С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 126
  • 471
  •   2
Отговори
# 405
Не предлагам такова нещо - аз лично на никого не слугувам. Казвам единствено, че не във всяко семейство има толкова за чистене, че да се правят категорични заключения, че било лоша сделка единият да чисти, докато другият плаща сметките при обявените от теб цени. Само защото при вас е така, не означава автоматично, че навсякъде е така.

Цялата ти драма с пералнята също не я разбрах. Да си хвърляш дрехите в правилния кош не е усилие. Да извадиш купчината от сушилнята също не е. Окей, трябва да се разпределят дрехите, и голяма драма ли да сгънеш 5 блузи за мъжа си ти (1мин), който издържа семейството и се каза, че плаща всички сметки, а тийнейджърът да го накараш да си ги сгъне сам и да прекъсне за минута скролването в ТикТок?

# 406
Нали се сещате, че тези момчета (синовете на Янтра визирам) взимат основен пример от мъжката семейна фигура, а именно баща си? И ако гледат, че той прекръстосва краци на дивана, докато майка им хвърчи нагоре надолу с цялото домакинство, точно никога ще се сетят да й помогнат. В семействата, в които жената върши 99% от домакинството, децата попиват точно този модел и свикват, че някой друг върши неприятните неща, а те са фрий (като тати).

Аз също не съм съгласна да бъда основна домакиня вкъщи 24/7, въпреки че даже аз съм от тия залюхави патки, които обичат да си правят домашен уют. Ама много моля, търкането на хладилника не е като подредбата на вази и цветенца.

# 407
Естествено, че съм съгласна, че най-добре е всички да участват. Домакинската работа не е мъжка или женска за мен. Ставаше въпрос за хипотетична ситуация в семейството на друга потребителка, за която дори не помня каза ли се дали има деца и колко са големи. Никой не казва на Янтра как да си организира домакинството. По същата логика нейното изказване като последна инстанция също е неадекватно. Може би тя има единствено предвид как са нещата изхождайки от собствения си опит, но така формулирано остава друго впечатление.

Аз знам какво е да живееш с човек, след когото да чистиш, лъскаш, готвиш, подреждаш и знам, че на човек му писва и че положените усилия експоненциално растат спрямо да поддържаш чистота само за себе си. Знам и какво е да живееш със спретнат мъж, ми там наистина почти няма нещо кой знае какво за чистене. Не може да се обобщава.

# 408
Дами, нека не разводняваме темата. Все пак е "С какво ви дразнят мъжете", а не да даваме акъл на оплакалите се. Ако някой иска да дъвче темата "трябва ли мъжът да участва наравно с мен в домакинството", пуснете отделна тема, че е досадно.

# 409
Темата не и за кардиналните разминавания във връзката, а за дребни дразги на битово ниво.
Както и да е, като се откажат всички да пишат или “разведат” ще настане мир и любов.😆

# 410
И къде е уточнено, че трябва да ме дразни само с "дребни дразги на битово ниво"? Казвайте ги навреме тези неща.

# 411
Да ти правят скандали за недоизчистено не влиза в категорията дребни дрязги, поне според мен.

# 412
Не казвам, че е дребно нещо, но темата не е за дискусии и обсъждане на чужди мъже, има си цял раздел за тази работа. Досадно е да си мерим домакинските умения и финансови възможности, па колко струва жена да ти чисти, колко пъти дневно перете и т.н. Потребителката има нужда да се оплаче, за което е и темата, а не да й се начуква канчето.

# 413
Какво общо има плащането на сметките с домакинската работа?

Става въпрос за ВРЕМЕ. Ако жената се е съгласила да не работи, а да домакинства, и в това време мъжът работи - ок, щом така им харесва, супер!

Но ако жената също работи същите часове не е ок. Щом плаща за всичко да плати на чистачка.

# 414
  • София
От моя опит, хората, които са много над нещата, все говорят за една гола любов, разбирателство и даване с всички сили, са най- големите консуматори на чужди усилия и труд и просто се опитват да запазят статуквото с тия приказки, а именно едната страна да влага, другата- да ползва.

# 415
В едно семейство единият да плаща всичко, а другият нищо, защото чисти и готви, също не е справедливо. Така зададено условието мен не ме устройва. Вече 2-3 деца променят нещата. Ама някои жени чуват “мъжът ми ни издържа”, ама не чуват “гледам три деца и куче”.
За мен е важно да има някаква справедливост и да съм готова да си разменим ролите. Ако мъжът ми гледа 2-3 деца няма проблем да го издържам изцяло. Ако иска да го издържам и водя по почивки, защото пуска пералня и съдомиялна, няма как да стане.

# 416
Честно казано, дори да се справям да въртя къща и да работя 8 часа, пск ще се чувствам все едно мъжа ми ме има за по-нискостояща от него и щеше да ми е обидно.

Единствено ако съм домакиня на пълен работен ден бих се съгласила, но пък не бих рискувала подобен живот както гледам какво се случва с жените поели тази роля.

# 417
Има хора за всичко Simple Smile

Има много жени, които са щастливи някой да им плаща всичко и те да гледат къщата и децата и мъже, които се чувстват глава на семейство, ако плащат това с парите които изкарват.
Има и жени които предпочитат да правят от всичко по много, но мъжа до тях да е в същата позиция.
Важното е никой да не си налага модела на живот и да предУпреждава на къде ще вървят нещата във връзка с него/нея Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 23:36 от Eli..........

# 418
  • Пловдив
Никой не казва на Янтра как да си организира домакинството. По същата логика нейното изказване като последна инстанция също е неадекватно.
Повтарям - има поставена тема за обсъждане - аз си обсъждам. Който не иска да го обсъждам - да не пуска мнения в публичен форум.

Важното е никой да не си налага модела на живот и да предопреждава на къде ще вървят нещата във връзка с него/нея Simple Smile
ПредУпреждава се пише. Ще предупреждаваме, защото през годините доста жени са се извървили да пускат теми, как искат да напуснат мъжа си, ама не могат защото няма пари, няма работа, няма жилище.

# 419
Чукча писател, не читател. Янтра, само ти не разбра, че не можеш да ходиш след всеки и да налагаш твоите виждания за правилно. АМАН!

Общи условия

Активация на акаунт