Къде във Варна подстригват хубаво? -Тема 4

• 26 659
  • 412
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Ивелина,а може ли да дадете пак линк и локация към студиото, където ходите в момента ?Мен наистина ми е интересно да видя ако има снимки как работи фризьорката. Едни кичури са си наистина поне половин работен ден като време и цената, която сте платила е страшно ниска.

# 331
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ивелина,а може ли да дадете пак линк и локация към студиото, където ходите в момента ?Мен наистина ми е интересно да видя ако има снимки как работи фризьорката. Едни кичури са си наистина поне половин работен ден като време и цената, която сте платила е страшно ниска.
Не съм съгласна, че кичурите отнемат половин работен ден. Правя се на кичури от 100 години и съм наясно с времетраенето. Половин час отделяне на кичури, максимум 40 мин престой с блондора, измиване, матирване и изсушаване. Най-много 2 часа. Няма как 4 часа да се правят кичури.Тук визирам кичури на цяла коса. Има вариант и само в горната част, когато се подновяват. Принципно за да се щади косата се редува.
Салона на Марина се намира в Левски до офиса на Еконт, до 10 клон. Точен адрес незнам.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 18:22 от iv.elina

# 332
  • София
Последно като ходих за цяла коса, отне около 4 часа, и то без боя в корена и без airtouch.

# 333
А някой посещавал ли е Пъзел, но за подстригване на възрастен? Така и така водя детето и се чудя дали и аз да не опитам, ама...

Да, аз хидих преди около 2 в пъзел център. Аз се подстригвам на черта. Добре се справи момичето, но не помня името и не знам дали още е там. Не посещаваме вече този салон, понеже отвориха в квартала.

# 334
  • Варна
И при мен отнема повече от 4 часа и то при всички фризьорки, които съм сменила в годините. Много повече е прецизното набиране на тънки косъмчета, да се хванат и същите по възможност когато е поддръжка….После боя,матиране…Благодаря за координатите Heart

# 335
Искате да кажете, че вие и боя на основата правите при фризьора??? В това нещо логика не виждам. Основата си я правя винаги седмица преди кичурите, никога едновременно. Веднъж така отидох при Валя почти прясно боядисана и основата беше супер тъмна, съответно това влияе на изсветляването. Всеки сам си решава какво да прави. Матирането на мивката е 5 минути. Съжалявам, за разногласията.
Съвсем друг става цвета на основата след 2 измивания.

# 336
  • София
Не, понякога боя се поставя в корена с цел по-добра преливка и да не седят кичурите като отсечени. Може да се направи и в отделна процедура, разбира се, примерно 2-3 седмици по-късно.

# 337
Не, понякога боя се поставя в корена с цел по-добра преливка и да не седят кичурите като отсечени. Може да се направи и в отделна процедура, разбира се, примерно 2-3 седмици по-късно.
Ето, че пак стигаме до извода, че кичурите са 2 часа ориентировъчно. Боя, преливка и други щуротии са още два часа според зависи.

# 338
  • Варна
Не мисля , че качествено преляти кичури мигат да бъдат набрани и приключени за половин час, съжалявам.Точно Валя ми е правила шарена черга като резултат и като казвам кичури имам предвид балеаж, еъртач и други техники с който да не са просто едни кичури с фолио ами да изглежда наистина качествена работата. Помолихме ви да покажете вашите кичури , ще може ли?

# 339
Не, моя снимка няма да кача.
Аз претенции за еъртач и балеаж нямам, как и за колко време се прави.
Там съм много боса. Веднъж си бях на мислила да правя балеаж при великата Даниела Монева в Кайсиева, но тя каза, че балеаж се правел само на естествена коса. Не ми хареса отговора и, но нищо, не е проблем. Аз мисля, че не и се занимаваш с мен, явно си подбира клиентите. Ходих за боя при нея и не останах супер доволна. Боята падна поетапно на третото миене, което за мен не е Ок. Все пак не се боядисвам за първи път и смея да твърдя, че имам някакви познания защото се интересувам. Да е жива и здрава.

# 340
Iv.elina, а защо спряхте да си правите кичурите при Валя?

# 341
Кичури, еъртач и балеаж са три различни неща, три различни техники. Друг е въпроса, че повечето фризьори не правят никаква разлика, мацат с блондора и каквото стане.
Мацнат няколко кичура и му викат балеаж.
Щях да сложа смеещ се емотикон, но реално не е никак смешно това невежество.

