Студенти в Нидерландия - 19

• 73 501
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте искам пак да питам за застраховките — разбрах, че ако децата нямат здравна застраховка до 4 месеца след регистрация подлежат на глоба от 480 евро. Чудя се дали сте застраховали децата и ако да — къде и за колко. Моето дете не работи.

# 571
По спомен, на сайта на университета на дъщеря ми имаше инфо относно здравни застраховки и така си избра една за около 25 евро на месец.

# 572
По спомен, на сайта на университета на дъщеря ми имаше инфо относно здравни застраховки и така си избра една за около 25 евро на месец.
Интересното е, че дъщеря ми намира застраховки за около 145 евро. Може ли да попитате коя е застрахователната компания на дъщеря ви? Благодаря.

# 573
Ще питам и ще пиша.

# 574
Благодаря

# 575
Здравейте, момичета Simple Smile Честита Нова Година!! Желая на всички ви здраве и много успехи!
Попрегледах тема 19 и ми се иска да споделя малко опит от последните месеци. Wink
На първо четене да споделя кофти опит със пратка със Спиди. Загубиха я. Там беше целият ни зимен гардероб. За парцали не ми  пука, но имаше разни изненадки - сиренце, кори за баничка, пастет....за провалената изненада няма да им простя... Колетът го загубиха в Холандия. Даже ми пратиха файл с фалшифициран подпис, че пратката е получена. В крайна сметка ми възстановиха някаква сума, но щастието, от което лишиха диването....безценно е.
Приемам всякакви идеи за надеждни куриери Simple Smile
Прибирането за Коледа....взехме билетите с карта, която дъщеря ми взе в университета по мой спомен. Срещу 10 евро вноска, получава няколко безплатни багажа през Райън Еър. Иначе цената си беше не малка, при положение, че се замотахме доста с купуването. Но безплатен багаж...не е зле Simple Smile Ако ви интересува, ще я питам за повече подробности за тази карта. Полета и беше на 24 в 11:20 от Айндховен. Беше си направила добре сметката- неделя, празник, рано сутринта - няма таксита, автобуси, жив човек на улицата. Разбира се, не стига, че вали порой, но вятъра е брутален. Пеша до влака, за който си е купила билет доста по-рано, за да спести парички. Влакът закъснява с 5 минути- така изпуска автобуса до летището и ще се забави 15 минути за двата часа предварително пристигане на летището. Е, не е фатално Simple Smile Автобусът е изчакал влака, всичко е супер Simple Smile Закъсняха в София само 15 минути. Хапвахме сирене на летището Simple Smile)))
Тръгва си на 6-ти....толкова бързо отлетя времето...

# 576
Моят опит със Спиди също не е ОК. Проблемът при нас тръгна още от тук - грешно записван мейл. Поне от Спиди бяха любезни, макар че една седмица имаха удоволствието да си говорят всеки ден с мен. Системата показваше, протокол, че е получен в магазина, където трябваше да се получи пратката, а го нямаше. Късмет беше, че и жената в магазина беше съвестна, та когато пристигна и се беше обадила да отиде да си го вземе. Вместо 6 дни, пътува близо 3седмици.

# 577
Честита Нова година момичета, бъдете здрави и много щастливи!
И ние си патихме със  Спиди🤔,пътува 10 дни до Айндховен,и уж Форс мажорни обстоятелства,ми го върнаха в БГ,при положение че комуникирах всеки ден с dpd на всичкото отгоре платих едни грешни пари...и най-важното, синковеца чакаше разни неща с нетърпение...

# 578
  • София
Всъщност проблемите ги правят DPD. Последният път и ние се понапрегнахме заради тях, но за щастие всичко завърши благополучно. Големи са мърлячи.

# 579
Здравейте искам пак да питам за застраховките — разбрах, че ако децата нямат здравна застраховка до 4 месеца след регистрация подлежат на глоба от 480 евро. Чудя се дали сте застраховали децата и ако да — къде и за колко. Моето дете не работи.

Ако сте разбрали правилно, глобата и задължителността са за работещи студенти (и това за до 4месеца).
Много от децата карат само на ЕЗОК или имат застраховка от български застраховател.
Иначе, ако държите да имате холандска здравна застраховка, погледнете ТУК . Доста сме писали за тези общи студентски застраховки. Другите, които е намерила дъщеря ви, са за работещи.

# 580

Ако сте разбрали правилно, глобата и задължителността са за работещи студенти (и това за до 4месеца).
Много от децата карат само на ЕЗОК или имат застраховка от български застраховател.
Иначе, ако държите да имате холандска здравна застраховка, погледнете ТУК . Доста сме писали за тези общи студентски застраховки. Другите, които е намерила дъщеря ви, са за работещи.
Благодаря

# 581
Здравейте,  синът ми ползва Start+  застраховка на AON.  Това е застраховка за неработещи студенти, в допълнение към европейската здравна карта. Цената е около 25 евро на месец.

# 582
  • София
Моята дъщеря е със застраховка, сключена в България - в офис на SDI, но иначе е на Дженерали. Задължително е студентът да е в страната, когато се сключва.
Направихме първо за период от края на август до Коледа - платихме под 100 лв. Сега ще направим за следващите месеци.
Има си и ЕЗОК.

# 583
  • София
Здравейте, моят син получи потвърждение за условен прием в HZ. Сега започват и организационните въпроси. Свързахме се с APV, те ни предложиха ранна резервация, но искат да платим 1500 евро сега. Разбира се, този депозит (от това, което успях да разбера), подлежи на възстановяване, но ако има някой минал през такава процедура, може ли да сподели опит доколко е удачно. Също така ако някой знае за квартири, които предстои да се освобождават в района на Мидълбург или Влисинген, моля да ми пише на лс. Много се притеснявам с това настаняване, направо ми се струва мисия невъзможна...Благодаря предварително за отговорите!

# 584
  • София
На моя колежка върнаха парите за общежитието във Влисинген, когато дъщеря й се отказа от HZ (отказът беше преди месец април). А ако ще се настани студентът, няма как да е различно.
Това е инфо от преди 3 години. Не пречи да ги питате по имейл.
И точно HZ са университет, който осигурява на всички квартира (на нас ни беше в списъка по тази причина, девойката беше приета, но се отказа). Не се притеснявайте, ще имате и вие.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 12:16 от Sunny bunny

Общи условия

Активация на акаунт