Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 270
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • Велико Търново
Мисс, къде точно се е опарил Божко на сушилнята. Питам, че тази седмица си взехме най- накрая и до сега не съм видяла някъде да е гореща, да знам къде да не пипа 😄.

Аз днес съм като труп... Виктория от 2 до 5 беше будна, крещя, игра, и ми разказа фамилията ...

# 406
Мисс, къде точно се е опарил Божко на сушилнята. Питам, че тази седмица си взехме най- накрая и до сега не съм видяла някъде да е гореща, да знам къде да не пипа 😄.

Аз днес съм като труп... Виктория от 2 до 5 беше будна, крещя, игра, и ми разказа фамилията ...
Пламинго нашата е доста стар модел. Стъклото на вратичката става ужасно горещо. На майка ми е нова и няма този проблем. Щом не си усетила никъде, значи може и да не пари Blush
Много изпищя той, няма последствия по ръчичката, но много плака.

# 407
Мис, толкова мога да разкажа за наща болница, че направо ще ти стане зле. Само един случай, ще ти кажа с мен.
Преди години имах голяма киста на яйчника, една сутрин просто ме прерязва яйчника и не мога да се изправя от болки, отиваме в спешното, там ме пращат в хирургия, лекаря каза че трябва да сляза в АГО, за да се види дали е спукана киста или апендикс. Слизам в АГО в 9:00, чаках в коридора, питах постоянно за лекар, те ми казваха че лекарката е в операция и не знаят кога ще излезе, седях на пода от болки в коридора, на моменти заспивах или припадах, не знам. Никой не ми обръщаше внимание. В 15:00ч  още бях на пода в коридора, лекарката още в операция, тетка ми дойде и направи луд скандал, при което лекарката се пръкна, сънена, тя просто е спала. Каза, че няма да ме прегледа от страната която ме боли, защото ще ме заболи и си ме изпрати в хирургия. При което хирурга беше втрещен, че не е гледала на видеозон дали е киста. И ми каза, че след малко влизам в операционна, питах го от какво ще ме оперира, отговора беше " като те отворим, ще видим"... И така оперират ме, казаха че апендикса е бил силно гангренозен ибпред спукване. Опипал яйчниците с марля, нямам кисти. И тук идва ада. След 3 дни ме изписват, без да съм раздвижена, аз не мога да стана от болки, майка ми ме изкарва на инвалидна количка . Един месец на легло, търсене на лекари, мойка ми ходеше всеки ден да се моли на някой. , ходех до тоалетна на стол за инвалиди, само като някой ме вдигне. Накрая се намери лекар, който да ми предпише антибиотик (след цял месец) и на 3ти ден от антибиотика станах от леглото, вече страшно обездвижена след цял месец на легло, мускулите ми трофирали, краката не можеха да издържат тежестта ми. Още месец раздвижване, последиците сраствания. Наследващия месец ситуацията се повтаря, страшни болки, пак съм в спешното, пращат ме в АГО, спукана киста, кръвоизлив в корема. Оставят ме под наблюдение, без нищо да правят, без лекарства без нищо, просто лежа, след няколко дни кръвоизлива спря. Изписаха ме. При, което в София ми казаха, че е трябвало да ме оперират за да почистят яйчника, и половината ми яйчник не работи от сраствания. И така от години периодично правя възпаления на срастванията и лежа в болница. Цял живот ще си го нося това.

Следващата година, ще оперират брат ми от апендисит. С нормални левкоцити. Питах лекари познати, показах му изследванията, а те ми казаха  " ами те колегите трябва да вземат някой лев, семейства хранят, това е честа практика, щом изследванията са такива най вероятно няма нужда от операция, няма възпаление", но той вече беше в операционна. Дете на 13 години.
Мога да разказвам, още много колко са неадекватни. Ако помните като бях бременна в 5ти месец с температура и болки в корема, ме върнаха от спешното вкъщи, с предписан само но шпа, дори не исмаха да проверят децата на видеозон. Вечерта тръгнах за София и лежах в майчин дом, ковид отделение 12 дни. Мойта приятелка, която също се разболя с мен, беше в 6ти месец, послуша лекарите от спешния център и се прибра вкъщи, след три дни температура и много ходене до спешното, роди мъртво детето си.

Редактирам, мойта приятелка се е свързала с хирурга, той е отпуск, но е казал че се занимава с такива случаи, въпреки че не е детски хирург, просто защото нямало кой. Лекаря, който мислех че е пенсионер, има специализация по детска хирургия, каза ми къде работи, утре ще отидем при него.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 12:35 от Lizi:) :)

# 408
Момичета да попитам до сега не съм поръчвала неща от Зара. Харесах една рокля за Плами за престоящата и Коледна фотосесия,та отговарят ли им размерите? Ако някоя е вземала нещо от там моля да сподели.
Лизи как е Сами?

# 409
Добре, играе си, ползва ръката активно. Аз му я превързах поне да не я цапа, но това не му пречи да я ползва пак и да лази с нея. Мехурите ми се виждат една идея по добре от през ноща, но ще видим. Аз цял ден му пазя ръката за да не я ползва, но той видимо няма голям дискомфорт, като я ползва. Но като трябва да го мажа плаче. Ще видим през ноща как ще е. Въпреки, че с неговото будене нощем попринцип, пак ще се чудя дали плаче от болка или нещо друго, да започнат да си казват вече, че не се търпи.
Видя ми се точка на долен кучешки, май ще избиват кучешки зъби сега, и двата долни са силно зачервени и подути.

Момичета да попитам до сега не съм поръчвала неща от Зара. Харесах една рокля за Плами за престоящата и Коледна фотосесия,та отговарят ли им размерите? Ако някоя е вземала нещо от там моля да сподели.
Лизи как е Сами?

# 410
Дано вечерта ви мине леко. Добре е че се заиграха. Добре е че пазиш мехурите да не се спукат. Ще мине и това. Кой знае колко още травмиращи ситуации ни чакат покрай децата.🥲

# 411
Пф , Лизи, страшно е това , което разказваш.Да не дава Господ да има нужда от лекар човек!Дано ви е спокойна нощта!
Ади днес пак пропусна обедната дрямка , заспа в 19 и 20ч и утре очаквам да става по - рано.
Редактирам се , че се сетих да ви кажа какви ги върши днес дребоса.
Мвжду кошарата и и нашето легло има една педя разстояние .Застана на леглото , хвана се за кошарата и един по един си преметна краката над кошарата и влезе в нея.Дано не успее скоро да прави обратното, че се опитва.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 20:51 от Орехче

# 412
  • Бургас / Славейков
Лизи дано всичко е наред със Сами , много лошо се е опарил,но щом си играе явно не го боли толкова много вече.Направо филм на ужасите е вашето спешно.Ама и доста често ги говорят по тв ,че много зле е при вас с лекарите.Митко също въобще не внимава с нищо постоянно пада от някъде и пак там отива ,въобще не се страхува от нищо .Пада удря се плаче разтърква само главата,защото го боли от падането и пак става и отива на същото място от което е паднал.Хич не слуша вече.

# 413
Лизи как е днес Сами ?

# 414
Здравейте момичета, включвам се напът за работа за да пожелая бързо оздравявяне на ударените дечица. Мисля го и аз Сами и стискам палци да заздравее ръчичката. Почти съм сигурна, че няма да се наложи хирургична намеса.  Но найстина е хубаво да погледне и хирург, на последната снимка добре кръвоснабдена ми се видя кожата навсякъде.
При нас за сега свичко е наред и яслата се отразява добре на Борис, започва да иска да е сред деца. В събота бяхме в Икеа, там хапнахме, и той като видя колко много деца има на столчетата като него направо грееше от радост.  Даже хапна повече от колкото би ял вкъщи.
Като цяло мина 10кг. за моя радост, во и той яде в яслата росрай другите деца повечко. Като си го взимам мирише на ядене и е с хубаво заоблено коремче.
Иии големия ми успех...пропи вода. Направо от чаша, никакви шишета не признава. Нито сламки, нито неразливни, нито с накрайници за целта. Също вече прави първите успешни опити да бучи и да яде с вилица. Взех един пакет детски пластмасови прибори и с тях ще се учи.
Още не е проходил, но хита на свеки е , че не съм му правила масажи и за това така.

