💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 5 (02.10 - 09.10)

• 147 987
  • 3 264
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Сценарият от миналата година се повтаря едно към едно.
Влезе Алекса при Супергероите и те полетяха с 4 поредни победи започвайки с резиденцията.
Е, явно сега същото ще се повтори с Румен Радев. В момента имат 3 поредни победи. И днес предстои четвъртата. На 90% съм убеден в нея.

Гладиаторите за пореден 1234 път бяха брутално ощетени от продукцията. Но колкото и да ги бутат и пречат, съм убеден и това съм го писал още в началото на сезона, че те ще доминират играта, няма да се разпаднат и гладиатор ще спечели. Просто защото са най-добрите. АУ!
Много грозно впечатление остава това бутане на сини и жълти. Особено на амазонките, които си стоят 8 човека от ден едно, изцяло благодарение на решения на продукцията (наливане на силни мъже и ощетяване на останалите племена). Старейшните пък да се радват, че Мартин и Дунев са с връзки, че отдавна щяха да са се разпаднали по естествен начин. Марто вместо елиминиран от сезона се озова на чистилището, после пък им вкараха и нов, при това супер подготвен атлет. То при Старейшините са все този на онзи. Случайни хора там няма. Далеч ще стигнат съдейки и по броя синхрони, които се отделят на туристите и манекена спрямо останалите племена.

Днес например видяхме цели 2 синхрона със Ситнилска. Явно е в играта тази жена. Мислех, че е изчезнала преди месец и нещо...

Истината обаче е, че има едни млади момчета, които блестят в игрите и се раздават на макс и са там за самата игра и тръпката и това не може да им бъде отнето от мръсните и подли задкулисни игрички.
Напред червени! АУ!

Играта беше много яка, но омаскарена от продукцията като пак на мушка бяха гладиаторите.
Така Дани вместо на лесния пост 1 се озова на последния. Иначе Калоян с който и да беше на пъзел щеше да има огромна преднина и нямаше начин да са последни. То се видя, че дори и Даниел и Михаил отлепиха от началото и бяха стигнали, второ/трето ниво. Пъзелът шевица може и да не е от най-лесните, но кубчетата и вариантите не са много...

В играта за пореден път Иван Рълев открадна шоуто, нищо че това не се забелязва от почти никого. Аз обаче си го отбелязвам. Браво и на Радостин. Мина цели 4 пъти торнадото. Крум също се справи много добре (както винаги на терен). Специални поздравления за Дани, мъж 2.02 м. но падна само веднъж от куба и то на най-дългото трасе. Последният пети пост.

От старейшините специални поздравления за Краси Дунев, който мина рекордните 5 пъти торнадото, но също така участваше и в бутането на кубовете. На 50 г.
Вики мина изключително бързо по трасето.
А двете с Дени станаха отличен тандем в пъзелите.

От Амазонките овации за Теодора, която мина заедно с Вики най-бързо по трасето от всички жени. За Румен Радев, който мина 4 пъти торнадото и беше на всички постове и за Момчил който също като РР беше на всички позиции, но мина само 1 път торнадото.

Тези играчи се отличиха според мен в битката.

Победата на Амазонките беше убедителна, но за мен с чак толкова явно предимство не е коректно просто спрямо гладиаторите. Никога в минали години чужд отбор не е редял тактиката на противника си.

Правилно ли Радо, Мишо и Рълев (които са си явна коалиция) изпратиха Цвети? Тук по-скоро се наложи Радо. Рълев го предупреди, че после може той да се озове там. Ама то и Дани да бяха изпратили и той ако се бе върнал щеше да си го върне именно на Радо, защото зад решението на Мишо е ясно кой седи.
Раздвоен съм дали е правилно или не. Сама жена с толкова много мъже няма как да не всява смут. Отделно тя много мърмори и е негативна и не на последно място, има страх от морето, а в ИВ всяка втора или трета битка е с такъв елемент.

Лошото е, че с този ход обричат Цецо. Таях някакви съвсем малки останали надежди за него, но забележете цели 4 неща му се случиха, все в негов ущърб. Чак пък толкова много съвпадения, хех, възможно ли е? Не мисля. Не едно, не две, не три, а четири!
1) Беше ''пленен от Вики'' (дообре) без битка!
2) Беше изгонен на Чистилището от ''Мастагарков'' без битка! Тук поне му казаха, Цецо ти си най-силния от всички участници. Еми чао. Направиха му и малко реклама така да се каже.
3) От всички възможни игри му сложиха кръста, където най-важното и първо правило са килограмите
4) От толкова много мъжки опции на чистилището цъфна единствената жена

Дори 'Пъзелът' може да се гордее с толкова добре измислен коварен план.
''Браво''

И накрая за Калоян.
Много му се струпа на момчето, а още млад и зелен. Усещам, че вече не му се играе. Намекна, че иска да бъде номиниран, но така го каза все едно иска да си ходи. И на Рълев му направи впечатление вътре в играта по време на разговора. Беше поставен брутално между чука и наковалнята и отново не издържа психически.
Тук гледахме егати и стратегиите. Изобщо този сезон спрямо миналите сезони е най-стратегическия ако мога така да се изразя. Почти всички играят играта, под една или друга форма. Визирам всичките три племена, че и Изгубените.
Ходът на Радо беше класически злодейски като от архивите на американския сървайвър.
Е, Калоян избра да остане верен на първата дадена дума и така и трябва. Реално каквото и да бе сторил, щеше да е критикуван от феновете на единия или другия лагер. От мен обаче получава само кредити и позитиви.

# 1 471
  • София
Вилето липсва в анкетата, ама тя е ясна 😆

# 1 472
Калоян според мен ще спази последната си уговорка с Радо и Рълев, а не предната си "мъжка дума". Освен това толкова зле се чувства момчето, че наистина желае да е номиниран, за да си изкупи вината. Самонаказва се.

# 1 473
  • Другата България
Дяволо, не си прав, че никой не е забелязал Рълев на терена. Напротив - всички го коментирахме, вкл. и аз, която не го харесвам на 100%. Когато си е за хвалба - хвалим. Когато си е за критика - критикуваме.

# 1 474
    Предимството за жълтите вчера се оказа МНОГО ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО и за сините!

Снощи пропуснах част от предаването и да попитам какво беше предимството на жълтите

# 1 475
Според мен Дяволо има предвид, че Димо и Ралица рядко хвалят Рълев на фона на Момчил и Румен например.

# 1 476
  • Другата България
А, за анкетата.
Вече писах - искам Амазонки на съвет, а и още снощи предположих, че Мартин ще ги отнесе на тази игра. Но и Момчил да спечели - ще съм доволна.
За Чистилището естествено, трябваше да изпратят Дани, не само заради Цецо. И естествено, това нямаше как да стане, защото Цецо просто трябваше да е пътник, така че мисля, че въпросното решение е взето и малко с “помощ от прия....пардон, от продукцията“. Но си е грешно за мен. Относно Радо изобщо не смятам, че ходът му е бил Сървайвърски, или че дори замисълът му е бил такъв - Радо изобщо не знае къде се намира, абсолютен слон в стъкларски магазин на социално ниво, дори се съмнявам, че е гледал Сървайвър.
А относно кой е променил мнението ми за себе си - вероятно няма да е изненада, но отговорих само с една опция - Ситнилска. Тя е голямото ми разочарование, дори Калоян не ме разочарова толкова, колкото тя.
За Радев не гласувах съвсем целенасочено - за да имаш промяна на мнението трябва все пак да си имал положително такова. Blush

Въпреки това той си остава моят фаворит за спечелването на формата. Давай, Румене, с теб съм!

Забравих номинираните. Дани и Радо.

# 1 477
  • софия
Бат Елвис липсва в анкетата, иначе щях и на  него да сипя, като прежаля някой друг въпрос. За момента президента, мадагаскарков и Радо са ми на дъното по симпатии.
 Заложих на Калоян и Дани за номинирани. Нямам идея защо, прости така го усещам.
 Амазонките искам да се измъкнат. Като ще е резиденция, нека кефът да е пълен.

# 1 478
    Предимството за жълтите вчера се оказа МНОГО ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО и за сините!

Снощи пропуснах част от предаването и да попитам какво беше предимството на жълтите
Имаха правото , да разпределеят червените по постове.

# 1 479
  • София
Niya, съгласна съм, но то не че и сега няма скандали и грозни обиди... А и пак казвам, че в сегашния формат има нагласеност при номинациите и при кражбите .. това не са само техни решения, а има вмешателство..
И да няма коалиции пак ще има нагласяване. Като са решили, че някой мъж ще падне от жена, пада и това е.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 15:46 от Niya-

# 1 480
  • София
Крум, Ива, Даниел, Морунов, Стратимир, Андрей, Рълев, Румен Радев и Мудева заедно с едно русо момиче, което прилича на Вики (но не съм сигурен, че е тя) са гледали снощния епизод заедно.

Висш пилотаж 🤗🙄

# 1 481
Гласувах за Ива, Цвети и Цецо. И тримата доста по-позитивно ми започнаха и се превърнаха в отрицателни герои, но само Ива заради представянето си на терен.

# 1 482
Не знам как, ама трябва Виолета да се върне в играта - няма значение в кой отбор, и да пораздвижи коалициите . Тя така бързо си оплита кошницата и намества, където и да иде 😄. А пък е и физически силен играч, и пъзели реди със затворени очи.

# 1 483
  • София
😂😉

# 1 484
  • София
Исках да пусна жената на Гатю и любимата на Ники крампата, но нещо не ми дава. Все някой ще ги пусне.

Общи условия

Активация на акаунт