Въпрос за хемороиди

• 1 063
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте!
Искам да попитам страдащите от хемороиди дали имат следния проблем- трудно изхождане, придружено с непрекъснато позиви за ходене по голяма нужда, но без резултат. И с изтичане на слуз в големи количества. Няма кръв, само много слуз и голямо напрежение. Как се справят тези, които имат такъв проблем?

# 1
Здравейте!
Искам да попитам страдащите от хемороиди дали имат следния проблем- трудно изхождане, придружено с непрекъснато позиви за ходене по голяма нужда, но без резултат. И с изтичане на слуз в големи количества. Няма кръв, само много слуз и голямо напрежение. Как се справят тези, които имат такъв проблем?
Отиваш да ти ги вържат, те падат и вече нямаш хемороиди.

Аз имах тези симптоми и това е лечението, което ми предложиха, вече нямам хемороиди.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 13:55 от Не се сърди, човече

# 2
Първо, тя пита дали това са симптомите на хемороиди. За мен не.
Второ - такова връзване не знам какво значи. Ако са хемороиди, първо се пробва лечение с медикаменти. Хирургично лечение се прилага в краен случай.
Аз съм с вътрешни хемороиди от много време, от раждането на детето, никой за връзване не ми е говорил. Пия си венотоници пролет и есен, и забравям за тях.
Ън има съвсем други проблеми.
Това е по-скоро раздразнен колит. От хемороиди не може постоянно да имаш позиви за тоалетна. Слуз също не. Има болка, парене, сърбеж, може и кръв.

Ън, не, не е характерно за хемороиди да имаш тези симптоми. Слуз, не. Може кръв.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 13:56 от Не се сърди, човече

# 3
Вече не знам какво е....корема ми е спокоен, не ме боли, само ми е тежко, защото от 5 дни ходя сутрин до тоалетна като излизат по 3-4 топчета колкото грах, а в останалото време непрекъснато ме напъва, тичам в тоалетната, излизат само газове и много слуз. Пия пробиотик и месим форте, няма изобщо ефект. Сетих се за хемороидите, сложих си свещички за изхождане, после за хемороиди, няма ефект.

# 4
Първо, тя пита дали това са симптомите на хемороиди. За мен не.
Второ - такова връзване не знам какво значи. Ако са хемороиди, първо се пробва лечение с медикаменти. Хирургично лечение се прилага в краен случай.
Аз съм с вътрешни хемороиди от много време, от раждането на детето, никой за връзване не ми е говорил. Пия си венотоници пролет и есен, и забравям за тях.
Ън има съвсем други проблеми.
Това е по-скоро раздразнен колит. От хемороиди не може постоянно да имаш позиви за тоалетна. Слуз също не. Има болка, парене, сърбеж, може и кръв.

Ън, не, не е характерно за хемороиди да имаш тези симптоми. Слуз, не. Може кръв.
Вързването или Бондинг(май се нарича) няма нищо оперативно. Процедура в кабинет. Има си техника. Гледат те с нещо като ехограф (неприятно). С инструмент(машинария) се щрака хенороида. За седмица изсъхва и пада. Повече несъществува. След като родих ми излекуваха няколко по този начин в Union Clinic,  която е извеснта клиника в София точно с това. Лекар хирург го извършва на място.Може би е добре да се информирате преди да обвинявате хората. Ето може пък и на вас да помогнат Deva
https://union-clinic.com// Това, че мое мнение не отговаря на вашите знания и лична позиция, не означава, че е глупост.
За слуз и аз съм имала, както и кръв, точно заради тях. Запекът не знам от какво е провокиран, но може сериозно да провокира хемороидите. Ако наистина имате и питате как се да се справите с тях, за мен това е начина. Ако имате проблем с храносмилателната система, това е друг въпрос. В заглавието пише Въпрос за хемороиди и аз разбрах, че желаете да ви кажат начин за справяне с тях.

# 5
Наличие на слуз не е от хемороиди.
Идете при личния, да ви прати на гастроентеролог.

# 6
Възможно е да има слуз, защото организма си мисли,, че има нещо заседнало там и иска да го избута, но не казвам на 100%, че са хемороиди, но при тях може да има слуз.

# 7
Може би аз не зададох добре въпроса си. Не търся начин да се отърва от хемороидите, отдавна съм изговорила с гастрото, че с моето автоимунно чернодробно заболяване ще си бъда завинаги с тях.досега не са ми създавали проблеми и затова не знам как да се справи с тях. В момента съм със силен запек, постоянни позиви за ходене по голяма нужда, много слуз и само по 2-3 топчета като грахово зърно. Заради тежкия колит, който получих от агресивните лекарства съм все с разстройство и този запек ме изненада, реших, че е от хемороидите. Затова питах...

# 8
Разсмях се. Не е бондинг, а бандлегиране.
Ън, аз преди да се реша да сложа край на вътрешните хемороиди имах т.нар непълно изходане, но така е било при мен, за теб без лекар няма как да знаеш дали е същото.  Всички знаем, че при запек, изпражненията се изсушават в правото черво и резултата е барабонки.
Говори с лекаря ти дали можеш да приемеш еднократно нещо разхлабващо.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 19:01 от Пролетно цвете

# 9
В момента съм със силен запек, постоянни позиви за ходене по голяма нужда, много слуз и само по 2-3 топчета като грахово зърно. Заради тежкия колит, който получих от агресивните лекарства съм все с разстройство и този запек ме изненада, реших, че е от хемороидите. Затова питах...

Това не е от хемороидите. Отиди на лекар.

# 10
Бях на лекар. Даде ми трибутин, месим форте и пробиотик. Каза да ги взимам дълго, по схема. Аз си имам проблеми от 17 години и тя ги знае. Отдавна се лекувам сама, толкова са незаинтересовани и некомпетентни, че е плашещо. Предпочитам да питам хора, които страдат от същото, години са търсили и някои са намерили как да се лекуват.

# 11
Пробиотикът трябва да е някакво последно поколение, за да има ефект, не че не знаете.
Ако се чувствате добре с кисели млека, йогурти, скир и пр. - съчетавайте с пробиотиците.
Много неприятно Sad

Хемороиди имам, но ги държа под контрол с всекидневно акане - много вода, много, млечно-кисели продукти, супички, много пресни зарзавати, царевични продукти (основно царевична тортила).

# 12
И аз гледам да акам всеки ден, този път изпуснах нещата и то стана страшно. дори не знам какво ми е.

# 13
Щом е така опитай този пробиотик:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012876

# 14
Вероятно лигавицата е изключително раздразнена от вкоравените екстременти, а ако включим и напъването и става кошмар.
Пийте вода повечко, супичка. Също и много движение, ходенето пеш е чудесно решение.
От известно време почнах да ям нахут с нарязан пресен лук. Много се пръцка, но действа чудесно. Отделно, че е прекрасен източник на протеини.

Общи условия

Активация на акаунт