Карти таро - тема 31

• 26 756
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
А как тълкуване картата/картите на дъното?
Примерно днес редих КК, как да я/ги отнесат към него?
За мен картите на дъното са входяща енергия. Но това си зависи от гледащия.  Някои ги виждат като изходна енергия, обща енергия, допълнение. В практиката всеки преценява как работи за него.

# 466
Рядко ползвам карта на дъното. Ако я поглеждам, я тълкувам като нещо скрито, в основата на ситуацията или имащо отношение към нея, но неосъзнавано.

Туинки, относно Да и Не значенията. Да, може при теб да има отклонения от традиционното значение. Обаче все си мисля, че човек като почне да се занимава с таро е хубаво да стъпи на някаква основа и после с практика да развива и надгражда. Всеки е почнал отнякъде, но тук доста често виждам въпроси на хора, които вече имат по 5 колоди, но не са прочели една книга за картите.  Малко е като с астрологията - как почваш да четеш натална карта, ако грам идея си нямаш от планети, съзвездия и домове?

# 467

Пример за Да/Не , ще получа ли финансова помощ до края на месеца.
6Ж е отг Да, Асо жезли излиза като растеж, 4Ч вглъбяване по този въпрос, донякъде е вярно.
Може някой да се включи с мнение.🙃

# 468

Пример за Да/Не , ще получа ли финансова помощ до края на месеца.
6Ж е отг Да, Асо жезли излиза като растеж, 4Ч вглъбяване по този въпрос, донякъде е вярно.
Може някой да се включи с мнение.🙃
От една страна изглежда да е "да". От друга страна един пентакъл не е паднал тук...

# 469
  • София
При 6 и Асо жезли според мен отвсякъде е да.

Редактирам се, за да допълня за пентаклите. Забелязала съм, че при мен, пентакли при въпроси за пари/работа се падат, когато въпросът е за нещо по-значимо като сделка. Скорошен пример с Асо и Рицар пентакли. По Рицаря нещата се проточиха и цялата трансформация отне почти две години.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 14:50 от malina_smile

# 470
Applesz, направи КК за развода или за отношенията с мъжа ти - което те интересува най-вече.
Откакто пускаш карти за това, все нещо не е ок. Дай, да видим какви карти ще излязат сега.
Попитах за отношенията ни със съпруга ми . Той развода вече е ясен.
Applesz, сложи на Мага и на Кралица пентакли по още две карти, моля! И напиши точно какъв въпрос зададе за отношенията ви?
Въпроса беше - Как че се развият отношенията ни в близкия месец .
Изтеглих по една пояснителна за Мага -падна се 9 Пентакли , а Кралицата Пентакли - 5 чаши
1. Седем жезли
2. Асо жезли
3. Висша жрица
4. 8 жезли с пояснителна Крал мечове
5. Рицар Пентакли
6. Маг с пояснителна 9 Пентакли
7. Кралица чаши
8. Шест чаши
9. Десет меча
10. Кралица Пентакли с пояснителна 5 чаши

Applesz, по този КК нещата наистина отиват към раздяла. У теб има много спотаен гняв и желание да изкажеш своята гледна точка, да чуе съпругът ти и твоите доводи, но има и доста скрити и неизказани неща. Едва ли и ти знаеш истинската причина за решението му. Със сигурност има намесени и други хора - друга жена може да е, а може да е негова роднина, майка и т.н. и той взема решение за своето удобство, убеден че е най-правилното и че той ще се справи оттук нататък повече от прекрасно.
По предишните карти днес на Влюбените пояснителна излезе Рицар чаши - има ли намесен друг мъж? Тази карта се повтаря и в двата ти КК - в първия на 7 позиция, Жрицата също. Решението му сякаш е продиктувано от/заради друг.
Ако има друга жена, той ще отиде при нея, но това ще му донесе терзания на по-късен етап и вероятно, също раздяла. 

По Колелото, Справедливостта, Влюбените - решението за развод е взето и процесът задвижен, но той все още стои пред избор.
Нищо не губиш, ако попиташ картите какво можеш да направиш, за да спасиш брака си.
Давам ОВ. Мина месец от развода . Да има друга жена , която в виновна за това му решение . Но нещата май не вървят много добре при тях . Майка му също е замесена . Избора от Влюбените явно е бил дали да продължа да се боря или просто да ги оставя . Взех решение да продължа и се чувствам много по - добре . Появи се и мъж от миналото ми . За сега сме само приятели ,но ще видим . 😊

# 471
Не гледам картата на дъното. Тя не стои на текущата линия. Възможно е да се прояви в далечно бъдеще, но при промяна на ситуацията няма да се промени. Според мен е правилно да се ползват прави и обърнати карти.

# 472
Рядко се включвам в темата, но редовна я чета.
В случая ме заинтригува темата за въпрос с Да и Не отговор.
Аз лично изчетох едно ръководство за Таро и едно за подредите. Според ръководството (и начина, по който аз се опитвам да задавам въпросите) оформлението на самия въпрос трябва да бъде без да и не. Също така да търсим съвет от картите, а не да чакаме решение от тях. Въпросът трябва да показва, че ние поемаме отговорност и с правилната насока дори може да се променим. Не знам колко правилно го обясних, но това беше един от промените в книгата - Не "Ще си намеря ли работа?", а "Какво да променя, за да си намеря работа?".
Аз също, когато ситуацията ми е мъглява, правя отворено гледане с келтски кръст и спрямо получената информация правя нова подредба вече търсейки нещо конкретно.

