Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 608
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Като четох досега, и на мен ми се струва, че основният проблем на детето е тревожността. Останалите неща са само симптоми. Може би и майката изпитва тревожност, и това засилва несигурността в детето. Той със сигурност усеща, че ти си притеснена.
Давам идея за психолог - виж в сайта супердок или healee, много лекари предлагат онлайн консултации и не се чака дълго за термин. Ако българският език на детето е по-силен, бих потърсила български психолог.

# 511
Не знам Синьо. Може да си права за вас, но не съм сигурна че при тях става дума за млечни зъби . Аз лично бих оправила кариесите на детето . Доколкото аз съм с наблюдение върху немските зъболекари, не един или два, не са особено добре платени от касата и затова ако се заемат да оправят някой кариес без доплащане или да свършат нещо по зъбите без допълнителни застраховки , то е нещо належащо. И дори да е належащо в много случаи си седят на ушите.
Така че според мен да попита къде какво виждат, те показват на снимката , да пита сигурна ли е че е кариес и да оправя кариесите .

Допълвам тук - ние преглеждаме унитата наоколо и аз се загледах колко много интересни неща се учат , колко интересни специалности . Направо ми се прииска да уча Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 09:33 от bella-ciao

# 512
Рейна е написала, че кариесите са на млечни зъби. Никъде не съм писала да не се правят. Написах, че бих изчакала да се върне зъболекарката ми.

# 513
Никъде не става дума са не се оправят кариесите на млечни зъби, правят ги без проблем, съответно питат дали придпочитат по-скъпия вариант и се доплащане или не, никой зъболекар нама да не неправи кариесите и да неглижира кариесите заради финансиране от касата. Преглед, зъболекарят диктува, асистенката маркира на компютъра проблемните зъби пред мен и пита кой вариант предпочитаме, никога не е казал няма да се правят. Дори когато сме ходили за шините правят преглед и точно заради кариес отново насочихя към зъболекаря, защото те не правят такива неща.

# 514
Не го видях . Сори.
Но аз и не бих изчакала зъболекарката им . При положение че зъболекарката  им я няма и изведнъж се оказва, че детето има масово кариеси ... или проблема е нещо със състоянието на детето или зъболекарката им не е оправяла всичко навреме. Но може и тя да е била на принципа , че не се оправят млечни зъби. Не знам. Аз лично бих оправяла всеки зъб. И в същност ми е все едно кой как си оправя зъбите на детето и своите. Всеки прави най-доброто за себе си .
Аз лично за себе си усещам разликата в как се чувствам като ми оправят кариес. Т.е. чувствам облекчение , значи съм чувствала кариеса без да ме боли зъб.
Sephor това не е така  според мен
... никой зъболекар нама да не неправи кариесите и да неглижира кариесите заради финансиране от касата.  ...

# 515
Мен пък зъболекарите въобще не ме питат от коя пломба искам, просто ми я правят. Явно нямам вид на парична. Confused

# 516
Deni-meni, можеш да си кажеш и без да чакаш да те питат.

# 517
Дени говорила съм със сестрата. те си отбелязват във файла какво предпочита клиента и не питат по принцип, освен ако не се смени зъболекаря по някаква причина. Аз ходя в един праксис в който работят няколко зъболекаря при нас, но имаи клон в близък град където имат още няколко зъболекаря и се сменят понякога. Тъй като предпочитам да си запиша часа за възможно най-скоро, т.е. за утре,  ми е все едно кой ще е , взимам просто часа. Ако се случа на нов той ме пита. Ако вече е работил с мен - не ме пита.
Но не знам какво има общо с парите. Аз нямам допълнителна застраховка и по твоята логика не би трябвало да  ме питат точно мен ... пък и не се нося много по-спец. от дънки с тениска та не знам какво може да отгатнат от това.

# 518
Доплащането за пломба беше около 40 Е, аз нямам застраховка.

# 519
35 do 75 за сега при нас.
упойката май е без ограничен брой на година докато в бг май е само 1х годшно . но тук не съм сигурна

Рискувах да взема билети за влак. Сега си стискам палци. Последно при такава инициатива от моя страна в Щутгард спря тока и няколко часа нямаше влакове. Замалко да изпуснем един концерт . Стигнахме навреме с колата в края на краищата.

# 520
35 do 75 за сега при нас.
упойката май е без ограничен брой на година докато в бг май е само 1х годшно . но тук не съм сигурна

Аз упойка не искам, но доколкото знам и не се плаща. Ако пациента има панически страх от зъболекар след консултации с психолог има право и на пълна упойка безплатно.

# 521
какво значи пълна упойка ?

# 522
Упойката си е от касата. Пломба си правя веднъж на 2-3 години, та явно платената от касата ме устройва. Други зъбни проблеми има при мен. Blush

# 523
какво значи пълна упойка ?

Die Vollnarkose (oder auch Allgemeinanästhesie) wird speziell bei Angstpatienten verwendet und hat das primäre Ziel, das Bewusstsein und Schmerzempfinden des zu Behandelnden auszuschalten. Das bedeutet, dass der Patient die Zahnbehandlung weder sieht, hört noch spürt.

# 524
Знам, че пълна упойка слагат при малките деца, когато ще им правят зъби или ще им ги вадят точно заради страха. При дъщерята на моя позната така стана.

Общи условия

Активация на акаунт