# 342
Iv.elina, а защо спряхте да си правите кичурите при Валя?
Просто така реших. Преди години си ги правех при Марина, работеше в салон до Патриарха. След това се измести Макс Спа. Незнам кога се случи, но напусна работа там и така и загубих дирите. В последствие отидох при Валя. Имаше период, в който Валя не работеше 2 години и аз през това време не се доверих на никой друг. Възобнови дейност и отново се върнах при Валя, но незнайно кал миналата година в края на зимата ми излезе спомен във ФБ с Марина. Реших да погледна в профила и и видях, че си е направила салон и ей ме на отново при нея. Марина не ми е случаен човек, с години съм я посещавала и и познавам работата въпреки, че е младо момиче. Като върна лентата назад се оказва, че я познавам от почти 14 години.

# 343
Искате да кажете, че вие и боя на основата правите при фризьора??? В това нещо логика не виждам.
Много жени, да не казвам мнозинството не се боядисват сами. Докато имах читав фризьор - да се разбира, който работи качествено и на сносни цени - дори не си миех косата сама в домашни условия. 3 пъти седмично - мият ме и ме издухват.
Каква логика търсите всичко МОЖЕ да се направи в един ден , и в повечето случаи така се работи
вижте видеа на Мунир, дори на Кондаков ли беше известният Hairgaleriasalon в София.
Сега ако вие сте си решила друго въпрос на личен избор е

Абсурд по-малко от 4 часа за резултат какъвто аз търся от "кичури" ( слагам го в кавички защото тази дума ми вади едни образи картинки за 1вите видове през 80_90 години )
То само миенето и оформянето с четка на моята коса отнема 1 час.
Последното ми ходене на фризьор - преди 5 години ( при Хатче ) стоях 5 часа. Като не ми боядисва корена.

Кичури, еъртач и балеаж са три различни неща, три различни техники.
Абсолютно да не забравяме и оная техника с гумените шапки да се вадят с кука кичури, па за матирането или по скоро липсата му да не говорим.
Ето кичури / изсветлявания ...
Скрит текст:

но аз търся примерно - произволна снимка от пинтерест 

И да се постигне нещо такова обикновенно се комбинират няколко техники на изсветляване. Ако се прави корен - дали ще се сваля номер/или ще се покриват бели коси, и да се тонира "кичура" на дълга коса като моята 5 часа ! минимум за качествен резултат.
Както се разбра понякога и за некачествен

# 344
Искате да кажете, че вие и боя на основата правите при фризьора??? В това нещо логика не виждам.
Много жени, да не казвам мнозинството не се боядисват сами. Докато имах читав фризьор - да се разбира, който работи качествено и на сносни цени - дори не си миех косата сама в домашни условия. 3 пъти седмично - мият ме и ме издухват.
Каква логика търсите всичко МОЖЕ да се направи в един ден , и в повечето случаи така се работи
вижте видеа на Мунир, дори на Кондаков ли беше известният Hairgaleriasalon в София.
Сега ако вие сте си решила друго въпрос на личен избор е

Абсурд по-малко от 4 часа за резултат какъвто аз търся от "кичури" ( слагам го в кавички защото тази дума ми вади едни образи картинки за 1вите видове през 80_90 години )
То само миенето и оформянето с четка на моята коса отнема 1 час.
Последното ми ходене на фризьор - преди 5 години ( при Хатче ) стоях 5 часа. Като не ми боядисва корена.

Кичури, еъртач и балеаж са три различни неща, три различни техники.
Абсолютно да не забравяме и оная техника с гумените шапки да се вадят с кука кичури, па за матирането или по скоро липсата му да не говорим.
Ето кичури / изсветлявания ...
Скрит текст:

но аз търся примерно - произволна снимка от пинтерест 

И да се постигне нещо такова обикновенно се комбинират няколко техники на изсветляване. Ако се прави корен - дали ще се сваля номер/или ще се покриват бели коси, и да се тонира "кичура" на дълга коса като моята 5 часа ! минимум за качествен резултат.
Както се разбра понякога и за некачествен
Не съм ви искала съвет, нямам нужда. Ако имам конкретни въпроси ще попитам. Изобщо не ми давайте идеи да гледам видеа и пр.
Аз проблем нямам в случая.

Общи условия

Активация на акаунт