Перилни препарати и омекотители - 74

• 59 058
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Осем палта имам, в пералня ги пера и нищо им няма.

# 166
И аз палта пера в пералнята . Ако нямат вълна изобщо нямат нужда от препарат за деликатни . Нормален течен или прах за цветно или бяло е достатъчен . Пера на деликатна програма или такава с малко въртене и повече вода /при мен е програмата за дънки - 1.10 ч , 40С , 800оборота ) , излизат си добре изпрани и не са намачкани .
Сака също пера по този начин , даже и с по-висока центрофуга , нищо им няма .

# 167
[
Скрит текст:
quote author=oesi link=topic=1593185.msg47167637#msg47167637 date=1699277990]
Ползвам този и съм доволна

[/spoiler]

Скрит текст:
+1 за ДМския за вълна. Плетивата нямат грешка с него.
Сега.... за палто.... аз не бих изпрала палто в пералнята, предпочитам да ги занеса на химическо. Някак нямам увереността, че няма да го свия, деформирам, разваля подплънки на раменете, реверите и да го изгладя като хората... и т.н. Но... това съм само аз Blush
[/quote]
И аз благодаря за препарата на  DM - не съм го ползвала досега, но ще го пробвам.
Аз 2 години вече пера всички палта /вълнени/ в пералнята и даже ги суших в сушилнята. Първо пробвах с едно, две, които можех да прежаля при фал, но не се наложи. Интересното е, че от всички палта /повече от 10/, само 2 искаха леко гладене на някои места и нито едно не се деформира, нито се сви. ММ не пожела да ги занесе наведнъж на химическо, защото щели да кажат, че е ограбил магазин и го било срам:smile:, та така се реших да пробвам.    
Но си е личен риск, моля да не се тълкува като съвет или предложение!

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 19:58 от Кубратова

# 168
Аз също пера палта в пералня, включително и вълнено такова. Нямам им вяра на химическото.

# 169
В момента имам две вълнени палта. Едното както и да го пера, все си е същото. Другото малко се сви и деформира, но още си го нося. Показаният препарат от ДМ за деликатни е хубав.

# 170
Вижте указанията на производителя за прането. Много от новите материи не подлежат на хим. чистене, а само на пране.
Ако се колебаете, пуснете без центрофуга и сушете на закачалка,

# 171
Аз изпрах зимните якета, палта лятото и сега всичко е чисто и свежо в гардероба. Химическото чистене е удобно, но с тези цени, един разход по-малко.

# 172
Момичета ,препоръчайте ми омекотител ,който след пране да миришат дрехите дълго време ,но да не е силен аромат.
Взех си на Кукулино омекотител сенситив ,много е траен ,но е с много лек аромат.

# 173
Моля за препоръка за нещо против петна по бебешки дрехи.

# 174
  • оттам, откъдето започва България
Този сапун се справяше добре с бебешко повръщано. За други петна не съм го ползвала.    https://www.dm-drogeriemarkt.bg/krispa-sapun-za-pra … 830105.html 

# 175
  • Русе
Спот за петна на Перилис,въпреки че май го поразвалиха, но поне е около 3 лв

# 176
Имам го , но ми се щеше нещо не с толкова силен аромат.

# 177
Имам го , но ми се щеше нещо не с толкова силен аромат.
Като се изпере, миризма от препарата няма.

# 178
Да споделя, че закупих течния препарат за вълна от ДМ, тъкмо вървях натам като писах. Много съм доволна. Изпрах палтото на програма за вълна, на най-ниската възможна центрофуга  на програмата. Палтото е като ново, не се сви,  няма никакви поражения. Доволна съм и от препарата. 
Закупих го от ВУ и за химическо ми искаха 16 лв за пране, плюс 4 лв за четкане. Затова го бях прежалила  дори и да не се получи, но то пък си излезе същото, даже " светна ". Вече ще ползвам този препарат за вълнени неща. Благодаря  за препоръките.

# 179
Много се радвам за палтото ви за постигнатия успех. Аз съм се заредила с две бутилки от гела, да живея спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт