Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 157
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Faja, за вечеря давам на Яна манджа без месо, но с някакъв друг протеин, някой път добавям към манджата кисело мляко за протеин, ако върви разбира се, бобови също давам, но с повече зеленчуци. Ето ти идеи и от един уебинар.

Давах и супи, но днес терапевтката ми забрани супи, та приключих с тях, каза ми че няма нищо хранително в тях.

Яна също намали водата, но тя и лятото не е пила много. Сами пък въобще не пие, лъжа го на ден с по няколко глътки, като давам на Яна една глътка, правя се, че аз пия и после е негов ред и така на игра ни въртя и тримата и пие по някоя глътка, но си е нищо, но той пие доста АМ.

Сами се буди нощем много предишната нощ 8 пъти се събуди, като имаше и едно будуване, от 3:30 до към 5:30. Не знам зъби ли са, какво са, но вече ми е зле.
Някой спомена, че следват кучешките и му става лошо, това значи ли, че кучешките са по тежки от кътниците? Ще си прережа вените, ако е така!
Въпрос към тези, които децата им избиха кътници, за колко време избиха? На Сами започнаха от 20 юли, първия боцкащ и после още два боцкаха, до няколко дни, в момента боцка четвърти и нито един не е избил целия, вече ми се струва ненормално, толкова време мина.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 00:05 от Lizi:) :)

# 91
Кате , не мога точно да преценя как е махането на бибата , защото откакто сме я махнали вече 10 дена без нея , адски трудно заспива и много се буди и плаче.Този период съвпадна с никнене на кътник, много лиги , а от предишната вечер е и сополива и не може да диша нощем.Иначе не си казва "биби" , сякаш я е забравила.Може би една нощ имахме по - спокойна , преди да се разболее.Но като цяло го считам за успешно.Иначе има 8 зъба.
За вечеря давам супа със сухар или ако нещо хапне от нашата храна.Снощи беше хряб с крема сирене, кюфте и маслинка.Ако е било по - рано , посл2 давам и малко мляко.

# 92
Ради, зимно яке взех от Okaidi, аз ги харесвам, на каката купувам само от там, вече и на малката. Аз пък търся грейка и още по-спешно обувки. Някой беше препоръчал босите на Колев и Колев, 3 мола обиколихме предишния уикенд, нямат номера. Геокс също нямаха 🤷‍♀️ Не смея да поръчвам обувки онлайн, опитвала съв няколко пъти и никога не уцелвам. За вечеря каквото и да дам, колкото и да изяде, млякото после си го изпива и засега не мисля да го махам или намалявам, че и без това не яде много. Някъде четох, че след годинката за тях не било хранене, а напитка 🤔 Но и аз го мисля вече как и кога ще приключваме с АМ и дали ще има драми, та ще ми е полезно всякакво инфо за вечерята. Лизи, май всеки зъб пробива за различно време, на Любовче 1ви кътник беше голям зор да излезе, 2 и 3 даже не разбрах кога се появиха, номер 4 сега ни взима здравето 🙄 За кучешките аз споменах, така са ми казвали, че ги мъчат доста, но повече вярвам да си е индивидуално. Пък и сега като ни станат нервите като корабни въжета, може и да не ни направят такова впечатление 🤗 Днес пропи от сламка, алелуя!

# 93
Аз якета взех от Н&М,грейка от един магазин с английски стоки. Да не повярва човек,но имаме два такива магазина в града.Даже и бодита с къс и дълъг ръкав взех пак от този магазин. Обувките Биомеханикс и Геокс взех онлайн. В нашият град няма физически магазини на тях. Гледам размерите и сантиметри и поръчвам. Меря и крачето около 100 пъти. Ако нещо не стане връщам и така. Нямам варинат. Биомеханикс взех от магазинът във Варна “Котаракът в чизми”,а Геокс от фешън дейс. В  интерес на истината Биомеханикс са ми малко прехвалени,но не са лоши. Определено се уверих че Геокс и пасва идеално на дебелият крак. За напред не мисля да правя експерименти и ще вземам предимно от тях. Вчера с водата бе добре 300 мл,което мисля е добре по логиката на лекарката ни☺

# 94
И на мен Биомеханикс са ми малко прехвалени, гледахме ги в мола в магазина на 1001 пантофки, но не знам защо даже не ги пробвахме. Това е, че и не ми се дават 160-170 лева за обувки на още неходещо дете и то между два сезона, рискувам само да ги возим в количката. Ако знам, че ще са ни за украса, бих взела на Agatha Luiz de la Prada, любимият ми бранд за малки момиченца 😊 От всичко, което видяхме, геокс най ме грабнаха, освен да гледам и аз във фешън дейс, но пък казваш, че са за широко краче, а моята е с тясно, ето пак се вкарвам в дилема.

