем за седмица или за 2-3 дена и след това ги събери за един следобед двамата.. Знам ли. Съжалявам да чета, колко ти е трудно и ме хваща яд, че нямаш помощ от никъде 😕
Кръстче за кръщенето на Йони взе кръстницата, тя си настоя, макар да ѝ казах, че не е задължително. Всичко си направи от-до: дрешки, обувки, чорапки, хавлийки, свещи, сапунче. Аз омесих питка, занесох и олио (така ми бяха казали от църквата).
Нямам проблеми с миенето на зъбки (и преди май съм писала). Йони е послушна (пу-пу!) Гледа четката с голям интерес и все я сочи 😄 Гълта цялата паста, затова слагам мъничко, колкото грахово зърно.
Вчера започна сама да загребва с лъжицата, всичко около нея става в ядене. Но е страшно доволна. Не че успява да я напълни както трябва, но пак успява нещо да вкара в устата.

# 229
Разбирам те Лизи.ММ има подобен график, но поне се връща малко по - рано от работа.Очудващо за мен , майка ми изобщо не идва да я вижда напоследък.Все работи, все нещо друго има за правене , чака ние да отидем, а аз категорично и казах , че с това трудно спане никъде не отивам за сега.Свекърва ми по - идва , но и тя е заета - гледа други деца, споменавала съм.Много е кофти да наричаш собствените си внуци тя и той тц тц.
Снощи малката заспа сравнително лесно на около 7 часа будуване и след като пи мляко.Започвам да мисля , че колкото и да е странно, просто има нужда от повече будно време,ще видим.
А , и най - накрая първият кътник е пробил,ура!
Йони да е все така послушна! 🎀

# 230
  • Пловдив
Моите родители също не са идвали много време. Може би от края на пролетта, началото на лятото. Не сме далече едни от други: на 80 км сме. Аз искам да се прибера поне за седмица, но нашите имат куче, което много се превъзбужда като види Йони и тя се плаши. Опасявам се, че няма да може да спи добре. Знаеха, че ще кумуваме на сватба, но не изявиха желание да гледат малката. Аз не си отворих устата да ги закача, защото в началото като родих и помолих за помощ, не получих такава и много се разочаровах.
Като порасне още малко, може би тогава ще искат да я водим по-често, знам ли. Не я деля от тях, каня ги да остават у нас с преспиване, не искат. Е, аз няма да се хабя. Предложила съм няколко пъти, стига вече.
С времето много се отдалечихме, аз започнах да живея на квартира на 15-16 г. Те боготворят по-малкия ми брат (разлика три години), който е при тях и им помага, та къде се бутам аз 😄 На моменти ми става тегаво, не се сещат да звъннат, пътуват насам-натам, при мен не идват, и се чувствам отритната. Но на моменти.

Орехче, знам, че кътниците много болят, та може за това Ади да е имала проблемно спане. Дано бързо влезе в ритъм и посвикне 🙂

# 231
Момичета, регресия ли има, какво се случва не знам. Ава я приспиваме по един час след 6 часа будуване, заспива на 7мия.. снощи заспа в 21:45, което за мен е много късно и не ми е ок. Но истински се изнервих тази сутрин като се събуди в 6:45.. и преди час заспа буквално права без да е обядвала. Поне ще спи максимум до 14:30 и се надявам да заспи навреме днес.
Моите родители са на 3 часа път, ние ходим всеки месец, те идват 2-3 пъти в годината за една вечер, когато ги помолим. И ги разбирам, колкото и да е голям апартаментът,  като дойдат ни става тясно. Те имат къща с двор, ние имаме отделна спалня, Ава има кошара. Всички удобства за нас, те като ни дойдат на гости спят на дивана 😃 обожават малката, всяка вечер звънят да я видят за 10 минути поне и държат да знаят как е минал нейният ден. Аз съм режисьор и разказвач 😃 с майката на ММ не поддържаме отношения и не се виждаме, макар да живеем в един град. Добре че ММ работи от вкъщи, трудно му е на моменти, Ава блъска по вратата като е в срещи, понякога влиза и в кадър да я видят 😃 но съвсем сама по цял ден не знам как бих се справила. Обмисляли сме да използваме услуги на детегледачка като порасне повечко.

# 232
Аз не знам как да процедирам вече. Заспива на обяд 11-12 спи около час и половина и следобяд към 17,30-18 ч отново ляга спи отново час и половина и после ляга 23 ч ,което при нас никога нее било попринцип си ляга най-късно 21:30 като това дори е късното лягане. Заради лягането му в 22:30/23 ч сутрин става 8:30а днес дори в 9 ,винаги е ставал не по-късно от 7:30 не знам на какво се дължи ,мислех си ,че ще минаваме на една дрямка ама то стана толкова объркано...

# 233
Ради , опитай да го задържиш повече сутрин преди обедния сън буден , в началото с 15минути, после увеличи на 30 мин и лека полека ще отпадне втората дрямка.Ако се налага буди сутрин по едно и също време.
М.Ангелова, аз вече се оплаках , че и при нас е така.Не знам дали е регресия или вече някои от децата си издържат повече.Днес Ади е станала в 8ч. и започна да се прозява чак в 13 и 30ч( това са 5 часа и половина), накрая заспа в 14 и 10 ч малко след шестия час и то по подобен на вчерашния начин - този път не права,а седнала в мен със същата песен.
Аз чакам да се смени часа да видя в колко ще става и се надявам ако става с час по - рано,да заспива с час по- рано.Не , че ми се става в 7ч по тъмно ама.....няма пълно щастие 🎃
Кате, благодаря! Дано и вторият избие по- бързо .

# 234
Днес си легна в 13 часа и стана след час и половина ,видимо свеж 🤷‍♀️ иначе и при нас нещо става буквално плаче за всичко

# 235
Ради, а има ли шанс да го доприспиш? Поне два часа да спи и после направо вечерта

Ние май попаднахме в лоша серия, Сами има сополи сега..... Confused

# 236
Ами не,понякога действа ,но и той се буди кесел и плаче,значи не се е наспал и го доприспивам ,но днес се събуди с усмивка и ме чакаше прав в кошарата 😂 вече е 18 такаче ще издържи поне до 19:30 и ще ляга . Иначе днес за първи път беше в пясъчник,остана очарован много му хареса аз пак ще ви питам какво приготвяте за закуска,че моето чудовище нищо неще за закуска а е гладен чак плаче от глад бозае все още,но явно не му стига вече кърмата и накрая му пържа яйца и кренвирши и яде ,но не може всеки ден да яде това

# 237
Попара, кус кус, извара с плодове и бисквити, качамак, млякос грис, кисело мляко с бисквити, юфка, банан/авокадо/извара,  банан/авокадо/печена тиква, бананови палачинки, филии

# 238
Той не иска да яде никакви попари и тем подобни,веднъж изяде 1 парче баница и това е ,палачинки колкото пъти правя толкова ги хвърлям

# 239
Той не иска да яде никакви попари и тем подобни,веднъж изяде 1 парче баница и това е ,палачинки колкото пъти правя толкова ги хвърлям
Може да му правиш принцеси с кайма или кашкавал,яйце и сирене .
Баница може от ювка, от бутер тесто.Може да сложиш месо вътре или пак кренвирш.
Фалшиви пържени филийки.
Спагети с яйца и кренвирш,щом ги яде или спагети с крема сирене,домат,маслини,каквото иска.
Някакви кроасани от пекарната на кауфланд или лидъл например.
Аз днес съм оставила малката да да спи до късно(още спи) и да видим после къде щв му излезе края.Само това не съм пробвала да спи повече.

Общи условия

Активация на акаунт