Термин юни 2024

• 43 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Ох, никакви усещания нямам аз. По таблицата излиза момиче, ние с мъжа ми от както сме заедно все говорим как искаме момче и затова сме сигурни, че ще е някоя девойка прекрасна, ама нищо не усещам още. Не смея и да питам. Знам че в 10г.с. е доста рано и не ми се иска да се навивам на нещо.
Да ви питам, тези от вас, които вече са преминали през това. Докторката ме вика на 11ти за изследвания (микробиология и кръвни) и отделно каза, че ще ме изпрати в Майчин дом за БХС. При него знам, че също кръв се взима, но на ехограф гледа ли се нещо?

# 556
Момичета, някоя от вас има ли проблеми с щитовидната жлеза? Аз попринцип имам хипофункция, която регулирах с хапчета. Сега откакто съм бременна ми увеличиха дозата, но tsh не ще да пада. Последно в петък беше около 5, а по препоръки в първия триместър трябва да бъде до 1.5-2. От високата доза на хапчетата ми е все лошо, а ефект няма. Чудя се вече какво да правя Sad

# 557
Е никога не съм ходила в Майчин дом, какви са тези измислици сега бременни да обикаляме болници? Иначе има ранен скрининг, от който някакви данни се използват за резултата от БХС. Преди ми взимаха кръв наведнъж за БХС и ПКК в лабораторията на болницата, както и материал за МБ.

Ох, никакви усещания нямам аз. По таблицата излиза момиче, ние с мъжа ми от както сме заедно все говорим как искаме момче и затова сме сигурни, че ще е някоя девойка прекрасна, ама нищо не усещам още. Не смея и да питам. Знам че в 10г.с. е доста рано и не ми се иска да се навивам на нещо.
Да ви питам, тези от вас, които вече са преминали през това. Докторката ме вика на 11ти за изследвания (микробиология и кръвни) и отделно каза, че ще ме изпрати в Майчин дом за БХС. При него знам, че също кръв се взима, но на ехограф гледа ли се нещо?

# 558
Момичета, някоя от вас има ли проблеми с щитовидната жлеза? Аз попринцип имам хипофункция, която регулирах с хапчета. Сега откакто съм бременна ми увеличиха дозата, но tsh не ще да пада. Последно в петък беше около 5, а по препоръки в първия триместър трябва да бъде до 1.5-2. От високата доза на хапчетата ми е все лошо, а ефект няма. Чудя се вече какво да правя Sad

Аз съм с Хашимото, но не приемам хормони. Т3 и Т4 са ми в норма, но не са май оптимални. ТСХ ми е 1.48 и АГ каза, че е идеално. Потърси добър ендокринолог за консултация, макар че като знам колко е зле с часовете… Толкова високо ТСХ не е окей за бременност. Консумираш ли много хляб, тестени, сладко, глутен като цяло? Нека някой и по-започнат да се включи.

# 559
  • София
Ние знаем пола - момченце. Ще се казва като баща си и с това ми се изчерпват идеите за  мъжки имена 😁 Иначе списъка ми с женски имена е мноого голям.
Тази нощ се събудих с едно странно усещане, някакво вътрешно напрежение, сърцебиене… Сякаш ми предстои нещо много важно (а на мен ми предстои да си лежа, каквото правя вече трета седмица..). Това усещане продължава и до момента и не мога да разбера как да го преборя. Сякаш ме хваща нервата. Дали да не ходя да си пусна изследвания на щитовидната? Пуснах точно преди трансфера и бяха перфектни. Някой да има идеи?

# 560
Аз ходих на БХС точно след първата фетална морфология.
С измерванията от ехогарафа се пуска кръв и реално така се получава статистиката,защото БХС е точно това.

# 561

На мен ми звънна док в края на миналата седмица и каза,че хормоните на щитовидната не са окей. За първи път се сблъсквам с подобен проблем и добре,че утре имам преглед и ще мога да разбера точно за какво става въпрос и какво трябва да се предприеме.Иначе естествено четох доста по темата,но искам да изчакам да видя какво ще ми каже док утре и не искам да се панирам допълнително.Не стига,че си имам и други доста неприятни здравословни проблеми и сега и това ми се натресе,но ще се борим няма начин.

# 562

Аз съм с Хашимото, но не приемам хормони. Т3 и Т4 са ми в норма, но не са май оптимални. ТСХ ми е 1.48 и АГ каза, че е идеално. Потърси добър ендокринолог за консултация, макар че като знам колко е зле с часовете… Толкова високо ТСХ не е окей за бременност. Консумираш ли много хляб, тестени, сладко, глутен като цяло? Нека някой и по-започнат да се включи.

Не знам за вас ама аз читав ендокринолог не съм намерила честно казано. Аз не си падам по принцип по лекуване на парче и бих искала някой с по-всеобхватен поглед, но уви такъв не съм намерила. Започвам вече мн да се притеснявам за това тсх. Когато разбрах, че съм бременна беше около 3, вдигнах дозата и 3 сед по-късно е станал 5. Явно не усвоявам хормона, защото фт4 ми е окей, но имам ужасна мозъчна мъгла, умора, сърцебиене, вечна жажда, задух и болки в мускулите. Така съм вече почти месец и е доста неприятно. В едно състояние като апатия съм, адски досадно. Мисля да пробвам тази седмица при прословутия др Начев.

# 563
Аз също не обичам лекуване на парче, но често един лекар специализиран в една област, не иска да поема лечение за друг проблем. И искате-не искате, ще трябва да се обърнете към друг специалист. Чувала съм много добри отзиви за Недялкова, но там часовете са година напред. Иначе добри ендокринолози в България няма. И за Начев има противоречиви мнения. Потърсете някой АГ, който има повече опит с жени, имащи проблеми със щитовидната. Много четене и ровене трябва, но ще намерите начин да се справите. В Щерев моя приятелка се следи за бременност и мисля, че Яначкова й беше еднокринолога там и беше доволна. Тя има възел на щитовидната, но няма нарушена функция на жлезата

# 564
Аз пък да ви призная, често забравям,че съм бременна. Дънките продължавам да си ги нося, не ми е лошо, не се чувствам надута.. само сутрин често се събуждам с мисълта "Божке, ама аз съм бременна!" Grinning и в остатъка на деня вече пак съм забравила...

Днес съм на преглед Simple Smile Вълнувам се видя какво ще ми каже лекаря, стискайте палци всичко да е наред. В 8г.с + 5 дни съм , какво да очаквам? Simple Smile)

Lina Ivanova 672609 аз от години пия еутирокс, от както съм бременна ендокриноложката всеки месец ми сменя дозата, последно ТСХ ми беше 2,90 - увеличи ми отново дозата и началото на декември трябва  пак да си пусна изследвания. Всъщност, не знам колко е ок да е ТСХ? Знам,че за забременяване е ок да е под 1,5 но вече по време на бременност не съм се сетила да питам, към какви стойности се стремим...

# 565
  • София
Unbreakable_flower   , хубаво е че нямаш симптоми.
На мен сутринта ми се сгади за пръв път толкова интензивно.
Смуках лукче и се пооправих,ама май ... се почва.

# 566
       Здравейте днес бях на преглед и съм вече в 10 гестационна седмица продължавам да пия дуфасон и но шпа и след 10 дни пак на преглед 😊😊😊

# 567
*Bubble* имах период в който ми беше лошо, беше около края на 6та и началото на 7ма седмица. Няколко дни си ме държа нон стоп, но не беше нещо кой знае какво. Бях чела някъде, че гаденето започна от 7ма до към 12та семдица и се бях настройла за цял месец страдания, но ,да чукам на дърво за седмица мина и замина. Е, още има време де, но... за сега удържам фронта Grinning

Bany ооо не мога да повярвам колко добре се вижда! Heart нямам търпение и аз да видя същото! А защо се пие дуфастон?

# 568
Очаквай да чуеш сърчице Heartpulse Да се похвалиш след прегледа Relaxed

Иначе поздравления за липсата на симптоми. Аз някъде до 11та седмица изяждах всичко, което ми се мерне пред очите. Сега нещата са малко по-добре, апетита се нормализира, че първите два месеца качих 4кг, а съм ниска...

А... и най-симптома, който ме гони - ЗВЕРСКА умора. Удря ме рязко някъде към 19:30 вечерта и до 20:30 трябва да съм в леглото, че иначе не мога да си стоя на краката. После се будя 1-2 пъти през нощта до wc и така... но вечер съм ужасно уморена, а вече съм към края на 12-та седмица и този симптом не минава Joy

Аз пък да ви призная, често забравям,че съм бременна. Дънките продължавам да си ги нося, не ми е лошо, не се чувствам надута.. само сутрин често се събуждам с мисълта "Божке, ама аз съм бременна!" Grinning и в остатъка на деня вече пак съм забравила...

Днес съм на преглед Simple Smile Вълнувам се видя какво ще ми каже лекаря, стискайте палци всичко да е наред. В 8г.с + 5 дни съм , какво да очаквам? Simple Smile)

Lina Ivanova 672609 аз от години пия еутирокс, от както съм бременна ендокриноложката всеки месец ми сменя дозата, последно ТСХ ми беше 2,90 - увеличи ми отново дозата и началото на декември трябва  пак да си пусна изследвания. Всъщност, не знам колко е ок да е ТСХ? Знам,че за забременяване е ок да е под 1,5 но вече по време на бременност не съм се сетила да питам, към какви стойности се стремим...

# 569
И аз днес бях . Около 10 седмица съм. Моето се е хванало за главата 😃😃😃😃

Здравейте днес бях на преглед и съм вече в 10 гестационна седмица продължавам да пия дуфасон и но шпа и след 10 дни пак на преглед 😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт