Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 229
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Плами реве от гърнето и посинява даже. Не го харесва. Мисля да купя ново. При нея отиват между 6-7 памепрса на ден!
За рисуването е с магнитна дъска и просто и показах веднъж и от там насетне тя си драска. Същото е с легото от батко и. С всяка по сложна играчка винаги показвам и след това тя вече знае какво да прави.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 14:33 от Милото

# 571
Ангелова не знам как пръскаш спрей, но ще ти обясня на мен как ми показаха. Поне ще се опитам да обясня, така колкото и да се дърпа не може да избяга. Слагам я на коляното на единия си крак (в моя случай на левия крак) да седне и с другия и хващам краката между мойте. Едната и ръка е зад гърба ми и реално детето ми е под мишницата. С лявата си ръка и притискам, леко главата към рамото ми и едновременно и държа свободната ръка. Така не може и да се извърти и да и нараня носа или да и пръсна в очите. Може да звучи грубо по описанието, но не е. Това беше единствения начин на баткото да се пръсне спрей в носа. Показа ми го първо една майка на площадката, а после и сестра ми.

Моята последните няколко вечери се буди през ноща и бодува. Играе си легнала в кошарата. Не мрънка, просто е будна. Не знам в колко часа и за колко време, защото аз си спя, дремя по скоро, но след като е кротка в леглото не ставам. Онази нощ само и се карах, че пускаше музикалните играчки да пеят, но се разбрахме и после не ги е пускала. Тогава реших, че е гладна, защото тя така ме буди сутрин да яде, а беше пропуснала вечерята и яде само мляко. Станах направих и мляко и диването даже и не го опита. Явно е в някакъв такъв период. Вчера е скрила някъде дистанционното от хола и не можем да го намерим.

# 572
Какъв спрей ползвате. Този виброцил, имам чувството че въобще не помага. Яна много се мъчи с тия сополи, няколко пъти повръща днес от тях.

За магнитната дъска

В момента има такива в Пепко.

Ох болибон, хубаво е че поне не реве, мойте се късат от рев, като се събудят нощем. Направя не знам какво да ги правя и не знам какво искат, какво ги боли.

Ради, аз поръчах тези с мечето, но розови за Яна. Добре ми изглеждат, въпреки, че са широки, а тя е с тесен крак ... Но трябваше да сменя номера, сега чакам по малки, дано да ѝ станат.

Редактирам :, една приятелка ми препоръчва някакви черни капки, които се правят. Имате ли представа с какво са и дали наистина помагат, трябва ли ми рецепта за тях и да не би да съдържат антибиотик?

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 15:54 от Lizi:) :)

# 573
Аз използвам само фитоназал педиатрик, с него правя промивка на носа. И сребърна вода на спрей. Също ползвам и грип стоп капки, харесаха ми. Друго не съм ползвала. Само 2-3 пъти докторката ми е изписвала друг спрей. Но също така давам и Инфлуцид+Цинабсин 3 пъти на ден по едно. Ако хремата е много обилна започвам с удърна доза и давам 4-5 пъти. За хремата на малката сега питах докторката вече мога ли да давам по 3 на ден и тя каза, че мога да давам и по 6 в началото. 6 е максималната доза за дете. И моята хрема си лекувам с тях, защото спрейове не мога да слагам, боли ме глава.
Черни капки не съм злагала, но сестра ми е. С рецепта са и се правят в аптеката. Другото, което е много цапат и май не се перяха.

Лизи за коя радост не реве, че като си спомня какъв ужас беше с каката и все още настръхвам.

# 574
лизи аз щях да ти препоръчам тези,защото ни ги изписаха в болницата като бяхме и ни помогнаха,но сега виждам,че всъщност пише очи и уши,защо подяволите са ми предписали капки за очи и уши и аз ги давах на детето🤯 дали ще му стане нущо,принципно се мина доста време ,но все пак
Редактирам: писах с личната явно няма проблем да се ползват,на антибиотична основа са такаче Лизи може да пробваш на нас ни помагат. Иначе в болницата ми предписаха кафявите капки и вики имаше кръв в носа за това повече не повторих да слагам,сега последната хрема тук ми предписаха други капки ,които се приготвят,но не съм доволна 10 дни имаше хрема. В чехия има едни капки насивин мисля се казваха на 3 ден нямаше помен от суполи,баща ми като си идва от чехия за празниците ще го накарам да ми донесе 3- 4 опаковки само тях признавам

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 16:36 от Radii :)

# 575
  • Варна
Ох, днес я оставих за 3 часа на таткото, имах важна работа и да я приспи за първи път от месеци и тя ревала истерично. Хлипала и тн. Явно много свързва съня с мен. После като ме видя ми беше “сърдита” и не ме гледаше. Не мога да повярвам 🤣 Сори, сега ще наваксам, ама да кажа първо 😅

# 576
Антибиотични капки се дават само назначени от лекар. Внимавайте с тях момичета. Моята приетялка даваше така на детето когато има хрема или сополи  и в следствие на тях се получи изтъняване на лигавицата и слаби капиляри в нослето. Детето кървеше при най-малкият напън. Специално за носа е хубаво антибиотични капки да се назначават след секрет. Това е мое мнение разбира се . Просто нека всяка си прецени и да сме една идея по предпазливи.

