С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 054
  • 471
  •   1
Отговори
# 435
Под „налагане на мнение” се има предвид маниер на изказване. Изказвания тип последна инстанция дразнят не защото са такава, очевидно не са, а защото особено когато се правят често и по всякакви поводи показват липса на възпитание, която хората се самозаблуждават, че е “труден характер”, което не е повод за гордост изобщо.

# 436
Firebird, благодаря.
В допълнение  - ходене след потребител и ровене за още подробности, при положение, че потребителят не се оплаква. На който му се скролва, назад стои споменатото поведение.

# 437
  • Mediterraneo
Аз пък видях от Янтра само налагане на добър модел на поведение. Отглежда трима синове, които имат за модел баща си- участващ наравно в домакинството с майка им. Защото един ден тези синове ще си вземат за жена дъщерята на някоя от нас и ако Янтра и мъжът й бяха изградили друг тип съжителство ( той плаща, аз чистя като замаяна), някоя ще реве, че зет й си чеше междукрачието, докато щерката чисти.

# 438
Ще реве който е възпитал дъщеря си да е безгласна буква и прави каквото прави, макар че не желае. Приказката за баницата предполагам я знаеш. Да не би някой да кара някого да остава насила с човек, с когото отношенията не го устройват до такава степен? И какъв е проблемът ако някоя жена реши, че нея я устройва тя да чисти, а мъжът ѝ да плаща? Ти и Янтра ли ще ѝ обяснявате, че бърка?

# 439
  • Mediterraneo
А, разбира се, тук съм съгласна. Аз смятам, че проблеми моите дъщери няма да имат, възпитани са да бъдат силни и независими, а баща им е моделът им за мъж. Последното не идва от мен, сами са го споделяли, че ако попаднат на мъж, който не се отнася с тях, както баща им с мен, нещата няма да се случат.
Аз и Янтра няма да обясняваме на никого. Възпитанието в независимост и да не е безгласна буква обаче не включва подобни отношения. Поне що се отнася до моите дъщери.

# 440
Пожелавам ти да нямат - нито с чистене, нито с друго. Разбирането на един мъж, че чистене, готвене и други домакински задължения са женска работа и отказът да участва според мен е симптом на някаква криворазбрана мачовщина. Такива мъже на някакво ниво се считат за по-висша форма на живот от жените и затова им е под нивото. Това разбиране обаче се отразява на цялостните отношения. В крайна сметка всеки решава докъде може и иска да търпи.

Аз съм последният човек, който ще твърди, че жените трябва да обслужват мъжете в битово отношение. Такова отношение може да има към малки деца или болни, възрастни хора, които не са в състояние да се грижат за себе си, не и към здрави, прави хора - това е моето лично виждане. Но нека сме толерантни към чуждите разбирания и мнения, а не директно да отричаме нещо като глупост, защото при нас нямало да сработи. Ако погледнем отвъд върха на носа си ще установим, че не сме алфата и омегата.

# 441
  • Пловдив
Аз съм последният човек, който ще твърди, че жените трябва да обслужват мъжете в битово отношение. Такова отношение може да има към малки деца или болни, възрастни хора, които не са в състояние да се грижат за себе си, не и към здрави, прави хора - това е моето лично виждане. Но нека сме толерантни към чуждите разбирания и мнения, а не директно да отричаме нещо като глупост, защото при нас нямало да сработи. Ако погледнем отвъд върха на носа си ще установим, че не сме алфата и омегата.
Само за последните 5 страници има поне две потребителки, които твърдят, че трябва да се обслужват мъжете. Едната хайде, праволинейно, мъжа се обслужва, тя не дава пари. Обаче другата ме втрещи, значи момчетата да работят и помагат с домакинските задължения, а щом станат мъже и се оженят - край, жената да слугува само. Цитирам:

Скрит текст:
А-ха. Имам всичко - робот, съдомиялна, пералня, сушилня. И робот за прозорци пробвах. Но за всичко си трябва РЪКА. Да хване, да разпредели прането, да го пусне. Семейство от типа на моето е на две перални на ден. При 5-10 душа на ден колко често се налага да се мие банята? Всичко е лесно докато са двама възрастни, които не се крайни мърлячи и ходят по цял ден на работа. 2-3 перални на седмица не тежат. При 2-3 на ден.... к'во да ви кажа..... аз да не съм добрата домакинска фея?!!?!?!?

