Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 260
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Лизи има ли вероятност да си пречат взаимно на съня. На Сами да му спи, а на Яна не, и обратното. Божидар също не показваше признаци миналата седмица когато имахме драма. Но аз съм си била виновна, че не съм настоявала. Сега пак иска да слиза от леглото, но като върнах снощи, дори беше със затворени очи. Правел го е машинално според мен.
Той става в 7
10:30-11 първа дрямка
Днес я режа на 40мин.
После ще го сложа 15:40 до 16:20
И 21ч нощен сън. Даже 20:30 искам, но ще видим как да изместя още.

# 376
Болибон, всъщност това е добра идея,но първо трвбва и двете и деца да проходят,че едното да става да ходи,другото да лази- бая падане ще има 😄Лизи, четох бая за съня - единият вариант е да си останеш на една дрямка , но да ги вдигаш по - рано, така нощният сън да дойде в интервала 19 - 21ч.Защото тогава най - много мелатонин се произвеждал, съответно най - лесно заспивали.Аз също чакам смяната на часовника и ще видим как ще се развият събитията.Снощи Ади е заспала в 22ч - сравнително добре като за нея, а днес заспа на обяд вкъщи - това вече е постижение.Сякаш не си издържа интервалите от 5 и 6 часа вече и то по - скоро сутрешния не го издържа.

# 377
Нашия сутрешен интервал също е по къс. Вечер издържат повече.
Иначе и аз мисля, като се смени времето, да будя ѝ малко по рано, пък ще видим как ще се получи.

Меджик, със сигурност си пречат, но аз снощи ги делих в различни стаи, пак не стана.  Лошото е, че ѝ двамата искат мен, а аз няма как да съм в две стаи едновременно. Баща им хич не успява да ги успокои. Вчера даже се изнерви и остави Яна да реве и излезе да пуши, вярно за 40 секунди, но стана скандала. Супер изнервена съм.

Иначе мисля за ранички с каишка (с контрол, не знам как се казва), но трябва и двамата да проходят. Яна за момента няма изгледи да проходи скоро, много я е страх, не знам на какво се дължи това, но като я хвана за една ръка се смъква на земята, като я хвана за ръменете, пак се смъква, само хваната здраво за две ръце върви. И то на където иска.
Аз имам позната тук с близнаци, вече почти на 2 и половина, тя пък хич не излиза. И каишките не вършат работа. Едното иска да върви по улицата и като го изпусне директно изкача на улицата, няма никакъв интерес към площадки, а другото иска на площадката. И така като ги заведе на площадката, едното директно се крие и бяга на улицата. За това сама не излиза. Надявам се при мен да не е така.

# 378
Значи моето дете е единственото,което търси тати преди всички останали хора. Първо е тати,после е мама🤷♀
Плами става в 8-8:30 закусва
На обяд хапва в 12/12:15ч
Заспива между 12:30/13ч с играчката си кърпа(парцал така му казвам) пускам и бухалчето Оли мелодийките,че другата лапичка с белият шум издаде багажа и не работи или работи когато тя си прецени.
Става в 15ч/15:30 Два часа и половина спи на обяд
За Сз хапва в 16ч
Вечеря в 20 ч
Записва 21:30 ч с играчката кърпа сама. На ръце отдавна не иска. Понякога не заспива от раз,върти се и прочие. Но заспива между 21:30/22 ч. Тя от бебе не спи по много!Отделно е като швейцарски часовник и към 23:20 търси АМ
Вечер се буди по 152828373883 пъти и проревава. Лошото в че напоследък търси мляко като се буди между 4-6ч. 🤷♀Нещо ужасно е! Снощи не съм спала,защото се е будила на всеки час. Сега и изби едва 5-тото зъбче. Дано до първи клас и избият всички млечни😃 Иначе е 12 кг и нещо,но на дължина трудно да я измеря вече
Днес ходих рано да си пусна щитовидни хормони и сега ми е едно заспало. То времето е супер гадно при нас.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 00:21 от Милото

# 379
Лизи спаха ли снощи ?
Аз да питам възнаграждението за родено дете в какъв срок се изплаща и към социалните ли трябва да се обърна при забавяне, защото нещо май се ослушват 😂

# 380
3г е срока. Подава се при социалните по настоящ адрес, трябва ти само акт за раждане на детето и там се попълва заявление.

# 381
Ами Сами заспа в 23:30, а Яна в 00:30. След което Сами се буди в 4:00. Спали са обеден сън до 16:00, катп нарочно го съкратих на 1:45мин. Сложих ги за нощен в 21:30, Яна заспа, но след час се събуди сама. Сами не заспа.

# 382
Здравейте,момичета !Относно съня - оставам с впечатлението , че при нас се дължи на натрупана умора , защото преди няколко дена оставих Ади да се наспи до 10ч.На следващия ден беше стандартно ставане и една дрямка.На следващия направихме две дремки, после пак стандартно ставане.След което първата вечер заспа в 22 , часа , а снощи заспа в 20:40ч.И вчера и днес успя да заспи на обяд вкъщи без големи драми.
Още нещо , което смятам , че ни помага е един странен масаж на носа , който на ММ баба му навремето му правила - хващаш с два пръста на върха на носа между очите и това до някъде я успива.Другото, което започнах да правя е всвки път при лягане да пея две едни и същи песни и нищо друго.Ако се разплаче се опитвам да я разсмея и почвам наново.После я гушвам с гърдите към моите и и галя гръбчето.Последните дни запсива или така в мен или до нас на леглото ,но пак гушната например с гръб към моите гърди.
Лошото е , че ако има някой вкъщи - ММ или баба и, както сега е тук - тя почва да реве за тях и иска да са в стаята.Днес обаче успя да заспи и без баба и да идва,че не ми е удобно да я карам да лежи с часове ако се проточи.Ако пък само мъжа ми я приспива реве за мен.
Надявам се да е свършила сагата с мега трудното приспиване.А може и на зъб да се дължи , понеже съвсем скоро изби единия кътник.
Сега да се оплача - ако я дръпна в друга посока докато сме навън , а тя не иска там започва да се тръшка и буквално да ляга по земята.Виждала съм го при по - големи деца и много ме е страх да н3 остане такова дете.Днес като започна да се тръшка така и взех бебешката количка играчка , оставих я да лежи на земята и и казах , че количката е там ако иска да дойде и да си я вземе.Поседя малко, успокои се и дойде.Просто не искам да и позволявам такива манипулации.
И да се похваля - много приказва вече.Някои думички като куче,коте,чаша,чайче,кана,мама,тати,кака,батко,горе,пипа,бебе,някои имена на хора,тука,пак, са съвсем разбираеми, а други не толкова ,но знам какво означават.Като мляко,хляб,птичка,камък,топка шапка и други.Например вчера в една железария голямо мрънкане за една "апака" - лопатка.Иначе повтаря като папагал , опитва се да изговяря сложни думи като ябълка или училище и понякога и се получават.Странното пък е ,че както казваше тати или тате первектно, сега понякога му вика "дади "едно такова лигаво.
Вещице, ще трябва да отида до джъмбо да ги видя тия мопове, даже бих купила и детска прахосмукачка ,само не знам до Коледа да не и мине мерака.
Как са болните?

# 383
И ние имаме напредък.
Заспа в 21ч снощи и се събуди чак в 5ч. Мисля че беше загубил биберона, можеше и по късно да стане. Направих мляко, а не трябваше. Трябваше да опитам без... И мисе наложи 7:30 - 7:45 да го вдигам, за да не отиде късно лягане пак.
През деня бях съкратила дремките. От час на 40-50 мин свалих и двете.
Дано да е бил края на мъките при вас Орехче. И Божидар заспива гушнат, през врата ме стиска и докато не се отпусне не мога да мръдна. Ако тръгна стиска, не е готов, стоя още и така...

# 384
Орехче моя Вики не ходи,но ако го вдигна от демята за да не пълзи там се извива на дъга и започва да плаче и да се тръшка та сигурно като проходи и при нас ще е същото щом от сега прави тези номера

# 385
  • Велико Търново
Вики два дена през деня заспива сама (на пода) 🤣. Слагам я да спи, тя слиза и започва да си играе, оставям я да си поиграем и накрая заспива на пода. Надявам се скоро да започне сама да се качва на леглото, поне там да заспива, на дивана се качва без проблеми, ама леглото я зори.

Иначе с тръшкането е същата работа, аз я оставям , ама ММ идва и веднага я вдига, за съжаление го прави по е по два пъти като сме навън.

Вики е още с хрема, днес беше една идея по - добре, също и тази нощ спа малко по- спокойно. Купих едни хапченца на мама натура, за по- добър сън, още нямам наблюдения, че не съм много постоянна в даването.

Напоследък и Вики много иска да се гушка, нощем се местя при нея и като заспи или започне да ме рита се местя.

Иначе за Сами и Яна , когато проходят дори и да не излизате, ще изразходват енергия вкъщи. Да, не е същото, но Вики е имала дни в които не е излизала, но си заспива лесно, просто защото вкъщи не се спира, все бяга на някъде.

Днес например ми носи един орех да го хвърлям и тя бяга да ми го носи, от време на време се включваше и котката 😃.

Момичета, имам едно откритие, извадих активната гимнастика и понеже тя е с едно пиано, като ритат да го натискат. Вики си го приватизира и сега голяма игра. Ако имате такива може да пробвате.

# 386
Plamingo като каза хрема и се сетих моя Вики както бях писала имаше хрема до преди 3-4 дни и както предполагах след хремата избиха още 2 зъба,та мисълта ми е ,че да чукна на дърво тези 2 зъба се разминаха само с хрема не както обичайно в болница да влизаме и съм безкрайно щастлива ,дай боже така и да остане 🙏

# 387
Пламинго , аз ги купих също тия хапчета.Давах и няколко дена , но никога не успявах да дам по 4 , освен това да съм ги давала седмица, така че няма как да знам дали помагат .

# 388
Момичета Сами се лепна за камината, ръката му много изорена,  направо ми идва да рева с него.

Педиатърката каза, да мажа с дефламол и през ноща да е с марля с дефламол. И утре да снимам, да го прати на хирург ако трябва. Какво ще му прави хирург, направо вече ще се гръмна.

# 389
Момичета Сами се лепна за камината, ръката му много изорена,  направо ми идва да рева с него.

Педиатърката каза, да мажа с дефламол и през ноща да е с марля с дефламол. И утре да снимам, да го прати на хирург ако трябва. Какво ще му прави хирург, направо вече ще се гръмна.
Ох,Лизи🥲Не знам какво да налагаш на изгорено. То е доста. Гушкай го много🥲

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 21:57 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт