Перилни препарати и омекотители - 74

• 59 029
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
60С с Ариел и ще се оправиш . Децата ти не са толкова малки , за да ги переш с бебешки .
Аз лично петна не бих търкала със сапуни - измислени са спрейове за петна - без търкане на ръка , чакане и т.н. - ръсиш и пускаш .
Предпране също може да помогне .
При петна задължително с предпране, да, пък и без понякога не е излишно.

# 241
Имаше един на Dr beckmann и беше топ, но го рембрандиграха и от тогава не става и не съм му намерила успешен заместител.

Отново, благодаря на всички за включванията.

60С с Ариел и ще се оправиш . Децата ти не са толкова малки , за да ги переш с бебешки .
Аз лично петна не бих търкала със сапуни - измислени са спрейове за петна - без търкане на ръка , чакане и т.н. - ръсиш и пускаш .
Предпране също може да помогне .

# 242
Ариел и персил е за нас, за децата беше Тео бебе, то е ясно защо. Ще се пробвам да ги мина и двете вече на нашия.
Моето дете от новородено го пера с Ариел и дрехите му не съм делила от нашите. Винаги добавям допълнително изплакване и заради нас самите. От преди детето си пера така.

# 243
Много съм за по начина, който вие го правите, но не при всяко новородено се получава.
Май вече е достатъчно голяма малката, ще го зарежа Тео бебе.

Ариел и персил е за нас, за децата беше Тео бебе, то е ясно защо. Ще се пробвам да ги мина и двете вече на нашия.
Моето дете от новородено го пера с Ариел и дрехите му не съм делила от нашите. Винаги добавям допълнително изплакване и заради нас самите. От преди детето си пера така.

# 244
  • Paris, France
Здравейте,

Пера с течните препарати на Ариел и никога не съм прала с капсули. Видях на промоция капсули на Ариел и купих да ги пробвам, защото харесвам течния Ariel Alpine. Сложих 2 капсули на пране от 2 единични плика и един двоен, два единични долни чаршафа и един двоен, 8 калъфки за възглавници и няколко кухненски парцали и тениски. Всичко беше снежно бяло с рисунки тук там, без петна. Сложих и две кърпи срещу оцветяване и 2 капсули в барабана. Прах на памук, студена вода, допълнително плакнене. Излязоха захабени, без никакъв аромат, а с течния еквивалент излизат като нови. Къде греша? Тези са капсулите:

https://www.amazon.fr/Lessive-Liquide-Capsules-Dissolution-Impec … 1701640695&sr=8-4

Изпрах втори път с прах и Ваниш на 60° и излязоха снежно бели. След капсулите зеленееха.

Къде греша? Четох бляскави отзиви, особено за аромата, че се разтварят в студена вода и затова ги купих.

Скрит текст:
Мами, отчаяна съм вече, моля дайте съвет. Голямата на 4г всеки ден се прибира с петна от ядене от градината, малкото на 1г, от разходките дрехите са кални или с черно нацапано от настилката на площадката. Не мога всеки ден да пускам пералня и всеки път на градус, дрехите ще се свиват за нула време. Сапуни, сол и нз си какво нищо не спасява дрехите, не се изпиват на 100% винаги има оттенък от петното. Е не се ли изперат от първия път, край, отенъкът от петна си остава завинаги. Една чиста дреха нямат вече, много съм се иднервила на тази тема.

Ето сега им пуснах пералня, Тео бебе с дм сол и някой ги натърках със сапун на дм, на 30 градуса и пак излязоха с оттенък блузите.

Кал, петна от трева и кръв трябва да се перат дълго, със студена вода и ензимен препарат без перкарбонат или друг избелител. Децата ми бяха като прасета. Слагах течен препарат за цветно направо на петната и пусках най-дългата програма 3-3.30ч с допълнително изплакване. След края и, ако още мирише или има и напикано, примерно, пусках още един цикъл, прах + перкарбонат или Ваниш ако пера бяло, течен или прах за цветно ако пера тъмни или цветни дрехи, на каквато температура искате, но ако има напикано, трябва поне 50-60°С, пак с допълнително изплакване. Излизаха като нови. Най-добътр резултат за петна постигам с течния Ариел за спортни дрехи и Epsil за цветни.

Черното от асфалта, ако е масло, може и да не излезе.

Предпране не ползвам, не е достатъчно, обикновено е 15-30 минути.

Бебешки прах пробвах веднъж, Fairy, преди над 2 десетилетия. Нито пере, нито пази цвета. Никога повече.

Пуловери, вълна, натривам с препарат за вълна и петната изчезват и на по-кратко пране. Доволна съм от Mir за вълна и Epsil за вълна, като вторият е по-успешен с петната.

От Ace и течности и спрейове за петна не съм доволна. Там, където е имало кръв, понякога остава синкаво петно.

Слагам винаги повечко омекотител. Пускам цикъл плакнене и центрофуга и омекотителя го разтварям във вода и така го сипвам. Като се сложи в отделението за омекотител, понякога се смесва с праха или течността за пране и на практика пречи петната да се изперат. Омекотителят заглажда влакната и пречи на багрилата да проникнат в тях.

Ензимите се разграждат при висока температура и няма проблем. Това ми каза неонатоложката, която следеше сина ми. Децата или ние не сме имали екземи и подобни.

Сушенето в сушилня на висока температура свива много повече от прането на висока температура.

Успех, радост, здраве и чисти дрешки ви желая.

# 245
Здравейте,

Пера с течните препарати на Ариел и никога не съм прала с капсули. Видях на промоция капсули на Ариел и купих да ги пробвам, защото харесвам течния Ariel Alpine. Сложих 2 капсули на пране от 2 единични плика и един двоен, два единични долни чаршафа и един двоен, 8 калъфки за възглавници и няколко кухненски парцали и тениски. Всичко беше снежно бяло с рисунки тук там, без петна. Сложих и две кърпи срещу оцветяване и 2 капсули в барабана. Прах на памук, студена вода, допълнително плакнене. Излязоха захабени, без никакъв аромат, а с течния еквивалент излизат като нови. Къде греша? Тези са капсулите:

https://www.amazon.fr/Lessive-Liquide-Capsules-Dissolution-Impec … 1701640695&sr=8-4

Изпрах втори път с прах и Ваниш на 60° и излязоха снежно бели. След капсулите зеленееха.

Къде греша? Четох бляскави отзиви, особено за аромата, че се разтварят в студена вода и затова ги купих.

Скрит текст:
Мами, отчаяна съм вече, моля дайте съвет. Голямата на 4г всеки ден се прибира с петна от ядене от градината, малкото на 1г, от разходките дрехите са кални или с черно нацапано от настилката на площадката. Не мога всеки ден да пускам пералня и всеки път на градус, дрехите ще се свиват за нула време. Сапуни, сол и нз си какво нищо не спасява дрехите, не се изпиват на 100% винаги има оттенък от петното. Е не се ли изперат от първия път, край, отенъкът от петна си остава завинаги. Една чиста дреха нямат вече, много съм се иднервила на тази тема.

Ето сега им пуснах пералня, Тео бебе с дм сол и някой ги натърках със сапун на дм, на 30 градуса и пак излязоха с оттенък блузите.

Кал, петна от трева и кръв трябва да се перат дълго, със студена вода и ензимен препарат без перкарбонат или друг избелител. Децата ми бяха като прасета. Слагах течен препарат за цветно направо на петната и пусках най-дългата програма 3-3.30ч с допълнително изплакване. След края и, ако още мирише или има и напикано, примерно, пусках още един цикъл, прах + перкарбонат или Ваниш ако пера бяло, течен или прах за цветно ако пера тъмни или цветни дрехи, на каквато температура искате, но ако има напикано, трябва поне 50-60°С, пак с допълнително изплакване. Излизаха като нови. Най-добътр резултат за петна постигам с течния Ариел за спортни дрехи и Epsil за цветни.

Черното от асфалта, ако е масло, може и да не излезе.

Предпране не ползвам, не е достатъчно, обикновено е 15-30 минути.

Бебешки прах пробвах веднъж, Fairy, преди над 2 десетилетия. Нито пере, нито пази цвета. Никога повече.

Пуловери, вълна, натривам с препарат за вълна и петната изчезват и на по-кратко пране. Доволна съм от Mir за вълна и Epsil за вълна, като вторият е по-успешен с петната.

От Ace и течности и спрейове за петна не съм доволна. Там, където е имало кръв, понякога остава синкаво петно.

Слагам винаги повечко омекотител. Пускам цикъл плакнене и центрофуга и омекотителя го разтварям във вода и така го сипвам. Като се сложи в отделението за омекотител, понякога се смесва с праха или течността за пране и на практика пречи петната да се изперат. Омекотителят заглажда влакната и пречи на багрилата да проникнат в тях.

Ензимите се разграждат при висока температура и няма проблем. Това ми каза неонатоложката, която следеше сина ми. Децата или ние не сме имали екземи и подобни.

Сушенето в сушилня на висока температура свива много повече от прането на висока температура.

Успех, радост, здраве и чисти дрешки ви желая.

Nevena, благодаря ви! Това е като crash course по пране и петна! Истинска благодарност!
А и толкова много научих от темата откакто я следвам.
За мое учудване бебешките препарати са се подобрили с времето, вече перат по-добре петна, но си трябва и дълга програма и поне 40-50 градуса.

На съфорумката, която переше с Тео Бебе и ДМ сол - сложете ДМ солта сама в отделението за препарат, и капачка от Тео бебето (ако е течно) директно при дрехите. При мен така беше най-добрия рвзултат. Температурата вече я коментираха Simple Smile

# 246
  • Велики Преслав
За качествените материи и 100° не са проблем. Аз имах Еудора, която имаше 100° и направо вреше докато пере без нищо да се поврежда. Разбира се неща само от памук. Чаршафи, хавлии, бебешки дрехи също съм въртял на такава програма. Вече съм го споменавал това нещо.

# 247
Невена, защо переш със студена вода?
Кал, трева и всякакви “детски” лекета си ги бухам направо в пералнята, съответно с прах за бяло или цветно, на 60С и двучасова програма. Нищо захабено нямам.
От около година ползвам един спрей за петна на Ариел, най-вече за петна по покривките (от манджичка). Безотказен е.

Още нещо - преди две години, мисля, купих Ариел подс. Много хубаво ми изпираха бялото пране, имаха хубав аромат, но мнооого се пенеха. На пълна пералня, за мен тя е около 5 кг - никога не препълвам, една капсула ми беше повече от достатъчна. Налагало се е да пускам последователни плакнения, за да се премахне препарата. Това е една от причините, да не повторя тези капсули.

# 248
Вчера, почти 3 часова програма памук, 40 градуса, +intensive, +pre wash, пак натърках петната с дм сапун (това имам), ABC турски течен прах в чекмеждето, сол ДМ в чекмеджето и пак има оттенъци от петната, където са били по някой дрехи. Реално вече са стари петна и не знам дали подлежат на изпиране въобще. На голямата петната са само от яденето в ДГ. Площадката, когато гумената настилка е мокра, цапа с черно много. Демек, петната са от гума 🤔

Нямам сушилня.
Омекотител само на нас и то от скоро, френски ленор.

Капсулите и аз не се разбрах с тях, свекърва ми много харесва да пере с тях, но опаковката на мен ми залепваше на някоя дреха.

# 249

Пробвай с тези препарати да напръскаш според вида на петното. Остави малко да постои с препарата и може да изпереш, но според мен Тео бебе изобщо не е добър прах. Успех!

https://taxta-magazini.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8-1-%D0% … B-500%D0%BC%D0%BB
https://taxta-magazini.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8-2-%D0% … 5-500%D0%BC%D0%BB

# 250
Вчера, почти 3 часова програма памук, 40 градуса, +intensive, +pre wash, пак натърках петната с дм сапун (това имам), ABC турски течен прах в чекмеждето, сол ДМ в чекмеджето и пак има оттенъци от петната, където са били по някой дрехи. Реално вече са стари петна и не знам дали подлежат на изпиране въобще. На голямата петната са само от яденето в ДГ. Площадката, когато гумената настилка е мокра, цапа с черно много. Демек, петната са от гума 🤔

Нямам сушилня.
Омекотител само на нас и то от скоро, френски ленор.

Капсулите и аз не се разбрах с тях, свекърва ми много харесва да пере с тях, но опаковката на мен ми залепваше на някоя дреха.
Ако правилно съм разбрала болдвания текст, течните препарати за пране не са много подходящи за силно замърсени или петносани дрехи. Пери с прах, и то висок клас.

# 251
  • Велики Преслав
Искате на ниски градуси да изперете трудни петна. Проблема ви е в дрехите. Аз свити дрехи от 60° нямам, освен тея дето имат еластан но те се отпускат като се облекат.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 10:30 от Васил Василев

# 252
Следя темата от доста време, не съм останала с впечатлението, че прането на градус е нещо задължително за петната, напротив, а че повечето перат на 30 градуса, но с качествени препарати и хубави програми. Явно съм в грешка.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 12:05 от Не се сърди, човече

# 253
Петната от гумената настилка не се махат никак. Както и от сапунени балони.
Иначе на мен окси от дм ми маха всичко, дори и на 40 градуса. Бял чорапогащник, черен на стъпалата от ходене боса, го бях отписала. Махна всичко, без търкане. Манджи никога не са ми оставяли петна. Пробвайте да перете с Персил сензитив, аз Теото не го харесвам.

# 254
  • Велики Преслав
Всеки си има мнение. Аз петна под 60° никога не съм третирал.

Може би са ви дали съвета да не използвате течни препарати, защото някои съставки няма как да те съдържат в тях, докато в сухите могат.
Пример за това са кислородните изцелители, което в течните ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт