Въпроси относно извинителните бележки за училище

• 22 193
  • 56
  •   2
Отговори
# 30
Здравейте,  синът ми е болен и в неделя бяхме на частен доктор, който може да издаде само хартиена бележка, дали би се признала в училището? Как процедираме в подобна ситуация?
Благодаря Ви предварително!

# 31
  • Майничка
В първия работен ден се обаждате на ЛЛ и се разбирате с него за преглед/бележка.

# 32
Здравейте! Дъщеря ми е болна и е на антибиотик. Личната лекарка каза, че в сряда трябва да е на училище,  но ако не се оправи може да удължи извинителната бележка. Сега гледам, че в Shkolo  е до 13.03. От утре ли трябва нова бележка , или и 13 се брои като ден, в който е извинена?

# 33
  • София, Манастирски ливади
До 13.03 включително.

# 34
Здравейте! Искам да освободя сина си от последната седмица в училище,   оценките ще бъдат оформени. Завършва 9-ти клас. Знае ли някой дали трябва да посочвам причина?

# 35
  • Майничка
Да. Друг въпрос е дали посочената причина ще отговаря на истината.

# 36
  • София, Манастирски ливади
В бланка на училището на сина ми не е включена причина и никога не съм посочвала.

# 37
Здравейте! Искам да освободя сина си от последната седмица в училище,   оценките ще бъдат оформени. Завършва 9-ти клас. Знае ли някой дали трябва да посочвам причина?
Аз написах семейни причини, нямаше проблем с бележката, класната на сина ми не е възразила.

# 38
  • Майничка
Чл.62, ал.1 от Наредбата за приобщаващо образование:
"...до 15 учебни дни в една учебна година с мотивирано заявление от родителя до класния ръководител..."

# 39
"...до 15 учебни дни в една учебна година с мотивирано заявление от родителя до класния ръководител..."
Слушах по тв,може би преди 2месеца, че родителите протестират точно за това, да не се посочват причини и мислех, че е прието.

# 40
Семейно пътуваме мотивираща причина ли е, или трябва нещо да поизлъжем, за красота?

# 41
  • Майничка
На мен ми звучи като съвсем мотивирана.

# 42
  • Пловдив
Днес сутринта издадоха ел.бележка ,но още не се е появила ,отсъствията си седят неизвинени. Със сигурност ЛЛ я е потвърдил,тъй като се обадих  да провери.
Сега ако и до утре е същото положение  с класната ли първо са говоря ?
Досега не ми се беше случвало ,винаги до 3 часа от издаването се появяваха

# 43
  • Майничка
Може нещо системата да се е бъгнала. Изчакай до утре.

# 44
Днес сутринта издадоха ел.бележка ,но още не се е появила ,отсъствията си седят неизвинени. Със сигурност ЛЛ я е потвърдил,тъй като се обадих  да провери.
Сега ако и до утре е същото положение  с класната ли първо са говоря ?
Досега не ми се беше случвало ,винаги до 3 часа от издаването се появяваха
Нашата класна не ги извинява същия ден, може и след 5 дена да ги извини, но ще ги извини, не се притеснявайте.

Общи условия

Активация на акаунт