За готвенето да не отварям дума, че е тъжна история у нас.
[/spoiler]

Ако децата ти не са малки и съответно неспособни да поемат определени домакински задачи, не ми е ясно каква е драмата с прането конкретно? Да си извадят дрехите от сушилнята и да си ги сгънат и подредят в гардеробите, ръцете ли ще им окапят? Прането може да се разпределя в отделни кошове, така няма нужда да ровиш и търсиш преди да пуснеш пералня? Би следвало големи деца като минимум да си поддържат стаите чисти и изрядни, а в общите помещения да оставят както са намерили (чисто). Ако от време на време и вземат да свършат по нещо, не виждам каква е разликата с възрастен или откъде идва много допълнителна работа във връзка с чистенето? Това, че мъжът не пипа не означава, че само жената слугува и на порасналите си деца?!
Ти предлагаш жената, тоест аз да извършва домакинска работа, децата, в моя случай момчета и млади мъже, също да извършват домакинска работа, а мъжът не?!!?! У нас всички, и мъж, и деца, и жена горе-долу сме си разпределели задачите. Обаче по каква логика мъжете докато са млади мъже трябва да си разтребват стаите, пускат миялни, перални и сушилни, а като се оженят - оппа, жената да го върши?! Защото тя какво е, прислуга?

# 442
Ами няма се това предвид изобщо. Казва се - всички трябва да поддържат чисто, без изключение. За децата се даде пример, че няма да им стане нещо ако си приберат изпраните дрехи в гардероба. Да, аз не виждам драма да направят това вместо да висят на телефоните, докато баща им, който плаща всички сметки, е на работа и жена му сгъне гащите, вместо да го чака вечерта да си го свърши сам. Все пак с тази жена са се разбрали, че в замяна на финансовата част тя го разтоварва от домакински задължения. И те двамата са окей с това.

# 443
  • София
Значи плащащият сметки си откупува правото семейството да му прислужва.
Доста обидно.
А децата, тъй като в общия случай са ученици и нямат възможност да си откупят правото да превърнат семейството си в прислуга, да се оправят.

# 444
Обидно или не, двойката си решава как да действа. На когото му е обидно е свободен да избере модел, който му пасва. Дамата, която каза, че тя е поела домакинските задължения, докато мъжът ѝ плаща сметките вероятно не е обидена, иначе нямаше да се съгласи. Винаги има опцията сметките да се делят, задълженията също или изобщо каквото си изберат хората, стига да ги устройва.

О, да, да си прибереш дрехите в гардероба е равносилно на “прислуга” 🫣 защо толкова държите да натяквате как всичко, което не отговаря на вашите разбирания, е грешно? Много ли ви е трудно да разберете, че други хора може да са си добре така и просто да го приемете? Никой не ви кара да приемате такъв модел.

# 445
Значи плащащият сметки си откупува правото семейството да му прислужва.
Доста обидно.

Защо да е обидно.
Сделка.
Никой не може да накара някой да прави нещо, ако не иска или не му в природата.
Винаги има жени, които са научени от тяхното семейство, че това е ролята на жената.

Както и жени, които в момента, в който се сдобият с мъж и почват да го обгрижват или да му обясняват, че не готви и чисти добре, да зареже тази дейност. Те го правят по-добре.

В повечето случаи са виновни жените.

# 446
  • София
О, няма спор, че всеки си избира отношенията.

Просто коментирам, че отношенията "плащам - прислужват ми"  би трябвало да бъдат между работодател и прислуга, а не между съпруг и съпруга. За мен това е изключително обидно.

# 447
Затова ти в твоето семейство не го практикуваш. И това е напълно в реда на нещата.

# 448
  • София
Това е ясно. Просто ми става неприятно/обидно, когато видя/прочета за такова обидно отношение към жени/момичета, независимо дали на тях им харесва или не.

# 449
Ето, това е ключовото. Независимо дали им харесва. Говорим за възрастни хора във връзки. Моята основна хипотеза е, че щом така са се разбрали, един чисти, друг плаща, значи “така им харесва.”

Иначе естествено, че е обидно да ти се каже, че ще чистиш, защото си жената в отношенията (случвало ми се е в предишна връзка).

Общи условия

Активация на акаунт