С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 415
  • 471
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Чукча писател, не читател. Янтра, само ти не разбра, че не можеш да ходиш след всеки и да налагаш твоите виждания за правилно. АМАН!
А-ха. Значи сега ти се опитваш да наложиш твоето мнение и аз трябва да го приема? С какво си по-различна от мен?

# 421
С това, че допускам, че другите могат да са щастливи с друга организация на отношенията и дома си, различна от моята. Прочети го бавно и дано го осмислиш.

# 422
  • Пловдив
С това, че допускам, че другите могат да са щастливи с друга организация на отношенията и дома си, различна от моята. Прочети го бавно и дано го осмислиш.
Ем допусни, че не ми пука.

# 423
Дойдохме си на думата.
Надявам се, си получила липсващото ти внимание и ще оставиш темата да се развива по същество.

# 424
Eliff, не се впрягай. Едва ли ще ти промени мнението някой написал нещо в бгмамма Simple Smile

Добре е предлагането да си се намира с търсенето, проблемите са когато тези се разминават
... само за усмивка, един американски брачен адвокат беше разказал за предбрачен договор където, за всеки 2,5кг качени от жена му след сватбата, издръжката при развод пада с 10хил долара.
Шарен свят Simple Smile

# 425
  • sofia
Какво налага Янтра, че не разбрах...малко здрав разум?
Една лека забележка днес, жената се съобразила, айде още една, на пак изпълнява....мрънка там, ама го върши, о, значи мога да играя хоро на главата й...и още 2-3 прийома и жабата се сварила.
Пък който, както му харесва да си организира домакинството. Още една гледна точка винаги е от полза, без значение съгласни ли сме, одобряваме ли я и пр.
Тия "дребните" битовизми не са проблем, докато не станат само твое задължение....тук в пълна сила важи оная приказка за добрите намерения и за ада.

# 426
Абе като цяло вече в няколко двойки познати забелязвам тенденцията, че мъжът ако взима повече пари си позволява да нарежда кое как става.
Според мен в една добра двойка не би трябвало да е така, а да си помагат взаимно и да решават заедно... Но и жените приемат, той взима повече, трябва да го слушам.

# 427
И по-малко като взимат пак се опитват да командват доста. Комплексари. А какви изказвания съм чувала - по-добре било жената да не шофира, да не ставала твърде самостоятелна. Не ми е казвано на мен, но дори като го чуя по отношвние на друга жена се впрягам. За съжаление го има не задължително тъпченето, но демонстрирането на надмощие в някаква форма над жената, за да се чувства мъжът ѝ Мъж. Дано при следващите поколения е по-рядко срещано.

# 428
  • sofia
...... .
Според мен в една добра двойка не би трябвало да е така, а да си помагат взаимно и да решават заедно... Но и жените приемат, той взима повече, трябва да го слушам.
Ето тук е разковничето.... често сами се поставяме в тази позиция да сме в угода и улеснение на мъжа....без да мислим за нашия комфорт.
Ама то това нищо не е, ама кво толкова....е като е "нищо" и кво толкова, свърши го ти!

# 429
Абе като цяло вече в няколко двойки познати забелязвам тенденцията, че мъжът ако взима повече пари си позволява да нарежда кое как става.
Ами, тогава изкарвайте повече пари от мъжете си и вие казвайте какво - как.
Щом това е начина. 😅
Което разбира се е шега и не е вярно.

Която си е податлива  на послушание и манипулация ще слушка мъжа си, каквото й каже. Която жена е авторитарна и има мнение и държи на своето, няма да се остави.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 08:02 от happy doc

# 430
Аз пък виждам успешни жени със смотани мъже до тях, които ги командорят както си искат. Кой каквото позволява.

# 431
  • Швейцария
ММ взима много повече пари от мен, защото аз съм мързелива и работя само 20%. Изобщо няма думата, ако трябва да съм честна. Понякога прави мини революция и се запъва за нещо, ама после кляка. Това да седнем да решаваме няма смисъл, той е толкова страхлив, че ако го слушам и без работа, и без дипломи, и без собствен дом щяхме да стоим.

# 432
Какво налага Янтра, че не разбрах...малко здрав разум?
Една лека забележка днес, жената се съобразила, айде още една, на пак изпълнява....мрънка там, ама го върши, о, значи мога да играя хоро на главата й...и още 2-3 прийома и жабата се сварила.
Пък който, както му харесва да си организира домакинството. Още една гледна точка винаги е от полза, без значение съгласни ли сме, одобряваме ли я и пр.
Тия "дребните" битовизми не са проблем, докато не станат само твое задължение....тук в пълна сила важи оная приказка за добрите намерения и за ада.
Не е въпроса в раз/личното мнение, а в налагането му. Че и категоризиране - това било глупаво, онова било минавка. Край на темата от мен.

Хипотетичен казус: жената в семейството е с високия доход, плаща всичко, мъжът е хоумофис, лека работа, ангажирал се е с домакинството. Чисти, подрежда, обаче не съвсем регулярно, готви каквото той харесва. Какъв е полезния ход за жената?

# 433
  • sofia
Налагане на мнение е, когато се налага да се съобразя с него...какво налагане на мнение във форум?! Щото някой казал нещо във форум, аз така ще направя...wtf.
Налагане на мнение е, когато трябваше да се съобразя с мъжа ми, въпреки, че не съм била съгласна. И това съобразяване оказваше пряко влияние на ежедневието ми (примерно)
Категоризирането, както е описано си е лично мнение и гледна точка.
Зависи от мъжа, зависи от жената, зависи от динамиката по между им....това за хипотетичния казус....при наличието на деца е гърча и ситуациите, при двама е пей сърце.

# 434
То, ако има гърч докато са двама, и единият прави фасони и търси за какво да се заяде в домакинството, не ми се мисли как би ескалирало това при наличието на дете. Изобщо трябва да се мисли, защо се търпи такова поведение и как по-бързо да се откачи човек.

Общи условия

Активация на акаунт