Лакове за нокти - 166

• 51 120
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • София
На моите нокти нищо не издържа повече от 2-3 дни. Изключения правят само глитърите, които добре запечатват лака, но честно казано, нося основно зимата. Аз много харесвам Еси, основно по отношение на консистенцията и нанасянето - както и СНБ, Еси са като масло, много лесно се нанасят, съхнат бързо и т.н. Сега съм с Перфект и честно казано, беше си мъка да го разнеса равномерно. Миналата седмица - с Еси, което нанесох едва ли не докато домакинствах.

# 451
Вярно е, че има по държеливи и не чак толкова държеливи лакове, но според мен всичко зависи от нокътната плочка и състоянието и и понякога от базата и топа, че и даже от цвета(някои цветове на една марка издържат по дълго отколкото други цветове на същата марка).
Аз да се покажа тъй някак тематично: Stuck Out Tongue Winking Eye :

Скрит текст:

На тази снимка основния цвят сякаш е най реален, но пак не е съвсем точен. Цвета е сив с кафяв подтон в зависимост от светлината. Приятен и ненатрапчив.
Лаковете:

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 11:08 от Джаста Праста

# 452
  • Sofia
Точно. И моите наблюдения са, че най-вече на здрави, гладки и твърди нокти всичко стои с дни. Уви, аз нямам такива...

# 453
При мен, като уточнявам, че правя много неща с ръцете си, не се съобразявам с лака - копая в градината, садя, мия съдове на ръце и още неща, свързани с дома, няма никакво значение дали ще сложа Еси за 10 лева или twenty one за левче от Лили. Използвам всеки път едни и същи основа и топ, като за мен най-добрата комбинация е:
1. активният заздравител на Перфект
2. 7в2 терапията на Ейвън
3. Цветен лак
4. Топ лак или на Cien или на Ейвън

10 дни и повече нямам мърдане на маникюра. В момента се лакирам с едно Еси, понеже ме подсетихте, но все пак грешно дадени пари, за тези пари щях да се заредя с няколко терапии на Ейвън. Жалко, че не ви снимах маникюра ми на 10 дни, беше в отлично състояние. Да, беше на Еси, но преди това отново нямаше забележки на 10-тия ден с ЛЛУМС, който беше на един слой, цената му е 2-3 лева.

# 454
Catrice brave metallics 01 +GR extreme glitter shine 203

# 455
Да не съм с голи нокти, но ги подкъсих до живец Grinning
W7 Red Ribbon

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 18:39 от •mimoza•

# 456

Чак днес ми остана време да сменя зеления Picture polish. Щеше да изкара и втора седмица.
И според мен от състоянието на ноктите зависи колко дълго ще издържи един лак.

# 457
  • София
Дааа, трайността е относително понятие. Аз така или иначе сменявам лака на 3-4 дни защото обичам да се лакирам. Махам без да има поражения, но винаги слагам по два слоя топ лак включително и на връхчетата.
Сега от мен това

# 458
Кой е топ лака на Avon ?
Аз нямам търпение да чакам да изсъхват добре слоевете и почти винаги ми стават балончета. Трябва ми и хубав топ лак, ако е наистина и бързосъхнещ ще е бомба. Уж взимам бързосъхнещи и пак не са такива.
Активният заздравител на Перфект е много хубав. Сега пак благодарение на него ми пораснаха ноктите. Преди това бях взела на Евелин и нямаше никаква полза от него. Страшно досадно ми е да чакам да изсъхне тоя лак и да не мога да правя нищо. Как този процес да го направя скорострелен, каква е тайната 🤭

# 459
Доста е прозрачен, та следващия път ще сложа друг за основа. Имам един страхотен розово-златист тъкмо като за целта

# 460
Марковелка, ако искаш пробвай Сеш, в случай че не си го пробвала. Поне аз друг топ който да съхне така не съм открила до сега. А пробвам по нещо от време на време ей така за идеята, че ще е хубаво да си намеря такъв който мога да си купувам и от физически магазин. Не оставам без Сеш обаче, от години, откакто го пробвах.

# 461
  • София
Да питам и аз Janice_ - кой топ лак на Avon визираш?

# 462
Според мен, казусът с издръжливостта на лаковете е много индивидуален. Съгласна съм с Джаста, че дори различните цветове на една и съща марка понякога са с различна издържливост. Зависи и от състоянието на ноктите, и от основата в комбинация с топа. Всичко е на принципа проба - грешка. Вярно, трупат се по този начин лакове като бройка, ама как иначе да установите кой лак на Вас Ви издържа по-дълго?! При мен, примерно, докато открия подходящата основа, сигурно натрупах към 10 различни някъде...коя ми белеше ноктите, коя не се "разбира" с различните марки (някои марки ги прави на балончета), коя се повдига по краищата като peel-off и какво ли още не...Еми, така е. При мен и Opi, и Essie не държат по-дълго от Ейвънските, даже Aura и GR Green ми държат с ден повече. Еми, пробва се, за да се установи коя марка е подходяща за Вас. В повечето случаи си взимам даден лак не заради марката, а защото много ми е харесал цвета и изобщо не ме интересува колко ще държи, важното е, че ми радва окото като е на ноктите ми. 🙂💅

# 463
Аз лакове си избирам първосигнално по цвят. Купувам един, пробвам и повтарям от марката, ако ми  е удобен при нанасяне - четка, плътност, покривност.
Нямам удачна покупка китайчета и за това съм ги зачеркнала тотално. За останалите съм забелязала, че при мен е важно доброто обезмасляване и хубава основа. Лакирам се в неделя, издържат 4-6 дни, рядко се лакирам втори път за седмица, но пък задължително слагам заздравител, че голи нокти не са ми ок.

# 464
  • Sofia
Най-доволна съм от топа на Сеш. Никога преди това не ми изсъхваше добре лакът. Бях се докарала дотам да не се лакирам по едно време, че ми беше писнало от греди...
снб Велко. Капките са си вода, да не се зачуди някой.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт