Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 559
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
Моята съседка се опита да се успокоява и уравновесява  първо с двойка костенурки и после с двойка бели зайци. Луда стана   . Разкара всичко .

# 631
Съвсем не е само до микробиома, разбира се, но учените явно търсят причини и там. Бактериите се обменят, но няма гаранция, че ще се заселят и ще предизвикат проблем. Зависи от средата, в която попадат. Същото като и с вирусите. Имунитетът на устната лигавица е различен при всеки в зависимост от общото състояние на организма.

# 632
Röntgenpass може да се свали от сайта на Bundesamt für Strahlenschutz или други сайтове, ако на някой му трябва.

# 633
Вярвам, че домашен любимец може да помогне, но на този етап по- скоро няма да вземем, но ще го обмисля.
Точно имунитета явно играе роля дали ще се заселят някои бактерии.
Епигенетиката на мен ми е адски интересна.
Мьос ами то понякога и при един и същи лекар хората имат различен опит. При нас първият доктор който го прегледа и снима ни завъртя жестоко. Вместо да ни прати директно в болница ни вика три пъти и снимки прави, що да не вземе пари. По едно време 10 дни след счупването се усети, ръката не беше просто счупена, а направо откачена от китката, висеше си. Последва тортур с лекари, до ден днешен детето е с болки, както той обича да казва 24/7 с болки. Може и тази хронична болка да му отслабва допълнително имунитета. MRT отказаха, физиотерапия отказаха, до 12 месеца било нормално с болки. Най-първата снимка се изпари, не можаха да я намерят в праксиса. Защо ли? Доктора я бил дал на нас. Доообре, ние сме някви тъпунгери и не помним. Освен това ни бил казал, че трябвало да отидем в болницата, пък ние явно сме доста тъпички и продължавахме да го водим при него. Това като се усети накъде отива работата. Нямам думи. Последно от друга болница ни казаха, че при такива счепвания дшректно на деня оперират. Шестица от тотото си е да намериш добър лекар.
А между другото зъболекарката която го прегледа е бивша физиотерапевтка. Каза, че просто нямат бюджет още от пролетта свършвал, но ако съм можела на частно да го водя. Най-малкото заради белега който отвътре може да притиска и да създава болки.

# 634
Вие не го ли заведохте веднага в спешни кабинет при счупването?

# 635
Вие не го ли заведохте веднага в спешни кабинет при счупването?
Не, това ни беше грешка за която се обвинявам много. Мъжът ми излезна от работа и го заведе на този който обърка всичко. Нямахме опит, сега знам.

# 636
  • Germany
Много му се е насъбрало на детенцето. Ще мине всичко Рейна, обичайте се, правете разни неща заедно, говорете, вдигайте си телефоните сутрин … ще се оправят нещата. Пък ти прави нещата, както ги чувстваш. Всички се стараем, като родители, дали вземаме най-правилните решения не е ясно…

# 637
Мислих и аз за ръката като стана дума за снимките. По принцип я мисля. Ужасно, през какво минавате!
Болно ти е, Рейна, не искам да подхващам пак темата, но:
- бих настоявала за физио за по-рано (не 1 година), защото детето е в растеж и едновременно има болки от счупването преди около половин година И
- бих потърсила разговор със социалния работник в у-ще. Хубаво е, че познава сина ти от инициативата с игрите. Бих разказала за моментния товар, който носи (ръката, ученето/оценките, тревожността... НЕ всичко, а отделни неща, което го/ви тревожат и каквото прецениш). Евентуално социалния работник би могъл да ти каже как е синът ти в групата; евентуално би могъл да говори с него, да му даде "поглед от страни" / в смисъл кураж и подкрепа.
(Такива консултации спадат към дейността на социален раб. в у-ще.)

Другото PeaPink го е казала.
🤗 Дано отмине по-скоро този период, детето да не оклюмва и да се възстановява 🍀💙

# 638
  • Germany
Рейна, и аз бих настоявала за рехабилитация.  Знам, че плуването помага при раздвижване след травми.  Пожелавам скоро пълно възстановяване на детето!

# 639
Минавам да почерпя.
Големият ми син завърши Ausbildung für allgemeine Pflege.
Наложи се да се яви повторно на държавния изпит, че през септември го скъсаха, но вече всичко е зад гърба му.
Днес ще си подписва официално трудовия си договор с работодателя си, при който си кара стажа досега. Много бяха доволни от представянето му по време на стажа, че му бяха подготвили договора още преди да се яви септември.
Много съм щастлива, че на 20 г е готов с диплома, работно място и втора възможносто за развитие - музиката. За тези от вас, които не помнят - той пише текстове и записва рап. Има си канал в спотифай и тубата.

# 640
Честито! Напред и нагоре да е пътят му!

# 641
  • Germany
Вечерница, честито и от мен! Браво на синът ти! Да е доволен и удовлетворен от работата си и труда му винаги да бъде добре оценен!

# 642
Успех Веч . Щом е въодушевен и доволен ще намери интересни пътища Simple Smile

# 643
Честито на сина ти, Веч!

# 644
  • Немция
Веч, честито на момчето ти!
Все така успешно и занапред! Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт