Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 34 120
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
  • München, Deutschland
Благодаря ти, Борти.

Мъжът попринцип, свирил е дълги години. В момента обаче се е концентрирал над китарата, че скоро представят първи албум с групата си, та пианото е на заден план и не се ползва.

Аз взимах домашни уроци и мога да изсвиря нещичко, но само ако го упражнявам предварително и самото нещо не е трудно. 😃

# 121
Абсолютно същата ситуация и в нас,но без група и албум.3 китари,няколко укулеле'та 😆Поздравления и много успехи пожелавам.

За нашето пияно имам големи идеи ,но за сега само го чистя и се опитвам да го помръдна.🌞

# 122
Кой каза укулеле?! Дребното тази година по музика свирят на такова и иска да му купим. С флейтата приключиха. Ще насъберем какви ли не музикални инструменти. Очаквайте скоро “Дъ Синьо фемили” на турне. Joy

И ние в Мюлер правим големия пазар за училище. В селската ни книжарница има само основни неща, най-много някоя тетрадка/мастило да купим там през учебната година.

# 123
Синьо, в амазон има голям избор.В eBay Kleinanzeigen  също не е за подценяване.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 07:45 от Анонимен

# 124
  • Deutschland/HE
Кой каза укулеле?! Дребното тази година по музика свирят на такова и иска да му купим. С флейтата приключиха. Ще насъберем какви ли не музикални инструменти. Очаквайте скоро “Дъ Синьо фемили” на турне. Joy

Приятелка преподавателка по музика ми препоръча от този сайт на Thoman. В началото беше голямо желанието, сега от време на време свири-

# 125
Има ли някой от Висбаден? От една приятелка имам една покана за Коледно пазарче във Висбаден и да поразгледаме. Това е едно предложение. Но ако няма какво толкова да се разглежда там и не е интересно и ако коледното пазарче не е добре ще си направим срещата в Щутгарт . Там обаче много пъти сме ходили и се замислих ...

# 126
Bella,
Аз съм от Висбаден, но не разбирам въпроса ти. В какъв смисъл, дали коледният базар е добре? Има си традиционните щандове с коледно ядене и пиене, продават разни зимни и коледни стоки - играчки, свещи, джунджурии, дрехи. Отделно има 2-3 въртележки и сцена с програма. От 1-2 години е разделен на 2: традиционен и детски, където има и малка ледена пързалка.

# 127
Ами има някои пазарчета с много регионални неща и с разни интересни атракции. На мен един от любимите ми коледни пазарчета е в Оринген. Имат парен влак през целия пазар за възрастни и за деца , имат много регионални неща, имат и страхотно моделбан изложение в замъка за символична цена от около 2 евро на човек, както и свободен достъп до изложението в замъка. Но там ходим всяка година и сега ми се искаше да се поразходим на друго място. Защото една приятелка каза , че ще намери един уикенд да пътува и аз реших дай да измислим нещо по Коледните пазарчета  ... ок.  Но сега къде. В Щутгарт ходим и там редовно, във Франкфурт може и там, но се чудя този път за място където не съм ходила. Какво още има интересно във Висбаден като музи , сгради и парк и т.н. ?

# 128
Най-интересната атракция Nerobergbahn през зимата е затворена. Пазарът е голям, но традиционен. Има красиви сгради и улици с ресторанти в Altstadt, който е до коледния базар, в Museum Wiesbaden е сбирката на руския художник Явленски (Jawlenski), самата сграда отвътре е красива в Jugend Stil,  също и Kurhaus-а. Най-старата баня Kaiser-Fridrich-Therme отвътре е прекрасна, но е смесена.
https://tourismus.wiesbaden.de/entdecken-erleben/sehenswuerdigke … gkeiten-start.php
От църквите коледният базар обхваща Marktkirche, Ringkirche е хубава, но малко извън центъра, както и Руската църква (Russische Kapelle) на Neroberg. Но дотам зимата е с кола или автобус 1 до Nerotal и после 15 минути пеша нагоре по хълма.

# 129
мерси. оглеждам Simple Smile

# 130
  • Германия
А някой случайно в Касел? Ще ми се да скокна там на коледен пазар тази година Thinking

# 131
Ако някой реши да се спъне към Заарланд, има страхотни коледни базари в Заарбург и Санкт Вендел.

# 132
pepelyashka какво има в Касел интересно за Коледено пазарче?

# 133
  • Am Dorf (BB)
Бела, ако идвате към Щутгарт, по-добре посетете коледния пазар в Еслинген.

# 134
  • Германия
pepelyashka какво има в Касел интересно за Коледено пазарче?
Ами не знам, надявам се на Insiderwissen.
При нас в Ерфурт тази година ще има ледена пързалка на единия от пазарите.

Общи условия

Активация на акаунт