Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Лизи, аз не мисля, че подстригване/бръснене помага, косата доколкото знам зависи единствено от гена. Те са още с бебешки коси, мисля, че още не може да се предвиди каква ще е на Яна, не се занимавай според мен с щуротии, на брат ти не е гъста от бръсненето. И моят брат е бръснат като малък, пък му е доста рехава и я сгъсти с присаждане, не беше плешив, но е доста суетен. Любовчето също има голи петна, е има малко русоляво мъхче там.

# 661
И аз не мисля , че подстригването ще помогне.А и представи си , че наистина почне да се души с шапката и да истерясва, и се наложи да е без нея, съвсем ще и измръзне главата,но все пак както сметнеш за добре.
Оф на мен ми писна да се оплаквам.Супер батак е тва спане особено обедното.Днес обикалях час и половина с количката , не заспа , дадох и мляко и пробвах в леглото, пак не стана и пак излязох с количката.Заспа предималко в 15 и 15ч.Хич не ми се иска да и дупчат вената за изследвания ,а и все си мисля ,че след като толкова време в била на АМ и сега понякога пие и се храни що годе добре,не би трябвало да има проблем с желязото.
Толкова да я тормозят зъбите...не знам вече и аз .

# 662
И аз не мисля , че подстригването ще помогне.А и представи си , че наистина почне да се души с шапката и да истерясва, и се наложи да е без нея, съвсем ще и измръзне главата,но все пак както сметнеш за добре.
Оф на мен ми писна да се оплаквам.Супер батак е тва спане особено обедното.Днес обикалях час и половина с количката , не заспа , дадох и мляко и пробвах в леглото, пак не стана и пак излязох с количката.Заспа предималко в 15 и 15ч.Хич не ми се иска да и дупчат вената за изследвания ,а и все си мисля ,че след като толкова време в била на АМ и сега понякога пие и се храни що годе добре,не би трябвало да има проблем с желязото.
Толкова да я тормозят зъбите...не знам вече и аз .
Орехче ти си в София и поне има доста кадърни лаборантки. Ще и вземат кръв спокойно. На Плами в Сливен си мислех,че няма да има лаборатория която да се навие да и вземе,но открих,а беше на 11 месеца. Да не беше приятно,но е работа за няколко минути. Според мен е добре да се видят витамините. Вярно всяко дете е различно. Не може всички да са поспаливи,но все пак бих заложила на това да се пусне изследване. Разбира се ти си решаваш☺

# 663
  • Варна
Ангелова, уауууу, какви красиви къдрици! Останаха ми очите.

Кате, честито прохождане, започва купонът!

Ние днес сложихме ваксината, да видим как ще е. Иначе още е с 8 зъба, но на детето на приятелка избиват кучешките и каза, че при тях е гадно.

Биберон аз давам само за сън, даже ако не го дам, изкарва доста и сега 3 дни беше на 1 дрямка, но ако го дам, й се доспива веднага.

ХАХХАХ, Ангелова, с глас се смея на мъжа ти…. големи драматизатори са!

Лизи, мен са ме обръснали 0 номер като дете, както и братовчедка ми - в моето семейство много го вярват това за сгъстяването на косата. Другата ми братовчедка не е обръсвана и с най-гъста коса… а моята е тъничка, просто е 1:1 с на баба ми, така че това не е помогнало.

Аз шапка не мога да сложа… борба е и за секунди е махната.

Венче, и Любовчето е с толкова красива коса (отговарям подред, извинете за нелогичните коментари)

P.S събирам препоръки за дете на път и в самолет и то дълъг полет, над 10 часа.

# 664
  • Велико Търново
Важното е, че е останало зад гърба ви!
Надявам се някой ден да успееш да превъзмогнеш случилото се!!

Катето, честити крачета!
Всяко детенце се развива със своите темпове 😊.

Вики само спи с беберона, но и тя ако го види през деня веднага го слага в уста, а напоследък взема ли го и се започва един рев ..

Аз няколко пъти сложих от гумените ластички, мисля че не я скуби, но тя много ги маха, нищо не търпи това дете. Нито ластици, фиби, нито шапки и започвам да се замислям, че ако и пробием ушите, и обеците няма да търпи 😐. Поради тази причина на два пъти и подстригах леко бретончето, че влиза в очичките ѝ.

Хахаха, Ангелова, мъже да сме се родили 🤣. ММ като беше болен преди седмица, две аз се грижех изцяло за децата, няма денем, няма нощем. Ама миналата седмица един ден не ми беше добре и познайте кой се грижи за децата 🤣. Ние сме машини, нямаме право да сме болни.

И Вики е със същите къдрички, все едно гледам нея отгоре 😄.

Ох, Лизи, да се оправят децата.

Със сестра ми и двете сме бръснати ли , подстригвани ли, не знам. Тя е със супер гъста коса, чак се дразни на моменти, а моята е една рехава, та не мисля че има някакво значение. Много хора ми казват да съм я подстрижела, ама не благодаря. Гледам си снимките като малка на годините на Вики, и се радвам че не помня на какво ме е направила майка, че сигурно никога нямаше да ѝ го простя.

# 665
Ние сме три сестри и мама и трите ни е подстригвала по два пъти нула номер,но и трите сме с редки коси 😃Майка ми доскоро се опитваше да ме убеди да подстрижа Плами,но рязко я одрязах😃

# 666
На вики на венеца му видях бяла точка ,но не е подуто ,възможно ли е да избива кътник ? След като има 2 долни и 4 горни

# 667
Ради,на едната ми приятелка детенцето и има избили два долни кътника и предни 3 зъба, чакат още четвъртия резец.Така че сигурно всичко е възможно.
Пламинго , в пепко има едни тънки ластици, цветни.Перфектни са.Като тези.

милото, така е , вероятно бързо ще стане , но не мога още да се навия.Нали по едно време се беше оправила....ще видим

# 668
Кате, честито прохождане и от мен!

Идвам да помрънкам днеска, Борис е болничак. Кашля като магаре, сорол до земята. Вдигна и температура, от кашлицата не е спал днес. Направо сърцето ми се къса да си гледам детенцето болничко. Дадох нурофен за малки деца и се разигра сега. Треперя как ще е нощта. Дразня се на подмятянията, че така били яслените деца, понеже тази гадост не е от децата при дневната майка. Мъжът ми го докара от някъде. Първо той беше сега е малкия, само аз не съм го хванала още.
Усря да счупи термометъра докото пиша това де, явно живна от нурофена.

Още не е проходил, но напредва. Вчера идеално ме разбра като му казах да ми даде салфетката от земята. Точно нея ми даде, а имаше 100 други неща. Аз обаче непукист го раздавам и грам не ми пречат пръснатите играчки буквално навсякъде. Имала съм предостатъчно подреден, чист и тих дом. Сега тук има малко дете.
В петък беше на ваксина, но я отложихме заради сопола и кашлицата. Сега уж пак в петък имаме час, ама се влоши тази гадост.Но пък поне си имаме час за преглед независимо дали ще му слагат ваксина или не, ще го прегледат пак.

Всъшност забравих да напиша, че започна да се придвижва изпровен на колена. Само още на крачета остана.
Започна и започна да ни дава да ядем от неговата храна. Направо умеам от умиление като го прави.
Иначе е с къдрички като на момиченце, ама ми е много сладък и няма да го подстригвам.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 19:42 от Cinnamon Cookie

# 669
На мен личната последно ми каза,декември да звънна за реимунизация ако не се лъжа. Каза че е последната вече уж. После имат в по късен етап от детството.

Ние сложихме тази за морбили миналият месец. Имаше температура 11,12 ден и на 14 изби обрив,но личната сметна че не е от ваксината😃Беше леко раздразнителна седмица някъде и висчко мина. Много са ми гадни тези ваксини.
Бързо оздравяване на Борис и на всички болни дечица.

# 670
Привет и от мен.
Бързо оздравяване на болните бонбончета. И Роско беше 10 дни със сополи за щастие минаха. Тамън взех инхалатор и те минаха😂. Ама пак ще има та все ще го сефтосам. Ако 1 кара само с по някой сопол ще съм благодарна.  Честито на проходилите дечица❤️. И той още не е проходил както трябва. Прави по няколко крачки 1-2 х ден ако съм наблизо, стои прав без опора ама само ако забрави🤣. Все ще проходи няма де да иде. Тъпото е на площадката че пълзи в тоя мокър пясък ама така ще е. И той ходи на колене и то от месеци! Явно му е достатъчно за момента ама коленете са му с мазоли вече🤷.
Още е с 8 зъба от август насам ни кътник ни кучешки нищоооо. От няколко дни пръста му е все долу встрани та имам надежда нещо да се задава вече а и бая лиги текът.
В сряда сме на ваксина за менингококи и ни остава декември 2. за шарките и край до 2029г 😁.
За косата...все по рус става🤷 и расте като луда, не е супер гъста ама бързо расте, вече 4х го подстригваме през 2 месеца макс.
Яде като разпран, не знам скок в растежа ли е какво е ама все гладен. Никога не е било такова чудо. Но аз съм непукист, храня през 4ч и толкоз. Само увеличих малко закуската и вечерята че сакън да не се събуди от глад, тъкмо взе да спи пак като хората. Имаше 10 дни където спането беше ужас.
https://photos.app.goo.gl/9n9vcPdF3iJJy52b8

# 671
Има ли имунизирани бебчета с бцж ? На нас ни предстои за първи път ,когато се роди в Чехия не са му слагали и тук се оказа,че е. Задължително. Ще се радвам да споделите всичко окола ваксината,ще го болили след нея мястото ,след колко време минава и общо взето всички подробности

# 672
Ради, всички бебета, родени в България са ваксинирани с БЦЖ (освен случаи на категоричен отказ на родителя, разбира се). Поставя се на втория ден след раждането. Ето информация https://plusmen.bg/bg/vaccines/bcg
Бери, дълъг ще е полета, на къде? 😍 ние се бяхме заредили със спинъри с вакуум, които се залепят за прозореца. Също и занимателни книжки. Моят съвет попринцип за дълги пътувания е да се вземат играчки, които детето не е виждало (аз взех няколко на съседчето 😃). Предполагам знаеш, по време на излитане и кацане е добре да суче, заради налягането. И все пак, казвала съм тук, че по време на първия ни полет с Ава изживяхме най-кошмарния ни един час, откакто се е родила, с безспирен рев и дране. За това, колкото и да не ми е приятно да го препоръчам - изтеглете си няколко епизода на анимационни филмчета за всеки случай. По време на втория полет бяха game changer за нас, тя погледа 10 минутки, отпусна се и дори заспа. Знам, че са вредни екраните, но в самолета наистина нямаш много опции, ако нещо се обърка и започне истеричен рев. Отчаяните времена изискват отчаяни мерки.

# 673
Здравейте,пуснахме кръвни изследвания за да видим защо няма апетит и често се буди нощем. Пълна кръвна картина +желязо и феритин   чакам отговор от личната,но ще се радвам да чуя какво мислите и вие,защото аз нищо не разбирам ...

# 674
  • Варна
Феритина (запазите на желязо) е доста нисък, както и самото желязо (циркулиращо в кръвта) е ниско + хемоглобина е нисък + ниско MCV + хематокрит на границата. Доста типично за анемия, така че е напълно възможно това да е "проблемът" - ниското желязо може да води до неспокоен сън и липса на АПЕТИТ! Така че се навързва всичко при вас. Нищо страшно, това се оправя, не се паникьосвай, най-вероятно ще изпишат железен препарат. Изчакай личната, но може да се консултираш с хематолог, а за деца препоръчвам д-р Бояна Петкова, прави и онлайн консултаци.

Ще отнеме време, но всичко ще се нареди!

Ангелова, безкрайни благодарности за идеите, записвам си ги.. това за играчките - трябва да събера непознати, да. А за сученето при излитане - биберон върши същото, нали?

Общи условия

Активация на акаунт