Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 266
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Много гадно Sad( на Габи от пресата стана с огрооомен мехур на пръста и после се пукна, обели и сега е с много червено, но вече ходи без лепенка. Не мога да го снимам, сега спи, но утре става седмица. Иначе не знам .. по принцип се правят компреси, марли, лекарства.. като дете са ме заливали с вряща вода и имам спомен от болница и имам белег на гърба, ама какво са правили не знам

# 391
Лизи , може би вече си чела в нета , но ако има нужда от хирург става въпрос за трета степен изгаряне и необходимост от присаждане на  нова кожа или изрязване на участъци.Пише да се дават много течности и превръзка със стерилна марля,както и обезболяващи.
Прегръдки за теб и Сами !

# 392
Лизи, дай му нурофен на първо време за обезболяване.

# 393
Божичко,не знам какво дори да кажа. Ако се наложи ходете до спешното ако детето видимо го боли ,ужас дано да му мине

# 394
Лизи, аз на три година съм се поляла с вряла вода.. Втора степен изгаряне, отидете в спешното, не си прави майтап… Ще стане мехур голям, той трябва да се отстрани от хирург. Не правете никакви бабини методи за да не стане по-зле ( от сорта на сода за хляб, оцет и подобни!)
Много съжалявам за случилото се, аз най-добре знам болката, единият ми крак е с белег от глезена до коляното, при мен е ималои усложнения от грешно лечение тогава, но и изгаряното е по-голямо, целият ми крак тогава, с времето се смали заради растежа ми.
Дефламола е хубав много за изгаряния, но го заведете до спешното, най-малкото боли, а точно ръчичката му.. 💔
Болна тема са ми изгарянията, дано не съм реагирала остро, при мен се наложи цяла година да съм с бинтове и превръзки. Още помня какви песни ми бяха измислили при смяна на превръзката, за да стоя мирна.

# 395
Колко нурофен се даваше?

# 396
Слагам това тук.

Дано ви е минала леко тази нощ.  
Сподели какво става когато имаш възможност!
Милият Сами, направо мен ме заболя като му видях ръчичката.
Аз като малка си бях залепила ръката с цяла длан на ютията, помня че много ме болеше в началото, дали е имало мехури и какво после са ме правили нямам идея.

https://sosimplecosmetics.eu/product/sos-mehlem-s-neven/

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 05:34 от NI_CI

# 397
Лизи всичко наред ли е ?

# 398
Миличкия Сами. Не мога да помогна Лизи, само пожелавам бързо да минава болката и  стреса Disappointed Relieved

# 399
Чакам отговор от педиатърката. Да видим какво ще каже, пратих ѝ снимки от днес. Той доста плака тази нощ, будува няколко часа. Но той нали тези дни все плаче и будува нощем, та не беше много различно. Държи вдигната ръката и я пази. Снощи направих превръзка с много дефламол, при което дефламола ми свърши, викам си " няма нищо, нали ще е с превръзка до сутринта, сутринта ще купя", да, ама не, той си махна превръзката в 00ч и е 00:15 вече звънях на приятели да търся дефламол, бързо нанерих и ходих да взимам мазах цяла нощ на всеки час. Тук няма денонощна аптека.  Има мехур вече.

Докато си пишем , педиатърката ми писа, да продължавам да мажа и утре да го види хирург. Confused

# 400
  • Велико Търново
Охх, миличкото 😞. Дано да му мине бързо!! Има ли как да обезопасите камината, трудно ще ти бъде постоянно да ги наблюдаваш.

# 401
Защо хирург ,толкова ли е зле . Лизи защо не отидете в спешното сигурна съм,че там ще се вземат мерки и можеби ще се избегне хирурга ,не казвам ,че педиатърката ви дава лоши съвети ,но аз винаги търся второ мнение а в случая е наложително ,нищо не пречи да го заведете да го погледнат. Аз нямаше да чакам дори да ми пише педиатъпката а направо щях да тичам към спешното

# 402
Спешното ни е трагично, няма да го заведа там,  миналия път ги лекуваха с гугъл, 15мин търси лекарства в гугъл  , дори без да се срамува, че го е отворила и чете ,  и се караха с мен че сме направили стъпки в кабинета, а на вън валеше.  Много пъти съм ходила в спешното с близките ми, нищо не правят. Дядо ми дето почина, го върнаха с счупена тазобедрена става вкъщи. Нямали хирург. И се наложи да го караме в Лом за операция, те ни казаха просто да чакаме 3 дни за операция, при което се получиха усложнения и дядо ми почина. Преди години се порязах и ме ши пиян хирург, той е днес на смяна в болницата, звънях да видя. Накара ме да си платя, при положение, че бях непълнолетна и минала през спешното, две бексчета (бира) ми беше таксата. Махна ми конците по рано и раната ми се отвори след няколко часа, напълно. Дори и да ида в спешното, ще го пратят при тоя тъпак. Или да го види педиатър, днес е нашата педиатърка на смяна в болницата, кара 24 часова смяна .... Утре е понеделник, ще търся по добър хирург, лошото е че този дето го познавам е пенсионер вече, а на него имам най много  доверие, дано се съгласи, дори ѝ вкъщи да е, да го лекува. Мехура през ноща беше много по голям. За момента спада, мисля че ще мине, но сигурно като тръгне да се втвърдява, ще се наложи да махат мъртвата кожа. Поне така ми каза една приятелка дето работи в болницата.  Снощи ходихме при нея за дефламол и показах снимки. Ще видим, гледам го че сега си действа с ръката все едно нищо му няма, явно не го боли, в момента пак се е качил на камината и бие с болната ръка по прозореца (не е запалена), това дете не го ли е страх вече от тая камина. Как може, пак там да ходи.

Камината ни е на много гадно място, не знам как ще я обезопася, буквално е зад вратата и каквото и да сложа пред нея ще запуши входа на стаята, но ще взема нещо подвижно, като сме в стаята ще го слагам, нищо че запушва входа, после ще го махам, за да излезем.

Редактирам, сега си пиша с мойта приятелка, дето работи в болницата, каза ми друг добър хирург, ще му звънне да го пита кога е на смяна и може ли да му прати снимки. Ще ви държа в течение.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 10:05 от Lizi:) :)

# 403
Хах интересно, че пак е отгоре.
Божидар се опари на сушилнята ни преди доста месеци. Знае че фурната и парното пари И сушилнята най вече и не пипа.
Лизи според мен дори и студена, не е хубаво да се въртят там за да се научат, че не си пипа.

А за лекарите нямам думи просто... Звучи по зле и оттук Sad

# 404
Не мисля, че ще се наложи намеса на хирург. Под мехура кожата ще се възстанови, важното е да не се пука мехура. Можеш да му сложиш ръкавичка на ръката вместо превръзка.
Снимай ръката по няколко пъти на ден, да следиш как се променя.

Общи условия

Активация на акаунт