Любители на котки - Тема 188

• 35 729
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Бегълката с рибарско звънче.

# 646
НоПроблемс, личи си, че си или хуманен лекар, или човек, занимаващ се с физиология и анатомия. Това е голям бонус за Мъри, която, освен стресирана, е и със здравословни проблеми. Как да организираме набирането на средства? Опитът ми е с колеги, нуждаещи се от помощ за лечение в чужбина, с открита нарочна сметка, по която всеки превежда според възможностите си. Това ще те затрудни ли? Ако не, навярно на лични ще трябва да посочиш лични данни (някак по-обвързващо спрямо теб ми се струва - все пак форумът е анонимен).

# 647
Аз мисля, че най-лесно е през Револют. Но не всеки има.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 08:57 от pandorina

# 648
  • София
Откриването на специална сметка в коя да е българска банка може да те направи луд. Най-лесно е да се изпрати номера на банковата сметка на ветеринарнара клиника, и в основание за плащане да пише  "Лечение на котка Мъри" или превод към телефонен номер (повечето български банки я имат тази опция), към номера на NoProblems. И Револут, но аз примерно нямам (прекалено много други карти имам, че да трябва да мисля още една).

# 649
  • София
На мен ще ми е май-лесно също по револют.
Шарки револют може да си направиш и без да заявяваш пластика. Може само с виртуална карта и да плащаш с телефон.

# 650
  • София
У нас всички други си имат, мен ме товари не пластиката, а да я мисля и тази карта. При положение, че в ежедневието си ползвам само една дебитна, всичко друго (4!) само при пътуване. И после се "разхождай" по банкови сметки да не изтървеш да погасяваш...

# 651
  • Варна
Здравейте отново. Благодаря отново, няма да се уморя да го повтарям, за съпричастността и подкрепата.
За момента, без да съм го обсъждала с клиниката, смятам да помоля да може да се плаща директно към тяхна сметка с основание лечение на коте Мъри. Така няма да може да се злоупотреби с парите и е най-чисто като вариант според мен. Ако клиниката не се съгласи, ще го мислим дали и как.
Влязох, за да споделя още едно чудо от току-що

Мъри дойде сама и ме докосна с лапа по ръката, за да й хвана лапката. Да знаете, това фармацевтичната помощ е яко нещо!

# 652
NoProblems, би ли споделила какъв антидепресант изписаха на Мъри? Интересно, че се прилага дермално, без допълнителен стрес.

# 653
Шарки, ако твоите хора имат ревалют не е проблем да им дадеш кеш сумата, а те да я пратят. Това важи за всеки желаещ да изпрати пари, който няма револют.  NoProblems мисля, че никой не би се усъмнил в коректността ти, а това е много бърз и лесен начин без такси.

# 654
  • Варна
NoProblems, би ли споделила какъв антидепресант изписаха на Мъри? Интересно, че се прилага дермално, без допълнителен стрес.

Спря да реве постоянно (сега плаче само ако някой шум отвън я стресне), успокои се и от сутринта един пастет отиде, което си е за нея постижение. Изписаха й го за повишаване на апетита, но явно помага и за общо успокоение. Ето, докато пиша пак отиде да яде.

# 655
Днес ходих да гласувам и го съчетах с посещение на Франки, носех му и бъбречета. Ами изобщо не ме отрази. Нула внимание. Постоях постоях па си тръгнах. Но ми стана мъчно, все пак го отгледах от бебе.

# 656
Пандорина, не помня конкретика - котето отиде да живее при сина ти и ти се тревожеше, че е нисък етаж - да не бъркам ника на потребителката? Тъжно е да те забравят - било деца, било животни. Но ние им се радваме, ако виждаме, че са щастливи.

По темата с лекарствата - преди 10-ина дни лекувах гнойна ангина на дъщеря ми. Връхлетях във ветер. кабинет (видимо тревожна), търсейки гранулин. Лекарят, като разбра, че е за човек, ме изпрати на борса Гергьовче, на сп. Орион - била за ветеринарни лекарства. Пиша това, защото и на вет. лекарства цените станаха невъзможни. За поддържане на кучата (сърдечна недостатъчност) плащам 35 лв. за блистер с 10 т. Това е поддържащо лечение - доживотно.

Не отидох до борсата, намерих лекарството в друг кабинет и го взех - към онзи момент нямах никакво време.

# 657
Днес ходих да гласувам и го съчетах с посещение на Франки, носех му и бъбречета. Ами изобщо не ме отрази. Нула внимание. Постоях постоях па си тръгнах. Но ми стана мъчно, все пак го отгледах от бебе.
Важното е, че си му дала шанс! Отгледала си го, а сега го виждаш порастнал и здрав♥️ Да не би да е сърдит, че е другаде?
Имам двама юнака, спасени като току - що прогледнали бебета от едно 9 годишно тогава момченце. Отгледахме ги с биберон у нас, беше си приключение, нощем на 2 часа плачеха за мляко, сутринта отивах на работа. Когато ги кастрирахме, двамата ги върнахме в къщата на баткото, а сестричката си остана у нас, тя е шефката🤗 Вече четири години им нося гранулки, пастетчета, следим за обезпаразитяването. Ваксините са наред сега. И си ме помнят, галят се като бебета и мъркотят. Когато боледувах от ковид, дълго време не ги бях виждала, но всичко си беше както преди, търкаляха се и показваха коремчета, единият меси като бебе, другият бърза да се отрие в краката ми. Абее, животинките са по-добри от нас...
Noproblems, благодаря ти.

# 658
Конкретиката е че като бебе ми го донесоха уж за 2-3 дена, но се оказа, че е болно и почнах да го лекувам. И си го оставих. Но майка счупи крак и после разви деменция и се наложи да отида да живея при нея. Франки остана в апартамента . Първо пуснах приятели за 1 г. Лятото остана сам и ходех през ден. От 1 месец сина ми живее там и се грижи за него. По едно време го давах при сина докато беше на квартира на 1 ет и беше избягал но го намерих. Та това е. Сега ще участвам в отглеждането на Моли като ще пращам храна и друго каквото има нужда. Те ми пращат клипчета.
Франки

Моли

# 659
Франки е хубаво голямо момче, а Молиии! Моли е просто кукличка! Плюшена играчка😍♥️

Общи условия

Активация на акаунт