Египет /Тема 15/

• 57 904
  • 737
  •   2
Отговори
# 285
  • Sofia
Ох, 100 страници колко хубав бил тоя хотел... Жената написа мнението си, показа и снимки (аз лично не бих се занимавала да доказвам каквото и да е), вие продължавате да обяснявате колко прекрасно било мястото. Няма лошо, ама е достатъчно да се каже веднъж, не е нужно да се опонира до безкрай.

# 286
  • Sofia
Като не ви харесва, пропуснете, толкова ли е трудно? Темата е за Египет, обсъждаме хотел намиращ се в Кайро, столицата на Египет и въпреки това все ще се намери някой да размахва пръст.

# 287
  • Beyond the Frontiers
Хотелите в Кайро са скапани. Градски хотели в Африка и толкова.
Говорим за 1 нощувка. На практика не се прекарва много време в хотела.
Обикновенно проблем има при програмата първо в Хургада и после Кайро и клиенти в луксозни хотели в Хургада...там Кайро е шоков.
Ако се тръгне първо с Кайро...малко по-различно е.
Това си е и чисто психологически момент.

Лично аз като човек, който е отговарял за проверки на качество на хигиена в хотел, ремонти и т.н. имам изкривен поглед.
Първата снимка не разбирам какво е. Едната е на панел на бутон на тоалетна, който е разлепен и неумело монтиран, другата на изскочило уплатнение на дограма. Да, не е ОК по нашите стандарти. За Африка и 1 нощувка не е драма.

Ще спомена, че аз лично в хотела в Кайро си сложих моята хавлия в леглото за да легна, в банята, във ваната влизах с обувки...Т.е. знам отлично, какво значи гнусен хотел в Кайро. За щастие вече не се ползва.

Всъщност на Абакс е най-добър хотела в Кайро. И на практика при никой туроператор в БГ няма опция за избор.

И пратих свекървата...по същата програма, като максимално добър вариант.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 23:04 от Galactic Voyager

# 288
  • В полите на Витоша :)
Първата снимка е на вътрешната страна на вратата на стаята, която е супер прашна. Отворена е, за да е осветена от лампата и да се вижда на снимката.
Който иска да вярва, не знам какво би спечелил някой, ако лъже за такова нещо.
Очевидно има различни стаи, ние бяхме в дясното крило (ако си с лице към рецепция).
Ето и изглед от стаята, ниската сграда долу може и да е с по-добри стаи:

# 289
  • Beyond the Frontiers
Green_Eyed, на фона на тъмно дърво личат всякакви неща ...Аз като фен на черните мебели и цяла къща в такива, еми...няма шанс просто...
Както казах хотелите в Кайро не са нещо уау. Ниво Африка.
Само Абакс са с 5 звезди хотел. Всички други са с 4*, т.е. още по-компромисно.
В последните години, Ковид период, цените са ниски. Пакети за комбинирани програми за по 700-800-900 лв., с Кайро и Хургада, с входни такси, трансфери, гидове.
Цените се вдигат. Няма да има такива. Защото Египет е световно известна дестинация. И хората я посещават поради определени причини. Веднъж богатото море, втори път заради историята без еквивалент.
Ако някой иска луксозна почивка - има опция. И в Шарм и в Хургада има висок клас хотели.
Всичко друго е свързано с определен компромис с нивото на хотелите.
Разбира се за почитателите на лукс нивото има опция за индивидуална организация срещу съответната цена.
Ако някой иска дори Захи Хауас предлага турове...Е към то 9000-10000 лв. на човек беше последно като проверявах...ама има и такива туристи.

# 290
  • В полите на Витоша :)
Ние определено не очаквахме лукс, но държа на елементарна хигиена. Това да не избършат дори прах от нощните шкафчета и от телевизора, където направо вади очите, за мен е еквивалент на ниско ниво, дори и в Африка, дори и в Кайро. За съжаление такива цени 700-800 лв. не съм виждала за комбинирана програма, но и не бих рискувала да запазя в хотел, който се вписва в този ценови клас.
Със сигурност пак ще отидем в Египет, и пак искам и Кайро, защото има много какво да се види, но ще се организираме сами с помощта на местен гид.

# 291
  • Beyond the Frontiers
Качеството има цена.
Аз като агент ги виждам тези цени. Чат пат. Виждам и как масово хората тръгва с настройка аз плащам ... 700-800-900-1000, значи трябва ...Ами не. Не трябва.
Това че нашите доходи са ниски, не означава, че някой ни дължи 5-звездно качество на цената 2-3*. Няма как да виждаш при нас, как цените скачат драстично и да искаш почивката да е по-евтина. То инфлацията е в цял свят. Плюс, че туризмът е луксозна стока. Това според икономическите постулати (пирамида на Маслоу).

Иначе, да. В индивидуален вариант. С нужното плащане, може да имате и уау ниво. Правила съм го. Предлагам го. Няма да коментирам, колко клиенти са ОК.

# 292
Ох, 100 страници колко хубав бил тоя хотел... Жената написа мнението си, показа и снимки (аз лично не бих се занимавала да доказвам каквото и да е), вие продължавате да обяснявате колко прекрасно било мястото. Няма лошо, ама е достатъчно да се каже веднъж, не е нужно да се опонира до безкрай

Жената не е критерий, затова и всеки казва мнение. За мен хотела е много добър , а на теб като не ти харесва изобщо не чети. Вие преценете на кого да си вярвате. И ако трябва 200 пъти ще коментираме нещо.Точка!

# 293
Здравейте! Имаме желанието да отидем в Шарм ел Шеих през Април. Дали може да препоръчате добър хотел, където има и възможност за шноркелинг?

# 294
  • На топло в неговото сърце.
Джаз фанара-храната не е много разнообразна, но рифа е много богат.И гледката от терасата пред басейна е....

# 295
  • София
В началото на април става ли за плаж в Египет? Гледам оферти за пролетната ваканция и се чудя.
Весела Коледа! Simple Smile

# 296
  • Beyond the Frontiers
В началото на април става ли за плаж в Египет? Гледам оферти за пролетната ваканция и се чудя.
Весела Коледа! Simple Smile
Става за лежане на слънце. Къпането в морето вече е въпрос на усещане.
Аз резервирах за ваканцията на черен петък за Шарм. Този път само лежане на плаж.

Температура на въздуха 25-32 градуса. На водата 21-24.

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 23:34 от Galactic Voyager

# 297
Здравейте,
Не сме били досега в Египет. И аз оглеждам оферти за април месец в Шарм ел Шейх. Интересува ме дали плажовете на хотелите са частни и са само за гости на хотела/хотелите. Всички хотели, които гледам, пише, че имат “собствен плаж”, но какво означава това? Въпросите възникват тъй като не желаем да бъдем притеснявани от нахални търговци докато лежим на плажа. Това е много широкоразпространено явление в Африка (и не само), но наличието на такива нахални изнудвачи буквално може да ми съсипе почивката.

# 298
  • Sofia
Интересува ме дали плажовете на хотелите са частни и са само за гости на хотела/хотелите.

Да, при нас беше така. Ако външно лице случайно проникнеше на територията на плажа, охраната веднага го гонеше.
Чак пък да ви провалят почивката търговците, сори, но звучи като доста крайно изказване.

# 299
Интересува ме дали плажовете на хотелите са частни и са само за гости на хотела/хотелите.

Да, при нас беше така. Ако външно лице случайно проникнеше на територията на плажа, охраната веднага го гонеше.
Чак пък да ви провалят почивката търговците, сори, но звучи като доста крайно изказване.

Първо бях харесала почивка в Кения. На страхотен плаж, тип Занзибар. Но като прочетох коментарите в google и Trip Advisor, всеки втори коментар беше как буквално не можеш да лежиш 5 мин на плажа (на шезлонгите на 5* хотел) без да бъдеш заговорен от поредния търговец. И как изобщо не се отказват при отказ и дори стават агресивни. Това ако на Вас Ви е ОК, то за мен е основателна причина да не посетя тази дестинация. Където отивам с единствената идея да лежа на плажа.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 08:24 от GerKa99

Общи условия

Активация на акаунт