По отношение на тълкуването на картите. Аз лично винаги правя подредба. Това много ме улеснява в тълкуването, а и картите се проявяват по много интересен начин. Случи ми се шестица жезли на определена позиция да изразява, че последната връзка на дамата е завършила с това, че мъжът и си е тръгнал. Честно си признавам, че така с по три карти ми е много трудно да тълкувам, за това и рядко се включвам в темата.

# 473
Много благодаря на всички за насоките. Много често се колебая какъв въпрос да задам, за да не е с Да или Не.
Попитах за даден човек- “Осъзнава ли грешката си?”
Пак е с Да или Не, не мога да се сетя как иначе да задам въпроса, иначе картите си показват, просто аз не мога да ги разтълкувам съвсем - по 7 чаши се чуди и той, но по Кралица на мечовете май смята, че аз съм хладната и студената безпощадна жена, а 9 мечове - аз ли лесно се засягам или той се чувства обиден и засегнат? Гледала съм доста астроложки гледат с Да или Не, теглят по много карти и разказват история. Любимата ми HopeTarot e сред тях.

# 474
Много благодаря на всички за насоките. Много често се колебая какъв въпрос да задам, за да не е с Да или Не.
Попитах за даден човек- “Осъзнава ли грешката си?”
Пак е с Да или Не, не мога да се сетя как иначе да задам въпроса, иначе картите си показват, просто аз не мога да ги разтълкувам съвсем - по 7 чаши се чуди и той, но по Кралица на мечовете май смята, че аз съм хладната и студената безпощадна жена, а 9 мечове - аз ли лесно се засягам или той се чувства обиден и засегнат? Гледала съм доста астроложки гледат с Да или Не, теглят по много карти и разказват история. Любимата ми HopeTarot e сред тях.
Въпросът според мен трябва да е "Как се чувства той след еди какво си". В случая той е в енергията на 7 чаши - в илюзии, вярващ, че като водата може да се измъкне/намести във всяка една ситуация, нестабилен е. Тук аз мисля, че обидата е у Вас, а не у него.

Не се водете по Hope Tarot. Тя е много опитен таролог и въпреки че задава въпроси с отговор да/не, тя този отговор не го дава директно и говори неща, които не са в пряк отговор на въпроса, след което казва дали според нея е по-скоро да или по-скоро не.

Вие като начинаеща нямате много полза от нея да се учите, защото тя почти не показва картите и рядко обяснява по коя карта какво вижда. Фокусирайте се повече върху таролози, които показват картите и обясняват по тях - Masha and the Magick, Azra Almira Tarot, има и други.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 11:00 от innasn

# 475

Питането е дали лицето ще се премести на друга работа. Има предложение за такава, но се колебае кэм момента. Първоначално след като хвэрлих картите моментално в главата ми нахлу мисълта, че ще се откаже да започне и ще си остане на сегашната. Но ден след това, като си анализирам картите теоретично, се чудя дали не е грешно предположението ми. Света при мен обикновено се проявява като НЕ. Но реално погледнато картата изобразява приключване на някакэв цикъл, та дали това не означава, че ще я напусне...какво мислите вие?

# 476

Питането е дали лицето ще се премести на друга работа. Има предложение за такава, но се колебае кэм момента. Първоначално след като хвэрлих картите моментално в главата ми нахлу мисълта, че ще се откаже да започне и ще си остане на сегашната. Но ден след това, като си анализирам картите теоретично, се чудя дали не е грешно предположението ми. Света при мен обикновено се проявява като НЕ. Но реално погледнато картата изобразява приключване на някакэв цикъл, та дали това не означава, че ще я напусне...какво мислите вие?

С тая 3меч кофти
Може и просто да показват намеренията/тревоги на питащия и тогава трябва да се пита отново и да се изтеглят нови карти върху тези.
Не мисля, че дават отговор на поставения въпрос тези

# 477

И аз не мисля, че картите дават отговор на въпроса. По 7 чаши се чуди, преценява, като това го натоварва и му създава тревожност по 3 мечове. По Света този период ще приключи, но дали с преместване на новата работа или отказ на предложението не е ясно.

# 478

Хвърлих пак, с вэпроса какво предстои до 6 м.в професионалната сфера на лицето? И отново последна Света. Явно ще е на преместване и приключване на сегашната работа...как мислите?
А и да питам като смятате общо тези трите карти, ще сметнете ли и КЧ като номер 14 или се сумират в случая само първата и последната?

# 479

Хвърлих пак, с вэпроса какво предстои до 6 м.в професионалната сфера на лицето? И отново последна Света. Явно ще е на преместване и приключване на сегашната работа...как мислите?
А и да питам като смятате общо тези трите карти, ще сметнете ли и КЧ като номер 14 или се сумират в случая само първата и последната?
Само номерираните карти се събират. Отделно, ако има номерирани повече малки и големи аркани, освен всички заедно, може да се сметнат ш веднъж сбор на малките аркани, втори пък сбор на големите. Забелязала съм, че това може да допълни гледането.

Света може да означава и преместване в друга държава. Хубави са тези карти, особено с 6 жезли като откриваща карта. Крал чаши може да показва и самата професия. Тук вече по 4 жезли + 21 Света имаме движение по седми голям аркан Колесницата, така че вероятно ще има преместване.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 15:10 от innasn

Общи условия

Активация на акаунт