С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 084
  • 471
  •   1
Отговори
# 375
Ние и двамата заспиваме, редуваме се Joy Последния филм го изгледахме три пъти, докато и двамата го видим целия. За мен не е проблем, стига да не ме кара да му разказвам пропуснатото. Всъщност това ме дразни във всички хора, уж сме седнали и гледаме от началото заедно, а току подпитват "какво стана, кой е тоя".
За чистофайниците, дето мърморят но самите те нищо не пипват, още от началото се поставят границите. Не чакайте, защото става по-зле с времето.

# 376
По-лошо е, когато гледаме сериали и  трябва да пусна следващата серия, а той пропуснал предишната. И почва едно преразказване или връщане да види какво е пропуснал, след което заспива пак. Joy

# 377
Снощи : Гледа ми се филм.. ама някакъв ужас (той не гледа ужаси😀) вика искам да е готин и аз ОК и пускам. Бях го гледала до половината. Започна филма
Той : и сега какво? Тая коя е? Умира ли? Какво стана с ония двете? 😀 и аз не искам да го спойлвам и казвам не знам, гледай😀
Гледаме, гледаме.. айде да се изпънем на дивана, викам добре.
Стигнахме до малко по-напред откъдето бях стигнала предния път, искаше да заспива вече. 😀
Ще видим тази вечер дали ще го догледаме.

# 378
  • Пловдив
То лошото е че май не малко български мъже са така. Много жени са се оплаквали (и лично на мен, мои познати), че мъжете им не правят нищо вкъщи. Или нещо с 300 зора ще се направи. Вярно, моя поне готвеше първата година, ама само до там. И то така, че или пресоляваше, или прелютяваше... Всеки път говорехме за това и пак се повтаряше същото. Нищо, важното е желанието и старанието. Но да имаш претенции за нещо в което не участваш.... Поне за десет мои познати/роднини ще се сетя сега, че са се оплакали от това, че мъжете им нищо не правят, а пък имат претенции.
А, не е до желание и до старание. Той нарочно се справя зле за да не се очаква от него да готви. Weaponized incompetence. Ама ти се утешавай с мисълта, че повечето български мъже са така. Нищо, че не е вярно.

# 379
С претенциите си вкъщи да е перфектно чисто навсякъде, при положение че той нищо не прави. Там били останали някакви следи, тук не било чистено няколко дена... А там където е изчистено, или са поляти растенията, или каквото и друго да е свършено не го забелязва. Фокусира се само върху негативното. Че на всичкото отгоре държи сметка и не ми дава да се изкажа.

Дай го насам, ще ти го отремонтирам.

# 380
Ужасно много мъже се сещат да чистят, когато се повдигне въпроса за дом. помощничка или чистачка.
Макар при нас, с на ММ ината, накрая взехме жена да чисти. То пак разправия, че трябва да подреждаме всякакви неща преди да дойде, но поне не се караме кой какво да прави

# 381
Еха, аз не бих съжителства с мъж , който очаква от мен да му чистя или да му готвя.
 С мм още в началото на връзката ни се разбрахме по тези въпроси Simple Smile

# 382
Аз пък да. Но очаквам други неща.

# 383
Моят също много рядко пипа, но сме се разбрали той да плаща сметките, та за това правя компромис.

# 384
  • Пловдив
Моят също много рядко пипа, но сме се разбрали той да плаща сметките, та за това правя компромис.
Според мен това е много глупава сделка. И губеща за теб.

# 385
Sunflower, ако четеш , би ли споделила какво се случи с теб? Ако искаш, разбира се.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 06:13 от *JustMamma*

# 386
Успешният  брак не е сделка.
Започнете ли да мерите кой, колко, кога и как ,нещата се разсъхват неминуемо.

# 387
  • Пловдив
Успешният  брак не е сделка.
Започнете ли да мерите кой, колко, кога и как ,нещата се разсъхват неминуемо.
От юридическа гледна точка бракът е вид договор. И има елементи на сделка. И когато започнеш съвсем да не обръщаш внимание кой какво влага, в 99% от случаите се оказва, че едната страна вкарва, вкарва, вкарва, а другата ползва ли ползва. Не става дума само за пари, а за отношение, усилия, време, внимание и да, пари. Щото теоретично брака е 50 на 50, ама хем жената вкарва пари, хем отнася 90% от домакинската работа.

Според мен това е много глупава сделка. И губеща за теб.
Значи той плаща сметките, ти домакинстваш. Той не пипва вкъщи, или прави нещо веднъж в седмицата. Ти с твоите пари купуваш ли храна, неща за дома?

# 388
Никакви пари не давам.
За мен мерене е да се смята постоянно кой колко е дал и кой колко чинии е измил. Видяла съм, че това не е за мен и ме напряга. За това за мен е ок аз да поемам изцяло домакините задължения, а той финансовите, без значение дали работя или не. Взимам в пъти по-малко от него така или иначе.

# 389
  • Пловдив
Никакви пари не давам.
За мен мерене е да се смята постоянно кой колко е дал и кой колко чинии е измил. Видяла съм, че това не е за мен и ме напряга. За това за мен е ок аз да поемам изцяло домакините задължения, а той финансовите, без значение дали работя или не. Взимам в пъти по-малко от него така или иначе.
Значи ти със своята заплата разполагаш изцяло и не купуваш нищо за дома? Ако е така - не е зле. Но ако той плаща сметките, а ти купуваш храна и чистиш - губеща сделка е.

П.С. АМа нищо-нищо ли не купуваш?

Общи условия

Активация на акаунт