Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 607
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • Немция
Е, човек може да се изрази по този начин, без да упражнява всъщност голям натиск в реалност.
Във форума често всичко се чете под лупа и се разбира буквално.
Може и така да е, може и да не е така.

# 496
Бибит не може ли да се погледне и действието и реакцията на детето по този начин като налагане или като отговор на налагане ? В смисъл ... думите не се избират произволно, а от контекст на преживяването. Ние не знаем какво се случва и защо с еописва така. 
Т.е. не е наша работа да тълкуваме чужди действия и отношения. Те би трябвало да си знаят какво става и защо.
Въпроса дали децата ми звънят всяка сутрин докато не вдигна (което аз да изпитвам като налагане) и ако не вдигна изпадат в паника (което на какво е израз не е написано) - не , не го правят .
Но ако го правеше някое от тях бих поговорила с него да о питам защо. И цитирах Мони , защото беше и тя написала подобно.

# 497
  • Немция
Белла, тоест детето се налага? Аз помислих от думите ти, че майката се налага. Smile

# 498
Не знам Бибит. На теб как ти изглежда? Когато някой првави умишлено нещо, което другия не иска.  На мен на 'обърни внимание ' на нещо' . Виж какво е написала за училището и че не ходи с удоволствие. Както казах те сами си знаят какво става у тях . Ще се разберат някак си . Нека си поговорят.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 14:01 от bella-ciao

# 499
  • Немция
Добре, детето оказва неволен натиск, но това не е първопричината, а е следствие.
Когато човек е на зор, му се струва наложително да действа, както намери за подходящо.
Важна е причината.

# 500
Днес не ми е ден...две двойки по основни предмети и 3 кариеса..вярно на млечни, но това за 6 месеца!!!Точно откакто спрях да му мия зъбите  Обаче не беше неговата зъболекарка и не я харесах. Ще ходим декември пак. В лошо настроение съм.
Аз лично точно защото си знам нас и обстановката ни смятам, че има общо с това, че мама почина пред очите му и че е травма, забелязвам тревожност и явно се задълбочава когато не вдигна телефона. Затова и чакам за час за психолог, но пълно навсякъде.

# 501
Днес не ми е ден...две двойки по основни предмети и 3 кариеса..вярно на млечни, но това за 6 месеца!!!Точно откакто спрях да му мия зъбите  Обаче не беше неговата зъболекарка и не я харесах. Ще ходим декември пак. В лошо настроение съм.
Аз лично точно защото си знам нас и обстановката ни смятам, че има общо с това, че мама почина пред очите му и че е травма, забелязвам тревожност и явно се задълбочава когато не вдигна телефона. Затова и чакам за час за психолог, но пълно навсякъде.

Рейна, прегръдка  Hug

Ще се подредят нещата! Най-важното е, че си обърнала осъзнато внимание, на нещо, което те е притеснило, явно притеснява и детето. Ще го отработите!

Аз бях на 23г, когато баба ми почина(дори не пред очите ми) и доста дълго време звънях по 2 пъти на ден на майка ми. Мисля, тогава ясно осъзнах, че хората около нас не са вечни, отделно самата загуба и бая бъгнах.

# 502
Рейна, помоли за съдействие педиатъра или семейния ви лекар, за да помогнат за получаване на по-ранен час за психолог.
Това със зъбите не го неглижирай. Зъболекарите ви не предлагат ли професионално почистване и хигиенна профилактика за децата, поема се от касите? Нашите зъболекари много внимание отделят на това при децата, мерят процента на плаката, обяснява се всеки път за миене, конци, води, всичко. След профилактика са винаги много развълнувани и доста време ги държи ентусиазма да мият зъби добре. Силно препоръчвам и тази книга, много е интересна. Мисля авторката имаше блог или ФБ група и повечето информация от книгата могат да се намерят и там, порови.  
 .

# 503
  • Germany
Рейна, аз бях по-голяма от твоят син, когато майка ми претърпя тежка операция. Дълго време след това, като чуех линейка по улиците веднага и звънях, явно подсъзнателно съм си мислела, че отива в къщи. Може и да има причина в действията на детето, но пък може просто така да му е по-добре, да си съобщи местонахождението. Сложете му програма на телефона, кажи му, че го гледаш къде е и вижте дали ще се поуспокои 👍🏼
 И да ви кажа, днес почивам и какво правя... пека хляб. Подстрекатели 😉

# 504
  • Немция
Рейна, не унивай, всичко ще се оправи! И душата, и зъбите! Grinning
Мисля, че за детето ще е добре да се упражнявате с положително мислене. Например да го питаш в края на деня, преди лягане за лека нощ какво му е харесало най-много през деня. Ти казваш и детето също да сподели. Същото може и за училище- какво най-много му е харесало там през деня? И това всеки ден.
Това ще засили чувството, че животът е хубав, дори и училището. Grinning

За зъбите - моите също правят миене на зъби пред някоя от сестрите на зъболекарката ни. Забелязвам, че с възрастта миенето задобрява, големият вече е с по-добре измити зъби при контрола.
Малкият(на 11) е все още джаста-праста, не е старателен, трябва да му напомням да ги мие порядъчно. Обикалям го, проверявам, при него е нужен контрол.. И той има начален кариес на един млечен зъб, скоро ще го правят.

# 505
Рейна, не унивай, всичко ще се оправи! И душата, и зъбите! Grinning
Мисля, че за детето ще е добре да се упражнявате с положително мислене. Например да го питаш в края на деня, преди лягане за лека нощ какво му е харесало най-много през деня. Ти казваш и детето също да сподели. Същото може и за училище- какво най-много му е харесало там през деня? И това всеки ден.
Това ще засили чувството, че животът е хубав, дори и училището. Grinning
Много добра идея. И наистина работеща!

# 506
Днес не ми е ден...две двойки по основни предмети
Защо си причиняваш сама стрес, какво и е на двойката като оценка? Не забравяйте, че отличниците в училище, не са отличници в живота. Не травмирай и себе си и детето си, просто няма смисъл, всеки си има своя път и съдба.  Кариесите са млечни зъби също, не са чак такъв проблем, правиш нужното и това е. Съжалявам за майка ти. Аз моята майка дори не си я спомням, но това е живота. 10 % е събитието, 90 % как го приемаме.

# 507
И аз бих обърнала внимание на зъбите и бих се поинтересувала защо са тези кариеси наведнъж.  Приказвайте си , като споделянето според мен би трябвало да е от всички  , ще се оправят нещата Simple Smile

# 508
Колко наистина са кариеси не се знае. Бих изчакала да се върне моята си зъболекарка. Преди 14 години един зъболекар видя кариес на един от мъдреците ми, аз обаче не видях и не отидох за пломба. След него друг не е виждал проблем там. А може и да е имало нещо и да се е реминерализирал зъбът, знам ли?! Една друга зъболекарка преди 15-16 години пък много напираше да ми сменя 2 пломби. Още са си ми в устата. Та така със зъболекарите и зъболекарките. Все тук в ДЕ това, другаде не ходя.
От друга страна млечните зъби не са много издръжливи. На моето изглеждат много износени и с тъмни петна тук-там и без да имат кариеси.

# 509
  • в сърцето на един мъж...
Рейна детето има нужда определено от този контакт, ти си му показала подсъзнателно, че това те дразни и при него нещата са се засилили. Намери начин, естествено съобразно натюрела му и отношенията ви, да изясниш това и естествено да намираш време да му отговаряш, докато свикне с обстановката и тогава лека полека да разредите обажданията. Детето явно има още нужда, чувствително е, прекъсването на тази връзка не е нужно да става на сила и от веднъж. Може просто полека да го направите.
Обикновено телефоните и на двамата са на безшумен режим, не винаги ги чуват, а понякога и ги зарязват, затова и не ми отговарят. Друг път когато е трябвало да се обадят, забравят, залисани от приятели. Не е целенасочено, просто са отнесени.

Общи условия

Активация на акаунт