Дописвам: Честито на всички новопроходили, нека стъпват смело и уверено напред. Simple Smile))

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 08:48 от Cinnamon Cookie

# 415
Добре е, но днес след обяд сме на хирург. Снощи се събуди в 00ч до 3:30 бодува. Отначалото плачеше много мислех, че го боли, но накрая разбрах, че иска да ходи. След час и половина друсане и рев, Само като го пуснах на земята се усмихна и почна да тича направо. Та до 3:30 си играхме.

# 416
Добре е, но днес след обяд сме на хирург. Снощи се събуди в 00ч до 3:30 бодува. Отначалото плачеше много мислех, че го боли, но накрая разбрах, че иска да ходи. След час и половина друсане и рев, Само като го пуснах на земята се усмихна и почна да тича направо. Та до 3:30 си играхме.
Яна как спи в такъв случай?🙄

# 417
Ами някой път се буди, но снощи си спа дълбоко.
Аз сега имам друг проблем и направо ми идва да се гръмна. Като вляза със Сами в кабинета при хирурга, няма кой да седи с Яна отвън. А вкарам ли ги двамата, Самк като заплаче и тя ще плаче и ще стане цирк. Звънях на цялата фамилия никой не може да дойде или не са в града. Лошото е, че и центъра в който е лекаря, няма асансьор за количката, а до 3ти етаж не мисля че ще успея да я кача сама. Confused

Яна как спи в такъв случай?🙄

# 418
Ох Лизи искрено ти съчувствам,ако бях в същия град с удоволствие щях да дойда да ти помогна. В болницата като отидеш сигурно някой ще изяви желание да ти помогне и дано ! А относно Сами явно много му е повлиало това,че е проходил и иска постоянно да го практикува макар и посред нощ ,браво на детето❤️ Ще отмине след седмица -две . Пиши какво е станало после при хирурга,стискам палци всичко да е наред

Аз да се оплача. Сутринта си забравих протмонето в кварталния магазин и магазинерката,която уж бяхме близки твърди,че не е там а камерите не могли да се върнат ,не ми е за парите имах 30 лв там ,но там ми беше дебитната карта от чехия ,в която ми идва майчинството отделно на малкия му подариха златна плочка лимитирана и тя беше там документите ще ги извадим на ново ,но не в това е въпроса ,ще трябва да хода до чехия да си вадя нова карта . Сутринта докато пазарувах няква жена имаше там приятелка на магазинерката сега като ходих да си търся протмонето 10 мин след това дойде същата жена и седи там 20 м като влязох пак да питам въпросната жена ми казва ама ти нали си го взе сутринта ,това го казва жена на 60 г помни нещо подобно а аз не помня ,че съм на 24 г хмммм,явно са си разделили плячката двете кокошки,срам и позор възрастни жени да правят така. Полицията не може да направи нищо 😡

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 16:00 от Radii :)

# 419
Минахме на хирург, изрязаха му кожата на половината длан, аз се бях подготвила психически, че щом не спадат мехурите, това следва. На пръстите само му спукаха мехурите и сега ще ходим през ден на превръзка.
Сами успя да свърши половината от работата на лекаря още преди да отидем, единия мехур (най-големия) се спука и кожата се държеше на свети крепки. Според лекаря не го е боляло, защото кожата е мъртва, но той много рева, ние го държахме 3ма човека и може от това да го е било страх. Лекаря и сестрата направиха коментар, че това се прави с упойка в болницата на малки деца, за да не мъчим детето, като го държим така, но като нямало колеги с детска специализация в болницата да го направят, трябвало да го мъчим и стресираме.

Общи условия

Активация на акаунт