Перилни препарати и омекотители - 74

• 59 026
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Без ензими да е препарата. Или с шампоан ако е на ръка.

# 226
Ако е тъкан плат може, с препарат за вълна. Ако е нещо плетено не препоръчвам, аз смалих един пуловер въпреки че го прах по всички правила.

# 227
Мами, отчаяна съм вече, моля дайте съвет. Голямата на 4г всеки ден се прибира с петна от ядене от градината, малкото на 1г, от разходките дрехите са кални или с черно нацапано от настилката на площадката. Не мога всеки ден да пускам пералня и всеки път на градус, дрехите ще се свиват за нула време. Сапуни, сол и нз си какво нищо не спасява дрехите, не се изпиват на 100% винаги има оттенък от петното. Е не се ли изперат от първия път, край, отенъкът от петна си остава завинаги. Една чиста дреха нямат вече, много съм се иднервила на тази тема.

Ето сега им пуснах пералня, Тео бебе с дм сол и някой ги натърках със сапун на дм, на 30 градуса и пак излязоха с оттенък блузите.

# 228
На 30 гр. ...леке да се изпере ?...оптимистка си ти.....

# 229
И според мен температурата е ниска.

# 230
Сарказмът е ненужен.
Както писах, ако пера всеки път на градус, ще се смалят до месец, особено като се перат след всяко носене.

Ако решението е да пера на градус, ок, така да бъде, но типичните shame mom коментари си ги спестете, моля. Има начин и начин да се даде съвет.

# 231
  • оттам, откъдето започва България
На 30 градуса?
"Ето сега им пуснах пералня, Тео бебе с дм сол и някой ги натърках със сапун на дм, на 30 градуса и пак излязоха с оттенък блузите."
Това сериозен въпрос ли е? Thinking

deska90, сарказъм няма. Има конкретен въпрос: Наистина ли переш дрехите на детето си на 30 градуса?
Никой не те обвинява, само питам.

Да, коментарите ни не са да те засрамим. Питаш и всеки реагира по свой си начин. Аз също се уплаших като прочетох 30 градуса. Чудесно е, че ползваш сапуни за петна е чудесно, просто увеличи градусите при прането.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 19:26 от Ранобудна

# 232
Съвсем сериозно и без капка сарказъм смятам, че температурата е ниска. За праха нищо не мога да кажа, не съм го ползвала. За да се свиват дрехите от по-висока температура, възможно е да има проблем с материите.
На детето дрехите от памук навремето ги перях на 90 градуса /светлите/, на 60 -  цветните. Нямаше свити дрехи.
Сега не че съветвам да се пере на 90 градуса всичко, вероятно материите не са толкова издръжливи, но поне 40-60 градуса, продължителна програма и добър прах си трябват + предварително третиране с препарат за петна.

# 233
Да и обясних защо. Била съм в период да пера на градус и дрехите омаляха за нула време. И pepco и george и всякакви марки.
А и цветовете се съсипват.

Не ми е мания да пера, дезинфекцирам и гладя , има хора дето сменят чаршафи през през няколко дни и перат на 60 градуса, за мен това е лудост примерно.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 19:28 от deska90

# 234
  • Велики Преслав
Аз имам дрехи, които редовно пера на 60° и няма свиване. А бебешки никога не съм прал под 60°. Даже по-често на 90°

# 235
Със сигурност материите не са това което бяха. Тука скоро се коментира, че има памук и памук.
Това за сарказма съм цитирала към кого беше, не съм искала да обидя останалите от вас.

Пак казвам, ако това е решението, ок, но за мен не е много решение, ще трябва да мисля по другите въпроси тогава какво да правя.

# 236
Да и обясних защо. Била съм в период да пера на градус и дрехите омаляха за нула време. И pepco и george и всякакви марки.

Не ми е мания да пера, дезинфекцирам и гладя , има хора дето сменят чаршафи през през няколко дни и перат на 60 градуса, за мен това е лудост примерно.
Пепко не е никак критерий за качество, затова и има проблем с дрехите.
60 градуса не дезинфекцират, а перат нормално - това е температура, която дори човешката ръка търпи, не е свръхвисока, да не е на 60, но поне на 40, ако изобщо се търси изпиране на нещо различно от вълна и коприна. С този бебешки прах и температура 30 градуса никакви петна няма да излязат.  И да, чаршафите се сменят на няколко дни, какво чудно има?

# 237
deska90, ако искаш прането ти да е наистина изпрано - 60С и смена праха на Ариел или Персил.
Ако държиш да си переш на 30С, съмнително Тео бебе и сол (нямам идея защо се добавя, за мен са излишни пари, ако прахът е качествен) - остани си със здраве.
Успех.

# 238
Ариел и персил е за нас, за децата беше Тео бебе, то е ясно защо. Ще се пробвам да ги мина и двете вече на нашия.

Сол, пробвах на дм, защото я хвалехте.
Благодаря за здравето, да се връща.

# 239
60С с Ариел и ще се оправиш . Децата ти не са толкова малки , за да ги переш с бебешки .
Аз лично петна не бих търкала със сапуни - измислени са спрейове за петна - без търкане на ръка , чакане и т.н. - ръсиш и пускаш .
Предпране също може да помогне .

Общи условия

Активация на акаунт