Термин юни 2024

• 43 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Unbreakable_flower - оптималното е да бъде между 1-2, ако е по-високо е добре да се оптимизира. Важно е заради много фактори, от които повишен риск от аборти, мозъчното р-е на плода и тн. Аз затова така съм се захванала да го оптимизирам.

# 571
Lina Ivanova 67260 надявам се и моето ТСХ да се е смъкнало след промяната в дозата.  Като дойде време за новите изследвания , ще видим как е Simple Smile

Току що се върнах от прегледа. Всичко е наред! Имаше пулс, развива се добре, олекна ми!
Утре ще ходя да си пускам кръвни изследвания, прати ме за нещо и до РЗИ, но не знам точно за какво Grinning насрочи ми и дата за БХС - на 18.12. Леле, бързо се случват нещата!
Между другото го попитах и  какво НЕ трябва да правя или консумирам, а повярвайте ми, имам му огромно доверение и той каза "може да правиш и ядеш каквото си поискаш". Не слушай хората. Пие ли ти се вино - пий, идва Нова година искаш шампанско - пий. Попитах го за толъл басейн (пак някъде из коментарите четох, че не можело да се къпем с гореща вода, а аз го правя и до ден днешен, че и на горещ басейн не можело да се ходи) и сурово месо (луканки, пастърма и тн) човека отново каза, разбира се,че може и за двете. Единственото ,което спомена като "опасно" е точно суровото месо , но каза,че на пазара почти няма такова, което да не е изследвано, така че няма от какво да се притеснявам. А относно стреса, който ми нанесоха онези шматки от фейсбук за мащерката , човека така се изсмя... така че, слава богу, продължавам живота си както до сега, без да се съобразявам кой знае колко с нещата. Както каза той, не съм болна, всичко е 6 Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:56 от Unbreakable_flower

# 572
За топлите басейни може би се има предвид и шанса да хванем нещо. Ние имахме планове с приятели да ходим на СПА, но гледам да не повдигам темата, за да не се налага да отказвам, че още не сме им казали. Та ще се наложи да пропусна СПА-то, защото не ми се иска да хвана някоя бактерийка, която може да ми навреди на мен и бебето.
На мен ми излезна цитонамазката и микробиологията. Липса на лакотабицили и ми изписа Вагизан 7 дни по 1 таблетка. Много ли е лоша липсата на лактобацили? На какво се дължи? До сега съм си правила много микробиологии във времето и мисля, че и друг път съм била с такива резултати, но не са ми изписвали терапия за това.

# 573
  • София
Не е опасна. Просто липсата на лактобацили предразполага към по-лесно получаване на инфекции или гъбички, защото средата е незащитена (липсват “добрите” бактерии). Няколко пъти съм била в това положение и най-бързо набавям лактобацили с ПроВиотик кандида. Една опаковка ме оправя за много дълго време (7 или 10 таблетки бяха), но не знам дали може по време на бременност. Аз ги пих ведна след трансфера, защото ми бяха изписали антибиотик за 5 дни профилактично.

За топлите басейни може би се има предвид и шанса да хванем нещо. Ние имахме планове с приятели да ходим на СПА, но гледам да не повдигам темата, за да не се налага да отказвам, че още не сме им казали. Та ще се наложи да пропусна СПА-то, защото не ми се иска да хвана някоя бактерийка, която може да ми навреди на мен и бебето.
На мен ми излезна цитонамазката и микробиологията. Липса на лакотабицили и ми изписа Вагизан 7 дни по 1 таблетка. Много ли е лоша липсата на лактобацили? На какво се дължи? До сега съм си правила много микробиологии във времето и мисля, че и друг път съм била с такива резултати, но не са ми изписвали терапия за това.

# 574
Ето, сега си разрових стари изследвания и също съм имала оскъдно лактобацили, но никога не са ми изписвали за това пробиотик. Гледах си изследванията от Декември-март. Тогава смених две докторки уж в прехвалени клиники и никоя не реагира. И като нямам бактерии и всичко е точно за мен. Цяло чудо е, че от тогава до сега не съм лепнала нещо. То тъп въпрос, но предполагам на мъжа ми не е нужно лечение? То тия лактобацили при мен си липсват 😃

# 575
  • София
Не, не е нужно. Поне моя мъж никога не е пил пробиотици с тази цел 😁

Ето, сега си разрових стари изследвания и също съм имала оскъдно лактобацили, но никога не са ми изписвали за това пробиотик. Гледах си изследванията от Декември-март. Тогава смених две докторки уж в прехвалени клиники и никоя не реагира. И като нямам бактерии и всичко е точно за мен. Цяло чудо е, че от тогава до сега не съм лепнала нещо. То тъп въпрос, но предполагам на мъжа ми не е нужно лечение? То тия лактобацили при мен си липсват 😃

# 576
  • София
Пазят те от инфекции лактобацилите и е добре да са си там и то в добро количество.
И аз пия един женски пробиотик и ваксина имам (няма ефект ) и се надявам да са си там лактобацилите ми.
Не е голяма драма че ги няма,но е добре да се наваксат.
Няма общо мъжа ти,правилно,при теб си липсват.В този ред на мисли,търсете пробиотици на които пише Women's Probiotik,на Natural Factors е много хубав ,,досега пих и един на Биозин Femme.
Примерно Биогайа или Линекс няма да помогнат.

# 577
Ако сте от София, препоръчвам доктор Начев! Най- добрият ендокринолог за мен и е много подготвен с бременни. Знам че преглежда и по каза, а на частно на няколко места ( като панацея). После си дава винаги и личния телефон, за да може бременната да го потърси ако има проблем или притеснения.
Ходила съм при няколко други, но само него бих препоръчала

Момичета, някоя от вас има ли проблеми с щитовидната жлеза? Аз попринцип имам хипофункция, която регулирах с хапчета. Сега откакто съм бременна ми увеличиха дозата, но tsh не ще да пада. Последно в петък беше около 5, а по препоръки в първия триместър трябва да бъде до 1.5-2. От високата доза на хапчетата ми е все лошо, а ефект няма. Чудя се вече какво да правя Sad

На мен ми звънна док в края на миналата седмица и каза,че хормоните на щитовидната не са окей. За първи път се сблъсквам с подобен проблем и добре,че утре имам преглед и ще мога да разбера точно за какво става въпрос и какво трябва да се предприеме.Иначе естествено четох доста по темата,но искам да изчакам да видя какво ще ми каже док утре и не искам да се панирам допълнително.Не стига,че си имам и други доста неприятни здравословни проблеми и сега и това ми се натресе,но ще се борим няма начин.

# 578
Аз напоследък започнах по-често да усещам гадене. Връхлита ме извендъж, става ми зле на стомаха, прималява ми, дояжда ми се. Ако не хапна нещо, имам чувството, че ще повърна. Спасява ме чист бял хляб от това състояние. Лесна уморяемост и аз имам. По цял ден предпочитам да съм в леглото, защото всичко ме изморява. Утре съм на АГ да види как са нещата /сега съм 7 г.с. + 4 дни/ и силно се надявам малкото човече да се развива нормално.

# 579
За гаденето отдавна съм го установила (за гадене при пътуване също важи), че трябва да се хапне. Аз нямам никакъв апетит. Само онзи ден след закуската бях пак гладна и след вечерята си доядох отново 😃 Иначе в повечето дни за каквото и любимо да си помисля, само ми се гади и ям насила, за да не ми става лошо. Днес зверски ми се приспа на работа. Ако имаше само къде да си положа главата 😃

# 580
За гаденето абсолютно подкрепям,че трябва да се яде въпреки него 🤯 Звучи нелепо,но и на мен ми помага. Имах някои много тежки дни, постоянно ми се гадеше и ми поотминаваше като хапна нещо (нищо,че и от него ми се гадеше). Вече трети ден се подобрява положението и се надявам да не се завърне 🙏

Дали някой може да се ангажира да направи първа страничка с термините ни? Скоро ще започнат и да се показват бебчовците 🩷🩵 и ще
 можем да записваме и пола към термина.Мен за съжаление въобще не ме бива

# 581
И на мен ми се струваше абсурдно като ми го казаха. Като не шофирам аз ми става лошо при пътуване, но като съм хапнала е друго. Просто и да не ни се яде, трябва да ядем, за да не повръщаме. Празният стомах дразни. Естествено не при всички помага, но пак е нещо. Заредила съм се с банани и като стана хапвам един, след работа още един, за да не ми се гади до вечеря. Не е нетърпимо положението при мен, но да минават тия гадни седмици.

# 582
Аз имам зверско гадене от самото начало и определено на празен стомах е още по-зле.
Изписаха ми едни хапчета Антиметил и доста добре овладяват положението,определено забравя ли да пия и става 🥴🥴🥴
Обаче най-странното е,че въпреки положението ми си умирам за солена риба,туршия и кисело зеле🤭

# 583
С първото дете ми се разказа играта от повръщане. Не като онова, което по цял ден правиш, но плътно от 6-та до 13-та седмица всяка сутрин, точно 15 минути след събуждане. По ягодите....
Този път съм повръщала броени пъти, но за сметка на това целодневно ми се гади. 😂 Не знам кое от двете предпочитам. Май повръщането по - добре, поне минава наведнъж. Днес обаче хематолога ми припомни, че може и чак толкова зле да ми е заради приема на желязо и ще го спра, докато стигна втори триместър. За сега добри запаси съм си направила.

# 584
Аз също приемам желязо. Може и от това да ми се гади, но е поносимо. Не мога да го спра. Бързо ще ми падне надолу.

Общи условия

Активация на акаунт