# 95
  • Бургас / Славейков
Аз не съм питала докторката ,колко вода трябва да пие.Просто на мен ми се струва че е много ,по скоро ,защото става през ноща,а на мен ми се спи:blush:.Млякото не го давам поне от 2месеца вече и сме на 4хранения ,като последното вечер е или супата или манджата от кухнята.По често второто.Има все още 4зъба дава долу ,два горе.Заспива без биба някой път ,но доста бързо се събужда.Засега само го пробвам от време на време.Напоследък взе да си държи някой път шишето с вода и сам ,със сламка пие сам ,но другото го държа аз най -често.

# 96
И на мен Биомеханикс са ми малко прехвалени, гледахме ги в мола в магазина на 1001 пантофки, но не знам защо даже не ги пробвахме. Това е, че и не ми се дават 160-170 лева за обувки на още неходещо дете и то между два сезона, рискувам само да ги возим в количката. Ако знам, че ще са ни за украса, бих взела на Agatha Luiz de la Prada, любимият ми бранд за малки момиченца 😊 От всичко, което видяхме, геокс най ме грабнаха, освен да гледам и аз във фешън дейс, но пък казваш, че са за широко краче, а моята е с тясно, ето пак се вкарвам в дилема.
Венче,аз Биомеханикс ги взех 110лв. Исках да ги видя колко са уау. Много хвалби,много нещо и исках да ги пробвам. Детето ходи с тях,но тя вече ходи от месец и половина сама.Баткото от бебе носи Найк или Пума. На него му е тесен и дълъг кракът. Нямал е проблем,а и са на достъпни цени маратонките за деца. Плами я пробвах с няколко чифта на Найк ами да ти кажа не стават. Те лепките да наполовина залепени. Края на юли взех сандали на Геокс и с тях проходи,но съм доволна. Сега взех едни сникърси на Геокс,но са есенни. Не са за голямата зима,но със зимните обувки ще изчакам. То и при нас няма такава зима де. Бяха намалени във Фешън дейс. Редовно има намаления и в obuvki.bg. Вземам от сайтове в които мога да връщам +плюс че доставката за връщане ми е безплатна😂
Тези взех:

Много са и удобни,но са една идея по уголемени от Биомеханикс. Плами носи 22 номер. С Теди Боева си писахме даже във фейса и покрай мен и тя се зариби да вземе Геокс. Вики е с тясно и малко краче,не е като моята Пламена.Теди каза,че са и добре,но все пак не знам как ще са на тясно краче.  Аз сега не исках типично зимна обувка,за да не и се спарва крачето. Ще взема нещо за зимата ама ще чакам черният петък😆
Иначе крачето на Плами е доста широко,но баща и е с такъв крак🤷♀

Млякото вечер като се събуди и го пие тоест в сънено състояние,то тя си го държи. Стъклено шише. Аз не съм и държала шишето от нз кога. На 5 месеца почна сама. Със сламка започна от 8,9 месечна и до сега е така. Пак сама си го държи. Давала съм чаша много се улива,не е готова още според мен. Заспива с биба и не мисля да я махам за сега. Плами е само с четири зъба. Два долу и два горе(излязоха скоро)
Тези дни е доста активна в парка да не повярва човек😃

# 97
Мило, благодаря! Чудесни са, аз си представям първите обувки като тези, които си показала! Сега и аз ще потърся в обувки, премерила съм уж крачето, май е 19 или 20 номер, ще меря пак, че кой знае, може да са пораснали от миналата седмица и ще поръчам 😄 Много хубаво краче, ох, че сладост 😍🥰 На Любовче са като моите, тесни и с показалец по-дълъг от палеца, за ужас на баща й, вижда му се анормално 😆

# 98
Ава снощи толкова се въртя на сън, че се беше опишкала, събуди се докато я преобличах и откарахме 2+ часа будни. Последно като казах на ММ да се премести в хола беше 2, кога сме заспали с нея не знам. Тази сутрин той ни събуди в 9:50, тя заспа без да обядва от 1 до 2, сега тъкмо обядва.. чуден "режим" имаме днес.
При нея първият кътник започна да боцка на рождения ѝ ден, 02.08, вече си е израстнал доста видимо, горните два също, последния долен също е избил наполовина и е видим.
Иначе на Ави бутилката ѝ за вода е от ДМ, не съм сигурна колко мл е и по колко вода пие на ден, но като пишка е ок на цвят и на изследванията всичко беше наред. За вечеря давам супа от кухнята със сухар и половин кофичка кисело мляко. Когато няма супа яде от нашата храна или омлети, макарони/кускус с масло и сирене, aко нашата вечеря е вратни пържоли и не е подходяща 😃
Ави е с Биомеханикс, всичко ми харесва в тях, за нейното краче са супер. Първите ѝ сандали бяха Примиджи и за мен лично бяха по-дървени и твърди. В сайта на Котаракът с чизми има шаблон с размери, който може да се принтира и по него да се мери крачето.

# 99
Мило, благодаря! Чудесни са, аз си представям първите обувки като тези, които си показала! Сега и аз ще потърся в обувки, премерила съм уж крачето, май е 19 или 20 номер, ще меря пак, че кой знае, може да са пораснали от миналата седмица и ще поръчам 😄 Много хубаво краче, ох, че сладост 😍🥰 На Любовче са като моите, тесни и с показалец по-дълъг от палеца, за ужас на баща й, вижда му се анормално 😆
Ако избираш модел във Фешън дейс там няма в сантиметри описано колко трябва да е крачето или стелката,но в obuvki.bg,modivo ги има описанията. Има изложено сантиметри и съответният модел от какво е изработен. Така че ако съответно ти хареса нещо от Фешъна търси модел в тези два сайта за да видиш точната дължина. Станах спец в издирването и закупването на обувки онлайн.Занимвака е но нямам избор,като цяло.  Аз даже и на баткото пазаря онлайна ама при него Слава Бога знам номера 44.
Моите пръсти на краката са мн зле, много грозни. Аз съм със слабо краче и сега след раждането минах на 38 номер.🤷♀Иначе на мен средният пръст ми е най-дълъг🙄😃Ужасно е😃И при синът ми е така😀Работата е че краката ми не са за сандали,но нали съм непукист и си нося.🫢
Пламена е същата като баща си с ужасно широк крак. Хубаовото е че той за мъж не носи много голям номер 42,та се надявам да не и е голям кракът.
Нашите на Биомеханикс са тези,но както писах Геокса са по добри за мен.Иначе и аз взех от Котаракът в чизми. Жената по вайбър ми снима и праща модели. Изключително любезни,но за мен нямат общо с Геокс,но пак имах желание да ги тестваме😁
.

# 100
Лизи, извинявай чак сега публикувам рецептите за костен бульон.

Извинявам се през телефона немога да скрия снимките.

# 101
  • Варна
Взех зимно яке от Пепко днес само за 25лв, дебело и дълго, с качулка

# 102
Днес ходих в ВисВиталис и там има от обувките на К&К ,грейки също
Ради, зимно яке взех от Okaidi, аз ги харесвам, на каката купувам само от там, вече и на малката. Аз пък търся грейка и още по-спешно обувки. Някой беше препоръчал босите на Колев и Колев, 3 мола обиколихме предишния уикенд, нямат номера. Геокс също нямаха 🤷‍♀️ Не смея да поръчвам обувки онлайн, опитвала съв няколко пъти и никога не уцелвам. За вечеря каквото и да дам, колкото и да изяде, млякото после си го изпива и засега не мисля да го махам или намалявам, че и без това не яде много. Някъде четох, че след годинката за тях не било хранене, а напитка 🤔 Но и аз го мисля вече как и кога ще приключваме с АМ и дали ще има драми, та ще ми е полезно всякакво инфо за вечерята. Лизи, май всеки зъб пробива за различно време, на Любовче 1ви кътник беше голям зор да излезе, 2 и 3 даже не разбрах кога се появиха, номер 4 сега ни взима здравето 🙄 За кучешките аз споменах, така са ми казвали, че ги мъчат доста, но повече вярвам да си е индивидуално. Пък и сега като ни станат нервите като корабни въжета, може и да не ни направят такова впечатление 🤗 Днес пропи от сламка, алелуя!

# 103
Джой, тъкмо на време, утре пак ще правя!

Сами е с температура 38 и има няколко пъпки, явно от ваксината, плаче и е много крив, дадох му панадол, че много се мъчи.
Вчера Яна беше така, но не беше толкова крива и нищо не ѝ дадох.

За обувки и аз ще трябва да взимам, все ми се иска да пробват, но тук няма от къде. А крака им е много слаб.

Яна е много подсечена, на свивките, държа я вече няколко часа без памперс, чудя се да не би да ѝ е малък памперса и да я стиска, като пипам не изглежда да е малък, но още им слагам размер 4 на pampers, той май е до 14 кг, тя е 10,200кг. Сега отивам да купя 5-ица. Направо като я пипна и подскача, явно много я боли.

# 104
Лизи то килограмите според мен не отговарят на размерите на памперсите и ние сме на pampers и 4ката му е тясна а 5цата горедолу добре ,но ние ползваме гащички че памперс не мога да му срожа отдавна просто не стои

Общи условия

Активация на акаунт