Банята - тема 45

• 43 654
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Супер евтина система против изпотяване - като ползвате банята и огледалото се изпоти, а ви трябва - сипвате малко душ гел на дланта и го размазвате по огледалото.  След като свършите отглеждането - изплаквате с душа.
Това - ако огледалото не е в изцяло суха част на банята.
А не може ли просто да го избършем? Grinning
Огледалата са обикновено над мивки с шкафове, в близост има лампи, кърпи, та с душа...
Ако сте го намазали с душ гел ще падне доста бърсане.
Съвета ми не е общо валиден. Зависи от банята. Душа винаги може да се пусне на слаба струя, така че да се контролира мокренето лесно.
Споделям просто трик, който ползвам и който може да не е широко известен.
Да де, това намазване с душ гел или ще доведе до стократно бърсане на гела или до оливане на всичко с вода. Рядко, да не кажа никога, огледалата са позиционирани  самостоятелно - без шкафове, лампи или кърпи в близост. Затова питах дали просто да не избършем влагата, без душ гел.

# 286
И избърсва ли се? Щото на мен не ми се избърсва. Следва моментално замъгляване отново Simple Smile Но пък никога не ми е пречило. 

# 287
И избърсва ли се? Щото на мен не ми се избърсва. Следва моментално замъгляване отново Simple Smile Но пък никога не ми е пречило. 
Сякаш зависи и от кърпата - имам една, която замазва, а другите - не. И от ползвателя 😄, при ММ става по-бързо, аз произвеждам повече пара.

# 288
  • София
Pios не го виждам кой е, те самите си хвалят най-много със сините шапки машинките, като вече се избират според квадратурата и броя живущи, те според разхода на водата в жилището конкретния модел logixли бяха. Ние се обаждахме за консултация, мн ни е твърда водата, казаха категирично само тези за нашия район.

# 289
Моят син мрънка, че запотеното огледало му пречи да се бръсне след душ. Като правихме банята, не беше на този етап и съответно не съм търсила нагряващи се огледала...

# 290
  • София
Предполагам винаги може да се смени. Мъжът ми също точно за това държеше на такова.

# 291
Моят син мрънка, че запотеното огледало му пречи да се бръсне след душ. Като правихме банята, не беше на този етап и съответно не съм търсила нагряващи се огледала...
Вкъщи мъжете се бръснат/стрижат преди душ. никога не е имало драма с огледалото. Даже щерката се кефи да рисува с пръст по стъклото 🤣 после се бърше, ама рисунка винаги оставя.

# 292
За стригането е ясно и логично, ама според ММ бръсненето след душ е много по-лесно и приятно, защото космите омекват. И аз също споделям това мнение Wink

# 293
  • волно калдъръмче
Намажете огледалото с гланц за съдомиялна.

# 294
Ако е толкова спешно 10-15 секунди със сешоара (насочен към огледалото) и всичко е ОК.

# 295
  • София
А да, ще нося и сешоар в банята🙄
Добре де защо да си усложнявам живота като има такива огледала.

# 296
Благодаря за идеите! Банята ни е на една година и няма да хукна да купувам нов шкаф заради огледалото Simple Smile.

# 297
  • Варна
Здравейте. Бих искал да попотам за огледалото с лед и система против изпотяване. Понеже и на мен ми предстои правене на нова баня , тази екстра (система против изпотяване) реално работи ли изобщо ? Прави ми впечателение ,че тези огледала не са скъпи и даже се предлагат от марки , които са в ниския ценови диапазон. Ще бъда благодарен ако дадете линк на модела, който сте купили и защо сте се спрели на него.
Още не сме стартирали ремонта и огледалото си стои в кашона. Избрах го по цената и визуално да ми допада.
https://baniastil.com/%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB … 9-(15)-10004.html
Пробвала съм на обикновено огледало трикчетата с мазане със сапун. Има някакъв ефект, но нетраен и след няколко къпания пак трябва да се повтори. Не ми се занимава с такова нещо и затова решихме да си вземем такова огледало. Даже жертвахме шкафа зад огледалото, защото няма модели хем с шкаф отзад, хем с нагряване.
На мен ми е най-удобно да се гримирам в банята, което става трудно на запотено огледало след душ. Преди все бърсах с хавлия и все оставаха едни мъхчета по огледалото, и пак седеше замацано.

# 298
При мен огледалото е обикновено и се запотява, но с добър аспиратор докато се избършеш и облечеш вече се е изчистило.  А едва ли се гримираш мокра и по хавлия.

# 299
  • Варна
Не, аспираторът не беше достатъчно силен. Факт. Сега в новата баня ще сложим по-надежден. Освен това ще правим и прозорец. Но понякога влизам да се гримирам суха и облечена веднага след къпането на мъжа ми например. По време на самото къпане също би било удобно да мога да си ползвам огледалото.

Общи условия

Активация на акаунт