💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 5 (02.10 - 09.10)

• 147 987
  • 3 264
  •   1
Отговори
# 1 440
  • софия
Рълев до сега ми беше плаващ образ. Машина на арената, мислещ няколко хода напред, но нещо ми липсваше за да му симпатизирам. Вчера нещата се наместиха. Видях един кадър от спечелената териториална битка на Амазонките. Хваната първоначалната им еуфория и на заден план Рълев, Калоян и Крум. Рълев с широка усмивка от сърце и душа, другите двама киселяци. От тук нататък ще го подкрепям, колкото Момчи.
 За довечера залагам на Момчил. Поради простата причина, че Марто ме дразни и искам да падне. Там ще е доста интересно как ще извъртят нещата на номинациите.

# 1 441
  • София
Да, и на мен ми направи впечатление, че Радо и Рълев искрено се зарадваха за момичетата.

# 1 442
  • Другата България
Гледам началото на епизода и ми е много тъжно, че толкова много хора в предаването се съмняват в това дали поведението на Момчил е стратегия. Не идеализирам Момчил, когото харесвам, но не виждам нещо престорено в поведението му, смятам, че е нормално да играе с отбора си, без значение дали е съставен от жени или от мъже. И думите на Румен относно жените и това, че са взаимозаменяеми, бяха по-грозни от това, че смята Момчил за фалшив. Момчил просто представи два обективни факта: Ива не може да бъде заменена на плуване и силата на Оряшкова е необходима на терен, но на хора като Румен им е трудно да повярват, че някоя жена може да има ценно и уникално за нея качество, та реши, че Момчил го казва, за да се хареса на зрителите.

Второто нещо, което ме кара да мисля, че Момчил не се преструва, е мнението му относно коалициите, в синхрон преди време спомена, че е против тях или нещо подобно, т.е. смятам, че е от хората, които искат да се доказват на терен, а не стратегически (а аз съм върл привърженик на стратегиите). Та, тъжно ми е, че възпитанието и буквално логическото мислене (визирам факта, че жените в племето на Амазонките определено нямат еднакви умения) са смятани за поза и "престорен морал". Явно е в природата на мъжете в този формат да искат да гонят всички жени и да играят за "мъжки финал", та всичко различно от това, е поза.
Съгласна съм с това, което казваш. И за двамата. Точно това имах предвид за Румен, когато писах това, което писах снощи за него. Което не го прави слаб на терен. Но не го и прави по-различен от останалите, дори в моменти като снощния изпъкна с една арогантност. За мен. Просто се сля с останалия стереотип и показа отблъскващ за мен манталитет.
Трудно е в днешното време на мускули и яки батки да бъдат разбрани мъже като Момчил. Те са като бели лястовици, затова са наричани "фалшиви герои". Затова често остават неразбрани и поведението им се приема за поза.
В случая с Момчил пиша 6* и на психолозите на формата, браво.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 12:25 от Не се сърди, човече

# 1 443
Рълев и Момчил са ми абсолютни фаворити на този етап. Рълев дори една идея повече, защото е в по-невъзможна ситуация според мен и въпреки всичко оцелява и не само.

Мисля, че тази вечер Амазонките ще загубят. Твърде много градят образа на Момчил и с тази загуба ще успеят да вкарат интриха. Едно, че Амазонките са най-много, но и сега ще се види кой колко е герой на амазонския труд и кой има стратегия и желание за победа.

# 1 444
  • Другата България
Аз ще се самоцитирам.
Мечтата ми за следващата седмица - Момчил се връща при Старейшини. Не знам как. Някак.
Радев капитан. Внезапна “смърт“ на капитан.
Това ми е плана, а за довечера и аз смятам, че Амазонките ще паднат, дори го искам, за да проследя /или поне да се опитам/ как това, което искаше да каже Румен на Момчил всъщност ще го осъществи на практика. С номинации и ала-бала.
А ако другата седмица не отпадне Радев на капитанската, и тя наистина е “внезапна смърт“ на капитан, от всичките сметки на Гатьо как капитанската е рискова заради това, сметки, които ни излъчват всеки път преди избор на капитан, та нищо чудно да се разделим с него. Някак трябва и него да го догодят, този начин ми се вижда най-удобен за Тупарев и Фродо.
Противно на всички аз все още не мога да харесам на 100% Рълев. Страхотно физическо представяне, бърза мисъл, но нещо не ми достига. Не знам какво и не знам защо. Да, не наблягат много на представянето му, и веднага ми светва червената круШка, а той се справя страхотно. Продължавам да го наблюдавам. Но сериозна заявка за ТОП 10.

# 1 445
На Момчил това са някакви игрови бойни викове.Може да имат връзка с жиу жицу или с факта, че е живял и учил в Китай. В останалото време е твърде спокоен и уважителен.

# 1 446
Да, и аз малко в защита на Калата. Няма да го обясня много смислено, ама напълно разбирам какво му е.
Младичък е, добричък. Възможно е, това да му е първата ситуация, при която трябва да прояви хитрост и да се адаптира някак си, а той няма такива умения. Как няма да се сдуха? Ние не знаем, как са го "подковали" близките му преди да влезе и дали не са му начертали норми на поведение, които трябва да се спазват.Като добавим и разочарованието от загубата и ето до какво води желанието да покриеш чуждите очаквания.
Ще мине време, ще нахитрее. И ще трява да запомни, че "днешните вестници утре са в кофите за боклук". 😉
Утре Калоян ще даде 2 -та гласа за себе си,ще отиде той и  дългия на елиминационна битка.
Изобщо няма да се изнадам, ако се случи точно това.
Е няма как да стане това, защото няма право да се номинира сам.

# 1 447
  • Другата България
На Момчил това са някакви игрови бойни викове.Може да имат връзка с жиу жицу или с факта, че е живял и учил в Китай. В останалото време е твърде спокоен и уважителен.
Blush
Няма угодия.
Ако вика - защо вика. Преиграва.
Ако е кротък - “фалшив“ е.

На мен ми бяха неприятни виковете на Крум и гладиаторите, докато не ги приех като част от интериора и начин за изразяване на емоциите на тези мъже. Вече дори не ги чувам.

# 1 448
  • София
Не ги мислете джанките. От БГ-продуктите на Лидл са. Оставят им ги в кошничка в едни храсти - недалеч от базата, извън камерен показ. А продукцията даже съжалява, но и се замисля как да позиционират и етикет. (Засега се обмисля предложението - общ кадър как ядат джанки, после варио до грос и изплюващият костилка казва: е, поне са вкусни като ония в Лидл.)
Прогнозата ми - в играта на мозък, ще спечелят Елдърите (Мартин?).

# 1 449
Румен и Момчи диктуват в амазонките ,Гатьо мълчи там не смее да се обади Laughing
Не е точно така.
Според мен, колкото и да е абсурдно, става точно каквото е решил Гатьо.
Цяла седмица рева, че на елиминации жените ще изпратят двамата мъже, които са пушечно месо. И девойките, за да не писка изпратиха един мъж и една жена, а този мъж не беше Гатьо. Nerd
След това започна да ги обработва, че ако искат мъжете да им имат доверие трябва да направят мъж капитан и направиха Момчи. А точно това беше желанието на Гатьо хем да е мъж, хем да не е той и да поема риск.
Гатьо прост, прост, но си ги води както си иска. Smile
Гледам на битките почна да прави контакти с бившите си съотборници. На териториалната защити Дани, днешният епизод пак им напомни за себе си, "гордо" заяви, че си остава Гладиатор. Не е случайно това поведение, скоро ще разтурят едното племе и има шанс да се събере с част от съотборниците си.
Плете си кошницата наш Гатьо, хич не е за подценяване. Nerd
Абсолютно точно! Гатьо не е ядрен физик или мозъчен хирург, но за момента си играе играта правилно и стратегията му е ОК. Той беше пленен, дайже в "химна" на Амазонките (който смениха поне 3 пъти вече) се казваше : "сини и червени от Амазонките пленени".
Сега може би ще пробва да иде на битка, за да вземе грошове и потенциално да се "откупи" и да си иде при Гладиаторите. Обаче не искаше да рискува тази седмица на капитанската, защото след всички врътки на сценаристите, половината участници очакваха директна елиминация на капитанската.

# 1 450
Мишо май сега има имунитет,срещу Радо ,Калата няма да гласува ,така че Рълев ще е .От Гладиаторите ще са Рълев и Дани .

Рълев и Радо ще са.От много акъл.Ще ги извъртят баш пичуите.
Няма начин, гласовете са 3 срещу четири. Така или иначе и от двете коалиции по един ще отиде. Разликата е че в коалицията на ПичУите има едно много слабо звено и ако то не се спаси в петък Крум и Калоян леко увисват.

Ами Радо, брат му и Рълев имат 3 гласа.Защото си мислят, че Калоян е с тях, двамата ще гласуват за единият, а останалият ще гласува за друг като си мислят, че с гласовете на Калата ще номинират и Крум и агронома. Само че Крум се светна как да ги извъртят.Той, агронома и Калоян имат общо 4 гласа( с допълнителния за капитанството) Дават 2 за Радо, два за Рълев . И така стават трима човека с по 2 гласа и капитана решава. Е капитана няма да си прати своите и праща Радо и Рълев. Тя е нарисувана ситуацията стига Калоян да не я изпорти.Иначе на Крум веднага му светна тази схема.

# 1 451
Мишо май сега има имунитет,срещу Радо ,Калата няма да гласува ,така че Рълев ще е .От Гладиаторите ще са Рълев и Дани .

Рълев и Радо ще са.От много акъл.Ще ги извъртят баш пичуите.
Много зависи как ще проведе съвета Ралица и в какъв ред ще гласуват. Ако пусне първи Калата, то не е ясно какво ще се случи. Принципно Дани, Крум и Калата биха могли да се опитат да сплитнат гласовете, но пък и четирите гласа, които имат не са толкова много. Нужна е инициатива от Калата, да отиде при Радо и другите, да ги обработи, да определи кой за кого ще си даде гласа, а не го виждам той да го направи.

# 1 452
Снощи се изненадах, че Румен изглеждаше доста адекватен на пъзела, за разлика от предишните си срещи с тях Smile Момчил има реноме на пъзелист, но според мен не е чак толкова добър или поне го хваща адреналина и мисленето му по време на реденето е леко хаотично. Общо взето смятах, че ще бъде по-добър в това.

Съъчувствам на Калоян, че се терзае толкова в последно време, но ми идват малко в повече сълзите от него. В никакъв случай не мисля, че мъжете не трябва да плачат, ама той в последно време се обезводни от рев. А довечера се очаква и всички останали гладиатори да ронят сълзи заради видеата с близките им. Може би наистина се изостря чувствителността на играчите в тази обособена среда и затова така лесно се разплакват.

Другото, което ми направи впечатление е, че като си тръгна от племето, Цвети не беше с раницата си. При пристигането на плажа също, а всички останали си ходят с багажа, когато се местят. Може да е нещо незначително, но ми е странно.

# 1 453
Загледах пак - старата любов ръжда не хваща. Ами все по-зле са в това предаване! Предимството за жълтите вчера се оказа МНОГО ГОЛЯМО ПРЕДИМСТВО и за сините! По сценарий трябва червен съвет - готово. И нека играчите доказват волята си...
По принцип племе 8 жени срещу 8 мъже е абсурд в такива силови битки. Освен ако не са касимчовци срещу световни шампионки...  Тук сити мъже бият гладни жени. И после с тези прозрачни "кражби" на играчи, то е смешно направо. Да не говорим за "ВИПОВЕТЕ", вкарани да сЪ покажат кви мъже са, подбутани, похавлени пред строя и напудрени. Играчът с фолкпевиците и истеричните пристъпи визирам.
Единственото, което ги спасява и ги прави гледаеми все още, това са светлите образи на младежите и девойките, приели толкова много компромиси, за да се изпитат. Не ги съдете така сурово децата - виждате в какъв сценарий са поставени. Чудесни деца са!

# 1 454
Продуктовото позициониране е най-малкия им проблем. Няма лошо, че са си намерили спонсори, които си рекламират продуктите. Все пак предаването не се прави за чест и слава, а да генерира печалба.
Разбира се, че са подадени реплики на участниците. Някои се справят по-добре със задачата, на други не им се отдава. Румен Радев звучеше мега нелепо, че ще спи с бурканчето с шоколад, което ще сложи между него и Мудева. Satisfied
Не знам защо са го накарали да говори подобни тъпотии, още повече защо той се е съгласил?!  Scream

Лошо впечатление обаче ми прави, че пестят от продукти и на практика в Резиденцията се хранят само с осигурени от спонсорите такива. Нито месо виждам, нито много зеленчуци, с които да си сготвят, а карат тези спортисти, които сигурно имат строг хранителен режим да мААт колбаси и шоколади. Trollface
Фермата също си е осигурила продуктово позициониране, но понеже спонсорът е хранителна верига има голямо разнообразие и се хранят доста здравословно и в Рая и в Ада, но ИВ нещата са доста зле.
В Чистилището и на Реката пълен глад, по-тежко оцеляване от Сървайвър, където  се осигурява минимална дневна дажба от ориз.
На Стопанството филии с олио, боб и леща, дори зеленчуци не са им осигурили.
В Резиденцията нездравословна храна пълна с Е -та  и освен малко плодове никаква истинска храна. Trollface

п.п. Само рейтинга и печалбата ги интересува. Ни са подсигурили нормална храна, нито са обезопасени битките.

Общи условия

Активация на акаунт