Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 34 124
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany
Бела, ако идвате към Щутгарт, по-добре посетете коледния пазар в Еслинген.

За този пазар четох в една немска фейсбук група препоръки и мисля да го посетим тази година.

# 136
Какво е особеното в Еслинген ? Аз също не съм ходила в Хайлброн на Коледен пазар. Също ми е много любопитно Schwäbisch Hall , но pepelyashka сега ме наведе на мисли за Касел и аз се чудя какво има там .

# 137
В Еслинген сме били през ранно лято. Чудно градче е! Предполагам, по Коледа е приказно.
В Заарланд не съм била никога и много ми се ходи. Може да се възползвам от идеята на Вечерница.

# 138
# 139
  • Deutschland/HE
Бела, ако обичате да се пързаляте на кънки, тази година ледената пързалка във Висбаден ще е на ново място (поне за мен) и обещават да е по-голяма и хубава.
Може да видиш и за билети за представленията на театъра.

Ние харесваме атмосферата на Висбаден и обичаме да се разхождам из малките улички и парка. На Нероберг има и много хубав клетерпарк, но е за по-топло време.

Може да се разходите и до някое от близките градчета, например Рюдесхайм, според приятели е много хубав Вайнахтсмаркт-а, Елтвиле и др.

# 140
Благодаря колибри. Аз избрах друго място. Висбаден ще ми остане за догодина. Както и Касел , и Етлинген както ми препоръчахте. И особено ако и Мони го похвали ...

# 141
Етлинген е до КА, за Еслинген се пишеше по-горе. Обаче се замислих, че никога не съм ходила на Weihnachtsmarkt в Етлинген. Градчето е симпатично, може и да е хубаво по Коледа там.

# 142
Е, не може на всякъде Simple Smile

# 143
  • München, Deutschland
Етлинген е до КА, за Еслинген се пишеше по-горе. Обаче се замислих, че никога не съм ходила на Weihnachtsmarkt в Етлинген. Градчето е симпатично, може и да е хубаво по Коледа там.
Аз съм живяла там, вярно - отдавна, но оттам помня само чудесната бира на местната бирария, градчето не го помня с особено интересен вайнахтсмаркт...

# 144
Освен Руската църква на Neroberg (Висбаден), всичко останало е затворено декември там - Kletterwald, Neroberg, Opelbad.
Там е за лятото. Добра ледена пързалка е и Henkel Eisbahn - около 1800 кв.м.  Тази новата ще я видим сега, колко е голяма и изгодна.

# 145
  • Am Dorf (BB)
Етлинген е до Карлсруе, Коледния пазар не е нищо особено. В региона хубав е този в Speyer, и разбира се този в Strassburg.
Еслинген е до Щутгарт, коледния пазар е средновековен, има щандове с различни занаяти, много е участниците са облечени в характерния за Средновековието стил. В съчетание с местната архитектура се получава коледен пазар катонот картичките 🫕

# 146
  • Germany
Да, сега проверих и този, който препоръчваха е в Еслинген.

# 147
  • Am Dorf (BB)
За тези, които около Коледа ще са в София - в киноцентъра предишните години се организираше Коледен пазар за една седмица (седмицата преди 24ти). Пазарът се организира на фона на декорите на някой град (Ню Йорк, Рим). Изглеждаше мн красиво, лично не съм ходила, гледала съм само сторита в инстаграм и се надявам някоя Коледа да успеем да го посетим.

# 148
На мен в Страсбург чак толкова не ми харесва коледният базар. Но сигурно пак ще отидем. Един колега на мъжа ми държи щанд там и дребното има покана пак да ходи да го черпят с топъл шоколад. Та затова. Joy Ходим в Neustadt an der Weinstraße понякога (преди редовно). Имаше влакче там и като цяло е много празнично-романтична атмосферата, защото градчето има стар център и базарът е на един затворен отвсякъде площад. И нали е винарски район, има и истинско греяно вино. И не продават тигани и китайски пантофи. Rolling Eyes
В един манастир наблизо (който е най-старият напълно запазен средновековен такъв на север от Алпите; дребното са на посещение днес там) също правят хубав Weihnachtsmarkt с много ръчно изработени неща.

# 149
Cиньo Малброн ли? Отдавна не сме ходили. При нас правиха в манастира допреди няколко години, когато дойде един много аскетичен игумен и забрани всякакви такива неща. Но пивоварната им си върви ... само празник няма .
Иначе е в Neustadt на пазарче не сме ходили. И това го слагам в списъка. Къде паркирате там ? А в Страсбург? Ние там сме ходили на марктче, но сле паркирали чак на гарата и то доста скъпо.
Bad Wimpfen има разкошно пазарче. Има и къде да се паркира.

Общи условия

Активация на акаунт