Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 229
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
За аудио приказки препоръчвам gramofomche.chitanka.info. Като куклен театър ги разказват и Лече буболече в ютуб ми стана фаворит. Тук ми казахте за нея!

С домакинската работа, не мога да кажа че се справям, но в крайна сметка, колкото толкова. Чистя вечер като заспят децата, понякога мъжа ми помага и става много бързо, събота и неделя по обстойно чистя, като мъжа ми си е вкъщи и той помага. Почти не готвя вече, взимаме готово или яйца или нещо бързо общо взето. Събота и неделя, готвя повече. И през седмицата за децата само, нещо малко за вечеря, а през деня ядат от кухнята. Като някой път го преправям Joy
 Яна също я е страх от прахосмукачката за това я нося докато минавам прахосмукачка.

За Сами, аз още пред медицинския център видях познат лекар и го накарах да види ръката Joy (бях свалила превръзката преди да тръгнем , за да реве по малко при лекаря, а и чеатно казано ме беше срам, че превръзката беше ужасна, бръкна с нея в обедното си меню и после му дадох самам да яде, пак с тая ръка) , та човека каза че е добре, нещо за епидермиса бил добре (нищо не разбирам) и ми улекна, та като чаках пред кабинета на хирурга, вече бях спокойна. А бая чаках да ви кажа, Сами направо откачи там, то пълно с народ, няма от къде да се минава, всички столове пълни, а той се свлича от ръцете ми за да ходи. Бях без количка, защото не влезе в на братовчедка ми колата...

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 18:51 от Lizi:) :)

# 556
Лизи радвам се,че Сами е добре😍
Аз смагам общо взето с домакинството,но тя идва и върши нещата с мен. Като не смагам мъжът ми ми помага изключително много. Чистенето с прахосмукачка е любимото нещо на Плами. Обожава я🥲😃Тя рядко играе с кукли,но за сметка на това бръмчи с колите на брат си. Имаме няколко оставени от неговото детство.
Тя прави браво,чао ,дава целувка с ръчичка и само с уста😃повтаря неща,които и харесват на нея. Има запас от няколко думички. В предвид че батко и проговори изключително късно,имам си вътрешни притеснения дали и тя ще е така,но за в момента си има някакъв запас от думи Искам да я науча на определени неща,но тя е жена с характер. Учи това което и е интересно.
Напоследък се завърна старият филм да не стои в количката,като стане време да я сложа и прави мостове,шпиц и е мъка да я сложа. Видимо се изморява,но не иска в количката,а на ръце. Всяко едно излизане с нея е филм🥴
За Коледната фотосесия и ние се подготвяме,но няма да залагам на типично коледни дрешки тази година. Ние сме на снимки към средата на декември. Поръчала съм дрехи,понеже не обичам в последният момент да търся.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 21:57 от Милото

# 557
  • Велико Търново
Да са ти живи и здрави, болибон! Да имат едно прекрасно детство и блестящо бъдеще!

Лизи, чудесни новини!

Ако съм само с Вики, всичко мога да правя, без да оправям съдомиялната, че там много ми "помага". Много се заиграва с щипките ми, не мога да разбера какво толкова я привличат.
 Единственото че докато оправя и след 5 минути играчките са пак на пода.

Вики дава здрасти, чао, целувки дава с ръчичка, а от вчера започна и само с уста да дава. Казва доста животни как правят, но от към думички само мама, тати, баба, деди и айде. Иначе ако ѝ кажа някоя дума и я повтаря, онзи ден повтори цвете.

# 558
Лизи, чудесни новини!
Венче, разсмя ме искрено с озвучавенето ! Много сладко !
За чистенето -  всеки ден оправям мивката и миалната,събирам играчки по хиляда пъти, прахосмукачка и моп не успявам всеки ден,а понякога пък е по няколко пъти на ден 😀 пране - прибирането му обаче е ,когато мога,  но в общи линии бива положението.Нямам време за бърсане на прах най - вече.Мъжа ми и той се включва с някои неща.
Ради,браво на Вики, че си е хапнал бобец,все така да му е сладко, иначе на въпроса ти - Ади маха за чао и казва "као" или " као као" , дава целувка, когато тя реши с ръка на устата , показва с едно пръстче, че е на годинка(научихме я на рождения и ден) и казва браво "бавоо" или "бабууу"  и пляска с ръце.
Редактирам се :
Относно игрите.Лизи, мерси за идеите, наистина са доста цапащи,но може би тази с рисуванвто на огледало,но с нещо друго и тази с кутията ще свърши работа, макар, че ние играем подобна ,но с кутия и дребни играчки вместо кестени.
А сега се е научила да крие предмет - в чанта, под възглавница или в якето си - прави знак с ръцете , за "къде е "  казва от два дена думата "няма" и после го вади и крвщи победоносно "ааааааа"  тоест ето го! 😀

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 23:08 от Орехче

# 559
Лизи, нищо от тия игри не виждам да са безопасни за моите диваци. Всичко ще изядат...
Вчера единият слезе от количката докато сменям памперса на другият, а беше вързан и без да вдига шум...как не я обърнал не знам. Хванах го да врътка копчето на пералнята...щях да припадна.

# 560
  • Бургас / Славейков
Болибон да са ти живи и здрави!
Лизи супер ,че всичко е наред!
Ради Митко прави от скоро целувка дава с ръка,сам си реши ,а не когато го учихме.Дай пет с баща му го учи.Говори думички като баба, мама, кака,бау бау,тик так,мяу и най често използва думичката биййй ,биййй ,но не е за бой/биене/а нещо друго ,което не съм разбрала още.Домакинската работа не не се справям.Той пипа и шета навсякъде ,или е залепен за краката ми и не ме пуска .Прибирам прането с него ,което означава че половината е на земята и пак е за пране.Въобще не слуша и въобще не гледа къде върви.Много е бърз .А бе голям калпазанин е моя Митко.

# 561
Лизи прекрасни новини.

Може ли линк за Лече Буболече, не мога да го намеря май Blush

Болибон, да си ти здрави рожденниците! Flowers Four Leaf Clover

Ради, дано скоро намерите решение с Вики. Много е неприятно да не ядат. При Божидар продължи доста този път. Яде само зеленчукови супи със сухар и сирене. Месо не яде, а и млечни яде много.

Много думи знае и Божидар. Името си казва много сладко, Батерия, Боровинки, кашкавал, сирене, обувки, автобус, всички от семейството, повечето думички ги забравям в момента, но никога няма да забравим всички "Айди"!
Искаш ли да спиш? - Айди
Искаш ли да ядеш? - Айди
Разходка? - Айди
Кашкавал? - Айди
Боровинки? -Ади Ади Ади Grinning
Всичко е Айди, понякога Ааааайди
Опитвам се да го заместя с Да и Не Grinning

Маха за чао, целувка отскоро дава, 5 дава и доста неща. Всичко разбира, абсолютно всичко, което правим и говоря и го карам да прави. Учудва ме доста.
Аз успявам да свърша всичко, без готвене. Но така или иначе ММ не яде, така че дори не ми влиза в ежедневието.
Пускам понякога по две перални, лошото е че знае вече как да я изключва и включва и това въобще не е добре. (копчето няма защита от деца)
Сушилни 2, прахосмукачка (всеки ден) , прах, пода всичко докато е с мен буден. Задължително върви и ми включва и изключва прахосмукачката, понякога "мете" около мен. Като свършим тича за мопа. Сгъвам пране на земята около него, докато се занимава с нещо, понякога ми дърпа дрехите и обикаля с тях. Не подреждам почти играчки. Само ги побутвам да не му пречат. Накрая на деня прибирам всичко. През целия ден повече от две чинии в мивката не мога държа, такава съм. Всичко успявам да измия и да си оправя в кухнята, все пак за нас с Божидар приготвям нещо.

За игрите и играчките при нас е така Simple Smile
За него си остават топ играчките - - - - Трактор с ремарке и 5 животни вътре - 3 месеца не го оставя, всеки ден по няколко часа му се събират с него.
-Метални влакчета
-Автобуса на Cocomelan
-Голям влак, пак с животни. Обикаля като фурия с него, бута го, отгоре му сяда, всякак. И той има мелодии светлинки...
-Лепим стикерчета, навсякъде където се сетя.
-Състезаваме се с коли по гладачната (под наклон подпряна на дивана), но той предимно иска да ходи по нея и да пада.
-Крием се и се плашим.
-Книжки
-Возя го в коритото
-Кучетата на Paw patrol
Сам се заиграва много с тях и животните, прехвърля от влака в трактор, от трактора в автобуса и пак.
Не се сещам момента какво друго правим. Последно има 20-30мин на ден приказка за "Принцесата и дракона". Просто е погълнат от нея. Вече седмица я гледа, не мига, изпада в транс, не отговаря,.... Даже май са му много 20мин. Но и аз съм човек Blush
Тези идеи за игри и играчки от мен. Много дълго стана кой ще ме чете Animal See No Evil

# 562
  • Пловдив
Лизи, много се радвам за Сами, че е добре 🙂
Вкъщи чистенето все е на заден план: то не е готвене, гладене, подреждане на играчки. За чистене: всеки ден по нещо малко: днес тоалетната чиния, утре мивката, после подреждане на дрехи, после аспиратора.. но все по едно на ден 😄 Браво на мамите, които успявате основно. Аз за тази цел карам ММ да излезе с Йони, за да мога да се развихря.. 1 път на 1-2 седмици.
Йони дава 5, прави боц, пляска, дава целувки, маха за "чао". Имитира доста животни (куче, котка, магаре, маймуна,кон, крава, жаба, змия), като добавим, че вече знае как прави влакчето (пу-па), часовника (ти-та), колата (бръ- бръ), а наскоро научи и пилето как прави (пи-пи).
Задавам въпроси като "Къде слагаме чорапките/обувките?" и тя си вдига крачетата.
Започна да сочи часовника над вратата (който не сме ѝ показвали, че е там).
Аз също говоря, но вече спрях да обяснявам как мия чиниите, и започнах навън да соча и обяснявам - "Виж тази жена каква хубава синя шапка има! Видя ли зелената тротинетка?" Показвам ѝ по витрините на магазините някое животно и после като минем веднага ми го сочи.
Има един билборд в квартала със снимка на прасе касичка. Като го види, отдалече започва да грухти! Много е сладка и все ме разсмива 🙂
Успява да каже мама, тате, кака, бебе. Останалото са си някакви нейни бръщолевения.
От известно време излизаме без количката, тя ходи като ме е хванала за ръката, а в другата си носи лопатката. Спира по дуварите, на които са паднали жълтите листа и тя ги мачка с ръчичка, навежда се, докато ходим, взима си листо и няколко метра по-нататък, го оставя обратно на земята.
Колички много обича. Взех ѝ едно жълто камионче и го товари с камъчета, пластмасови капачки, сламки..
Обича да обикаля около холната маса и да си придърпва, каквото може. Та вече на масата има само потребни неща, които не се чупят.
Няколко вечери преди да я сложим да спи казва :Деде!" т.е гърне, че иска. Носим гърнето, тя се изпишва в него и тогава ляга.
Всеки ден ме изумява 🙂

# 563
Браво на всички дечица!
А само моето ли не иска да ползва гърнето? Много добре знае за какяо се използва , защото го нарича ака ,а и все пак до годинката си вършеше работа там , но не.Вчера успях да я сложа два пъти в тоалетната , но пак нищо не свърши, а днес не иска да сяда.

# 564
Ето лече буболече https://youtu.be/dmZRmMqfnd4?si=bJQA5759k0lyq0ef

За игрите забравих да кажа, че ми каза в стола за хранене да ги правя. Но може би има общо че са две деца и така ще мога да ги гледам какво правят. Също да добавя, че ми каза да събирам в една кутия всякакви шишета от шампоани, кремове и подобни и да давам да ги отварят и затварят, това също може да е занимавка поне за малко.

Джой, мойте много рядко ще сложат нещо в устата.
Мойте са се научили да включват фурната, тя поне не е гореща отвън.... Защото в повечето случаи, разбирам чак когато изпищи, че е направила зададената температура.

Сами си ползва ръката вече все едно никога нищо не ѝ е имало.
Яна е болна, вижда ми се доста зле, честно казана, подути са ѝ очите, сълзят, носа е като река, постоянно киха. Цяла нощ не спа... За капак и брат си събуди и сутринта бях пред нервна криза вече. Много се изнервих... А не виждам защо, детето просто му е лошо, никой не ми е виновен, че не съм спала.

Провокирана от клипчетата, как на М_lady, децата рисуват, изкарах магнитните дъски... Ми те мойте само хвърлят химикала за да го гонят или го хапят... Как ги научихте да рисуват?

# 565
Орехче, Божко не ползва гърне. Скоро няма и да стигнем до там. Излишен стрес за двамата не искам. Ака е памперса и сяда на гърнето и вика Ъх Ъх Ъх Grinning
При свършена работа.
Мисля си за седалка за тоалетната направо, може да му е по интересно, предвид че идва с мен през деня и ме вижда Animal See No Evil

Лизи благодаря. Бързо оздравяване и дано няма верига Blush

И Божидар не иска да рисува, изкарах я и я прибрах.

# 566
Някой с мнение за тези обувки ? Поръчах му други ,които се водят боси,уж,но се оказаха много прилепнали за крачето му ,че чак чорапа му се отбеляза,ходих в физически магазин да ги сменям там ми предложиха тези,били по-добри от предишните ,но ниждам ,че леко му обиват на глезена ,вече ми писна с тези обувки,или ще са големи или тясни тези бяха босите,дали сгреших като ги смених с тези първите какво мислите ? Кои са по-подходящи за прохождащо дете вече се отчаях направо

# 567
Мисс, пробвай.За съжаление при нас това , че ме гледа не помага хаха.Аама нищо де, все някога ще стане.Чакам да я хвана някой път какво е свършила в гърнето или тоалетната , да и покажа , да я аплодирам и уж това да я заинтригува ама уви, не стигаме до там.А като каже "Ака" за секунди е готова преди да успея да сваля гащите 😀

# 568
И при нас нощта беше тежка, Ава беше със запушен нос и приревава. Изпратих ММ в хола, тя много хърка, при опитите ми да ѝ пръсна спрей ме бута и рева.. и аз се изнервих на зазоряване и после ми беше гузно, че се ядосвам, а детето просто го мъчи.
Иначе Ави няма проблем с гърнето, седи си и си върши работата там. Протест имаше около седмица-две лятото, но и тогава я слагах по няколко пъти на ден и просто отшумя. Като цяло не е имала ден без гърне, откакто започнахме май, носихме го и по морета даже😃 не мисля, че се е стресирала изобщо. То седи в банята, в началото сядахме срещу нея, сега я слагаме, даваме ѝ чашките, които са за игра само там и си вършим нещо друго. Слагаме я след хранене и сън, понякога и междудругото, почти всеки път минимум пишка и най-често изкарваме деня с два памперса.

# 569
За рисуването, аз първо показах с ярки фулмастери, за да направи впечатление и да се загледа как става. На нея давам химикал или молив, няма значение какво е, щом разпознава за какво служи този инструмент, но внимавам да не ги лапа. Чудесна идея за магнитна дъска, направо това ще донесе дядо Коледа 😊 С гърнето се движим по план, тя си казва "пика пика" вече повече от месец, много често лъже, но я слагам винаги когато каже, сигурно са между 15-20 пъти на ден. Знам, че е период и скоро ще започне да казва само по същество. Купила съм памучни гащи, но ще пътуваме през уикенда и съм намислила от понеделник да махна памперса за през деня. Ще слагам само за излизане, докато се научи да полива тревата 😆

Общи условия

Активация на акаунт