Банята - тема 45

• 43 665
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • София
А на мен са си ми равен цвят фугите като са сухи.

# 316
И моите са равен цвят като сухи.А за размера на фугите-не знаех,че има видове.

# 317
Понеже не искам структура в стената, която да стърчи напред, си търся казанче за вграждане. Попаднах на това https://www.gaudi-ds.com/schell-montus-c-n-80-kazanche-za-wc-s-m … talen-buton-7176/ . Ако някой вече има такова, моля да сподели дали има редуктор за Rimless чинии и колко е шумно.

# 318
  • София
А къде е вертикалната тръба ф110 и в каква стена ще сложите казанчето.

# 319
А къде е вертикалната тръба ф110 и в каква стена ще сложите казанчето.
В комплекта има редукция 110/90. В инструкцията за монтаж казанчето е свързано отдолу, без отклонение от вертикалата, както е на снимката.

# 320
То пак трябва конструкция - без значение частична или на цяла стена... или ще разбиваш стената 10тина см ?
https://www.youtube.com/watch?v=O68b9rqZs3I&ab_channel=BG-MAISTO … D0%BD%D0%B8%D0%B5

# 321
  • Варна
Здравейте пак. Понеделник майсторите започват да къртят. Умирам от страх. Никога не съм правила баня и от четеното в темата оставам с усещането, че трябва да се настроя, че все нещо ще объркат, и ще трябва да го преглътна, а аз си падам малко перфекционист...
Като за начало смятам да сложа на входа една извинителна бележка към съседите. Също ще "запечатам" вратата към спалнята с широко хартиено тиксо. Някакви други противопрахови идеи или съвети имате ли?

# 322
  • София
Сложи си найлон, защо с тиксо...
Освен бележка спазвайте часовете за работа и за тишина стрикно и да работят бързо...
Съвет сигурно да им висиш нон стоп на главата

# 323
  • Варна
Не знам, за тиксо се сетих... Найлон мога да метна върху пералнята, че тя е в коридора точно до банята. А в спалнята ще трябва всяка вечер да спя, а на сутринта да запечатвам отново. На бележката смятам да напиша, че ще се спазват часовете за почивка. А да им вися за жалост няма как, понеже трвябва да се ходи на работа. Няма как да си взема 2 - 3  седмици отпуск. Амбициозната ми мечта е да са готови до 26ти, че мъжът ми се връща тогава и поне той да не се тормози...

# 324
  • София
Има найлонови врати, даже с цип ако щеш.
https://bauhaus.bg/pokrivalo-za-vrata/p/26405
Например

# 325
Значи 2-3 седмици без баня? Вкъщи правихме банята преди Коледа сами. Точно два дни нямахме баня и тоалетна и беше ... ми не добре. 24/7 се твореше за плочки (не сме къртили, лепихме върху старите, само много леко за сифона), на 2рия ден фугирахме и монтирахме тоалетната и душа и вече беше по-добре. На 3тия ден ваната и детайлите .. Децата ги изселих в майка ми, ама аз и ММ си бяхме вкъщи.
Не знам 2-3 седмици как се живее без баня и да спиш на тоя прахоляк (колкото искаш запечатвай).

# 326
  • Варна
Как се живее... ами не знам, ще разбера и ще пиша. Grinning Пари за хотел нямам. Тоалетната ми е най-малкия проблем - имам търговско помещение с вц на партера. Къпането ще е при приятелка.
При мен ще се кърти всичко, включително стара вана. Ще се преправя ВиК инсталацията, ще се избива прозорец, няма да стане за 2 - 3 дни. Въпросът ми е как максимално да опазя остатъка от жилището от мръсотия.

# 327
  • София
😂 Май трябваше да почнете ремонта от там, най-голяма кочина, а направена баня най-лесно се чисти😅🤔

# 328
Пода от банята до входната врата с картон + найлон задължително- ще почнат да влачат изкъртеното и има риск да надерат всичко.

# 329
  • София
Абсолютно +бих облицовала и стените ако са прясно ремонтирани и вс врати по пътя

Общи условия

Активация на акаунт