Студенти в Нидерландия - 19

• 74 220
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Еххх, момичета и аз се размекнах....
Похвалвам се с дипломиран магистър по музика в HKU.
Ходих на церемонията, много трогателно, чудесно настроение, много приятелска атмосфера между преподаватели,деца, родители.Коктеил след това с малко снаксове и просеко.
Момичето ми реши да остане за една година в Холандия,да види как ще живее,като НЕстудент.
Очакваме празниците с нетърпение, макар,че аз почти всеки месец ходя,друго си е тя да си дойде в къщи.

# 271
Честито дипломиране! Много успех!

# 272
Честито Tomatina, много успехи!

При синът ми дипломирането протече по същия начин, наистина прекрасно изживяване!

# 273
Здравейте! Както писах на синковеца му предстои кандидатстване. Другата седмица най- вероятно ще са му готови и последните необходими документи - препоръки от двама учители. Доколкото ни е известно сертификат за IELTS, може и  на по- късен етап да се даде. Всички университети, в които ще кандидатства искат оценка минимум 6. Той се яви на пробен онлайн и изкара 6.5 оценка. Мислехме декември да се яви за сертификат, но се чудим , дали да не отложим за да може да вземе някой друг урок повече. Та въпроса ми е - вашите деца кога се явиха на изпита , и би ли повлияло по някакъв начин малкото забавяне на този сертификат. От Интеграла ни казаха, че при кандидатстване посочваме кога ще го представим ,но все пак да попитам и тук. Благодаря предварително!

# 274
  • София
Моята се яви на IELTS на 07.01. - представи сертификата през м.02., 3 месеца след другите документи. Доколкото знам до 01.05. е крайният срок за представяне.
И ние така - за да е сигурно, че ще покрие изискванията, я записах на бърз курс по формата на изпита, затова се забавихме.

# 275
  • София
Обърках се с тия грантове. За този новия, бейсик, който коментирате - искат 32 часа работни, но няма онова изискване родителите да имат доход под еди колко си, така ли? Може да си кандидатстват детето, без аз да трябва да вадя документи за доходите ни през последните две години, както беше за другата помощ? Правилно ли разбирам или не баш?
Връщам се пак да чета. Нещо много лесно ми се види, балканската ми натура се усъмни веднага Joy

# 276
Така е, няма изискване за доходи на родители.

# 277
Ако имаш изисканите часове със сигурност ли си одобрен за тази стипендия?

# 278
Моите щерки двете взеха Иелтс лятото преди 12 клас. Искахме да отхвърляме задачи, че много им се струпва последната година. Отделно - самата оценка може да се забави и да ви е рисково. Не отлагайте. Ако случайно се издъни да има шанс да се яви пак.

# 279
  • София
Моята се яви на CAE в 11-ти клас през декември. В общия случай изпитът трябва да е държан по-малко от две години преди началото на обучението в университета. Гледахме да се отметне тая задача рано.
В края на 12-ти клас се яви на DELE C1 (Испански) и благополучно се сдоби и с него. Ей така, за слава и CV. Нявам се да й потрябва някой ден.

Аз имам конкретно питане. Преводът на удостоверениятя за доходи нали мога да поръчам на преводачите с получаване само по електронен път? Няма нужда да го пращам на хартия към Нидерландия, нали? Предполагам всичко е онлайн към Duo.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 08:25 от Peruanka

# 280
Моята се яви на CAE в 11-ти клас през декември. В общия случай изпитът трябва да е държан по-малко от две години преди началото на обучението в университета. Гледахме да се отметне тая задача рано.
В края на 12-ти клас се яви на DELE C1 (Испански) и благополучно се сдоби и с него. Ей така, за слава и CV. Нявам се да й потрябва някой ден.

Аз имам конкретно питане. Преводът на удостоверениятя за доходи нали мога да поръчам на преводачите с получаване само по електронен път? Няма нужда да го пращам на хартия към Нидерландия, нали? Предполагам всичко е онлайн към Duo.
Да, няма нужда от хартия. Прилага се файла.

# 281
  • София
Благодаря, Kepeva. Както винаги си на линия ❤
А можеш ли, и другите също, да споделите знания са следното: Ако студент работи и прави например 32 часа всеки месец, работи за 12 евро на час БРУТО (пример). Как би се сметнало нетото? Защото:
1)студентът започва да си плаща задължителната здравна застраховка (около 120 евро на месец)
2) подава данъчна декларация пролетта, за да си плати данъците- общ доход, друго (?), наведнъж ли става това или всеки месец има удръжки?
Получаваните грантове от Дуо предполагам са необлагаеми суми.

Та, колко би било нетото в крайна сметка на часова ставка от 12 евро бруто?
Четох че има праг на годишния доход, под който не се плащат данъци върху получаваното брутно възнаграждение.
Това така ли е, някой може ли да потвърди и да даде пример с числа? Моля Simple Smile

# 282
Здравейте, дами

Дали някой е ползвал  Интерлогистика за   багаж до Нидерландия?. Ползвах 2 пъти Спиди и двата пъти имахме  проблеми и  бих искала да пробвам други куриери
Има ли такива , които  доставят  до врата / без да лъжат по 5 пъти , че са посещавали адреса без да се обаждат дори /
Става дума за град , който е далеч от Амстердам  Имаме холандски номер

# 283
Здравейте, дами

Дали някой е ползвал  Интерлогистика за   багаж до Нидерландия?. Ползвах 2 пъти Спиди и двата пъти имахме  проблеми и  бих искала да пробвам други куриери
Има ли такива , които  доставят  до врата / без да лъжат по 5 пъти , че са посещавали адреса без да се обаждат дори /
Става дума за град , който е далеч от Амстердам  Имаме холандски номер
И ние имахме проблеми със Спиди,оглеждам за друг вариант за изпращане на колет!
Моя син се яви на САЕ в 12 клас,беше доста напрегнато ,за да можем и да подадем всичко до 01.05.,изпит,чакаме на резултат..не чакайте последния момент.
Belinda и аз се обърках с тези грантове😂,сядам по задълбочено да гледам в duo
Честито дипломиране Tomatina,желая ви много късмет 🍀!!!

# 284
А резултатът не излиза ли до 5 дена?

Общи условия

Активация на акаунт