Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 233
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Болибон, как сте вие, не си давала ъпдейт скоро 🤗

Добре сме. Малката расте и дивее. Отложихме ваксината за морбили, защото е с лека задна хрема.
В момента сезона ни е малко натоварен. Баткото имаше имен ден, каката вчера беше рожденичка. Че освен тях имаше още 3 рождени дни за 2 седмици. Племенника ми и дъщеря ми са през 1 ден. Празниците още не са започнали, а аз искам вече да идва края на януари, че да преключваме.

# 541
Аз ще се побъркам вече. Вики стана много лош напоследък,плаче за всичко,отказва да яде НИЩО не яде едвам бутам 2-3 лъжици в устата му ,не знам какво да го правя вече,накрая ще го отбия и да седи гладен 🙄

# 542
  • Варна
Ох, да, сега като почнат празниците и няма край... хем ми харесва, хем малко натоварено идва. Да са ти здрави, Болибон всички празнуващи!

Лизи, ох, защо и сополи сега.. дано всичко да се нормализира по-скоро.

Ради, за жалост е фаза сигурно. И аз имах такава с ядене на нищо и хвърляне на всичко без дори да опита. Просто не спирах да предлагам.

Ние днес бяхме на консултация, 9,90кг и 82 см е девойката на 1,3г

# 543
Не е фаза това при нас,защото от както го захранвам си е такъв ,като седна да го храня ми се плаче буквално 😒 от кебабчета и щювтета отхапва хитреца,но как да го храня само с това . Никакви зеленчуци или плодове не иска да яде само знае да ми дърпа блузата да суче и това ме побърква. Нямам против да го кърмя,но поне да си яде сутрин,обед и вечер и междудругото да суче,но той не

# 544
Ради , имам една позната ,на която детето и така я дърпаше и събличаше да суче постоянно, дори без да е гладно.Ядеше само луканка и салами и тя никъде не можеше да мръдне без него.Пищеше постоянно.Стана време за ясла и уж почна да го отбива , но имаха сериозни проблеми.Скоро не съм чувала какво става с тях , но може и да е по - добре наистина да го отбиваш.При нас също го имаше тоя период и сега понякога отказва храна, примерно яде само кисело мляко и нищо друго , но поне мога да я оставя на някой ако се наложи.Даже днес само това се съгласи да яде на обяд
Както казва Бери, не спирай да предлагаш, ако трябва прави си домашни кебапчета и слагай и зеленчуци вътре.Пробвай различни варианти.Пробвай със сладки зеленчуци - тиква , моркови...
М.Ангелова , радвам се , че добре сте си прекарали и Ави е започнала да заспива по - лесно.И при нас сякаш мина тоя период със слизането и качването от лвглото и бягането из цялата къща.Сега на обяд пак си поплака , но все пак успях да я успокоя и да заспи вкъщи.
Бери, и Ади беше толкова на 1.3г, всъщност с 1см по - малко до колкото успя педиатърката да я измери.
Болибон, честити да са ти празнуващите и много здрави!
Лизи, това бялото отстрани е по - скоро старата кожа от мехура.Бързо да минават и сополите!
Аз не знам изобщо с какво да я заигравам малката вкъщи, нямам време да изобретя игри сама , а нищо от наличното не и е интересно.Даже и книжките вече и омръзнаха , не знам дали е ,защото вече ги е гледала много пъти или просто има нужда от други игри.Някой ако се сеща за нещо мисловно и занимателно да сподели.

# 545
Пускам игрите от логопедката, може да харесаш нещо.

Едната игра е топла вода и лед,  и да ги прехвърлят от купа в купа.
Игра на бял лист и пюре да рисуват с пюрето.

Рисуване върху огледало, каза да взема от джъмбо, защото огледалото е с фолио и ако се счупи няма да стане на парчета, а филиото ще задържи парчетата, по безопасно е.  Така с ледчета, които са направени  и сложени на клечка, като сладолед, да рисуват на огледалото. Ледчетата боядисани с боя за яйца.

Ледчета боядисани с боя за яйца, пак на клечка и да рисуват върху бял лист с тях.
Кутия от пурички с дупка от горе, тя ми показа такава и вътре да слагат кестени, топчета, орехи
Бебешки пъзели с дръжка дето са от 4 части
Рингове
Купи, които се слагат една в друга.
В легенче да сложа булгур(вместо пясък) и да заровя нещо, после да го търсим.

Повечето са свързани с много чистене, за това не знам дали са подходящи.

# 546
  • Бургас / Славейков
И Яна днес отново е с хрема... И ние след 11ти трябваше да правим реимунизацията.
Pupelina, Какви капки слагаш?

Ради, до 20 зъба има още много да се мъчат.

Вчера през деня оставих Сами да спи 4 часа и даже го събудих... мислех, че през ноща няма да спи, но си спа. Явно е имал натрупана умора.
За сметка на това днес спа само час и половина и се сцепи да плаче. А пък има и запек... Пробвах да дам сини сливи, но не ги иска, ще пробвам с друго.

И Митко е с хрема.Ей така от нищото се появи.Веднага почнах с капките ,че да видим . Понеделник сигурно ще го закарам при докторката.А в средата на месеца щеше да е на ваксина.Сега ще я забавим заради хремата.И на него му никнат уж зъби.Ама кога ще ги видя незнам.Още стоим с 4бр.
Лизи давам Виброцил и Коризалия за бебе.

# 547
Да се похваля моя звер от седмици на сам двес най-после реши да хапне малко и то не какво да е а най-обикновена бобена чорба 🥳 малко повече от половин сърдина на филията,но за нас и това е много като се има на предвид, че и 2 хапси не яде . Иначе плодовите палчета и 2 може да изяде за деня ама само на това да кара..

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 15:52 от Radii :)

# 548
Минахме със Сами, хирурга каза че му е зараснало и няма да ни праща никъде, даже вече е без  превръзка! Tada

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 18:55 от Lizi:) :)

# 549
Супер🥳 дано да няма повече премеждия

Момичета вие справяте ли се с домакинската работа от както малчуганите започнаха да се движат и да правят бели. Аз на ден чистя сигурно 10 пъти и на края на вече.та отново е бъркотия а сме само двамата с малкия по цял ден,просто не мога да му смогна да изчистя,не мислех,че ще е чак толкова зле ,при вас как е

# 550
Лизи, ама това са страхотни новини 🤗 Ради, изглежда ми, че имаш пристрастено кърмаче. Голямото ми дете беше такова, прояде когато аз тръгнах на работа и не бях на разположение 🤦‍♀️ Продължих да я кърмя само вечер за приспиване чак до 1 година и 8 месеца. Не се справям с домакинската работа, тихата като пране и прибиране на дрехи, миална и някоя семпла манджа мога да свърша само докато спи, прахосмукачка абсурд докато сме само двете, тя много реве от нея. На ден по 200 пъти прибирам по декар играчки от пода, иначе ще се пребие, много маже и като се храни. Като станат на 2 години ще се пооправят нещата 😊

# 551
А моя даже се радва като види прахосмукачката дърпа я и си мисли,че е една от колите му явно 🤣
Аз имам още един въпрос ,разбирасе 🤣 научиха ли се да правят браво и да дават целувка ето така 🫢 моя още не може нито едно от двете,кога ги учат тея неща да ги правят. Иначе аз докато спи не мога да правя кой знае какво,защото от бебе се буди при най-малкия шум ,такаче освен да сгъвам дрехи и да събера някоя играчка друго нямам какво да правя,всечко правя ,когато е буден сигурно за това и не смогвам😐

# 552
  • Варна
Браво, Лизиии!

Аз успявам да готвя и тн с нея, даже на компютъра работя и снимам. Габи може да прави браво и да дава целувки иначе

# 553
Ави днес се събуди с бистър сопол 🙄 и цял ден киселее, съмнява ме някой нов зъб. Точно като излизахме до обяд спря тока и нямаше как да отворя вратата на гаража, излязохме без количка в крайна сметка. Милата явно доста се е поизморила, директно заспа преди да обядва 😃
Иначе аз с домакинската работа се справям горе-долу, просто тя постоянно е около мен и аз обяснявам "сега ще измия чиниите, сега ще пуснем пералня" и така нататък. Нон-стоп си водя монолози 😃 нали било хубаво много да им се говори и обяснява, че сега трупат речников запас. Аз се изморявам честно казано понякога и последното ми откритие е да пускам приказки от сторител 😃 опитите ми аз да прочета приказка удрят на камък, тя грабва книжката и започва да я прелиства с бясна скорост, но докато играем слушаме сторител или песнички 😃
Иначе Ави пляска отдавна, от миналата седмица раздава целувки, но само с уста, без ръчичка 😃 тя пък не маха за "чао", правила го е няколко пъти, но никога, когато някой я накара 😃

# 554
Любовчето маха за здравей и чао, пляска за браво, дава целувки, но без да слага ръчичката. Прави и бръм бръм с пръсти на устата, колко голяма ще порасне, казва на колко е години, но не показва с пръст, мръщи се и сумти като я питаме колко е страшна, има добър запас от животински звуци - куче, котка, мечка, магаре, рибка, лъв, кокошка. Показва си носа, устата и пъпа, него го и казва. С махането и бравото започна мисля към 10 месеца, после вече научи постепенно забавната програма горе долу в реда, в който съм ги изброила. Много смешно озвучава всяко свое действие с "оп", сяда "оп", става "оп", слага нещо в кутия "оп", вади "оп", отваря шкаф "оп", с количката като слизаме от бордюр също казва "оп" 😆

Общи условия

Активация на акаунт