# 577
На нас не са ни вземали секрет,просто така прецени лекарката ,но явно не трябва да давам повече от тях не го знаех това за нослето ,така ми казаха ,така правя 🤷‍♀️

# 578
На нас не са ни вземали секрет,просто така прецени лекарката ,но явно не трябва да давам повече от тях не го знаех това за нослето ,така ми казаха ,така правя 🤷♀

Според мен не давай от тях постоянно,когато има сопол. Разбирам че лекарката така е преценила,но ако прави постяонно хрема,която не е с бистър сопол или има често сополки с цвят е добре да се пусне секрет. Не е хубаво да се прилагат антибиотични капки всеки път. Ако е само хрема антибиотик в случая не е нужен с физиологичен разтвор и инахалации ще мине,по бавно,но ще мине☺

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 18:39 от Милото

# 579
В чехия като бяхме го заведох на УНГ с мисълта да му се вземе секрет ,защото много често имаше хрема,но докато ни вписваха данните Вики го преглеждаха с баща му и докато свършихме те вече бяха готови . Само го е погледнал и казал,че няма нужда да се взима секрет бил добре,та така и не пуснахме изследвания ,но можеби на следващата хрема ще го водя тук и ще настоявам да му се вземе секрет,защото попринцип всеки ден има засъхняли суполи това значи ли ,че има някаква бактерия ?

# 580
В чехия като бяхме го заведох на УНГ с мисълта да му се вземе секрет ,защото много често имаше хрема,но докато ни вписваха данните Вики го преглеждаха с баща му и докато свършихме те вече бяха готови . Само го е погледнал и казал,че няма нужда да се взима секрет бил добре,та така и не пуснахме изследвания ,но можеби на следващата хрема ще го водя тук и ще настоявам да му се вземе секрет,защото попринцип всеки ден има засъхняли суполи това значи ли ,че има някаква бактерия ?
Не знам Ради. Във всяка една лаборатория може да се пусне секрет и без направление. Засъхналите сополи може да се образуват и от влажността или сухият въздух в помещението в което обитавате.Това може би трябва да го споделиш с педиатъра и той да те насочи.

# 581
Лизи, а вие секрет пускахте ли при предишното боледуване?
Иначе и на нас вече два пъти, откакто се е родила с ни изписвали какпки за очи - за ползване в носа ,явно е практика.Аз лично ако има сополи пръскам инфлуназал, давам цинабсин и инфлуцид, вит ц.Вече ако дълго продължи съм давала веднъж антибиотични като беше на около 8м и наскоро капах само два дена и то по- малко от определената доза и се отказах.Сами спряха .
Бери горкото , че и мъжа ти го съжалих .
Уфф и аз вече не знам какви зимни обувки да и взема.Мислех Понки, ама нещо ми изглеждат зимните с много твърда подметка, боси не искам , макар че тези,които Ради е показала ги гледах и са приятни, като цяло ми се иска да е нещо до 100лв.Нямаме и много време да обикаляме молове и така.

# 582
На Ава сополът ѝ е бистър, днес дори почти го няма, пръскам с морска вода и правим инхалации с физиологичен разтвор, капки не съм ѝ слагала до сега.
Ава днес пък протестира срещу храната 🙄 закуси качамак и банан, на обяд не яде нищо, дори една хапка не опита, нито супа, нито пълнена чушка. След обедния сън пак пробвах с чушка, пак отказ, хапна мус от тиква. За вечеря пак тотален отказ на супа и дори любимото кисело мляко. Хапна няколко доматчета от нашата салата и няколко парчета кашкавал. Дано не продължи дълго това неядене, тя мляко не пие. Иначе е жизнена и щастлива.
Момичета, гледам, че този уикенд Хиполенд, Раятойс и Комсед пускат намаления, вие какво сте набелязали?

# 583
Ангелова да не избиват зъби? Извинявай ако си казала ама тези дни чета по диагонал. Големите така правеха при зъби, но ядяха мляко и са минавали само на мляко и каквото искат друго, ако искат. Малката сега намалява храната, но засега не е отказвала тотално. Мажех с гел за зъбки преди хранене, не винаги имаше смисъл, ама понякога помагаше.

# 584
Кафявите капки са Коларгол.  И ние сме ги слагали два пъти - 1%. Много помагат, но не бих слагала без да са ни предписани. И да, цапат и не се пере. Но аз имам няколко дрешки, които обличах и две лигъвчета специално за капките.

Общи условия

Активация на акаунт