Лотария "Зелена карта" 2025

• 38 735
  • 384
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Абуто, и аз също - 80/20 се съгласявам с твоето мнение. Но да, първо и задължително условие е добра застраховка. Българите обаче като цяло изобщо не са компетентни по тази тема за всякакъв вид застраховки, затова и в началото на всеки му се струва неимоверно страшно.

# 121
Не се сърдя на тези, които предпочитат американското здравеопазване пред нашенското. Може да обичат да дават пари на вятъра, лошо няма. Въпрос на личен избор и възприятие.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 05:21 от So Lucky*

# 122
  • USA
Да отначало е малко "страшно", когато идваш от БГ, и няма кой да ти обясни реда...какво е дедактъбъл...каква е разликата между лизинг и финансов лизинг, какво е  това чудо хоумолнърасошиеишън, как не трябва да си сменяш сам крушката ако си с "мейтанс" по -договор...но.. мисля, че има достатъчно информация в интернет и човек тепърва избран от лотария може да се подготви психически поне.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 17:00 от Olivia Thomas

# 123
  • София
Е, Лъки, къде медицината не е бизнес? Навсякъде по света е бизнес, особено в развитите държави. Но да казваш, че в Бг сте получили качествена услуга за 2,90 лева. Хайде сега! Работя в една от най-големите компании в сферата на медицината. Бизнес е да, но до един определен момент, след това край. Смятам знаеш що за бизнес е медицината в Турция и как няма насрещна страна, която да им каже, опа, конкурирате се с Европа! Говоря за българите, на които им се налага да се лекуват там за сериозни неща. И не става с молитви нищо и никъде, понякога се сблъскваш челно с товарния влак и трябва да го преместиш, нямаш друг избор. Така че не мога да се съглася с нито едно от твоите мнения, които са си направо крайни, а реалността не е такава.

# 124
Аз не изпитвам нужда някой да се съгласява с мен.  Сподялям как е при мен от 1 во лице.
...

Както казва Оливия, шок си е, в много направлнения. При мен номер едно беше със здравната система.

А съм била крайна. Пък тези дето издигат щатите на пиедестал?! Кой знае от коя паланка са изпълзяли. Хайде сега.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 06:30 от So Lucky*

# 125
  • София
Чудна работа, и ние идваме от паланката София! Точно както и ти, доколкото разбирам от постовете ти. Не е въпрос на съгласяване или не, това е дискусия! И всеки може да изложи своята гледна точка, без да прекалява с емоциите обаче.

Аз не разбирам защо си изпитала такъв шок от всичко, след като твърдиш, че си кръстосвала Америка от години!

Шок е в много направления и това е безспорен факт, но моля те, не ми пиши, че издигам Америка на пиедестал! Това не е така, защото съм поживяла и в други развити държави в Европа и имам доста солидна база за сравнение. Не сравнявам посещения тип “екскурзия”, а живот в дадена европейска държава с една от най-силните икономики в света, не само в Европа.

И още нещо бих искала да ти припомня, че в темата за Лидл България ти не спираше да пишеш, колко много искаш да дойдеш в Америка, а сега защо е този хейт?

Не си позволявай, моля те, лични нападки, без лично да познаваш човека срещу теб! Невъзпитано е! И последно както написах в предходен пост - не влагай толкова емоция, бъди по-обективна, а и пътят към България обратно за всички нас ще бъде винаги отворен!

# 126
  • Down south
"Защо не ме теглят от лотарията? Толкова често посещаваме САЩ.
Защо ме изтеглиха?
Защо дойдохме. В България бяхме устроени.
И тук имаме приятели, страхотни професии, работим за световни компании, съответно и хубави здравни застраховки, обаче здравеопазването в САЩ е зле, предпочитам българското, защото имам връзки.
И училищата са зле"

Така виждам написаното от последните постове.
Мъка голяма Close
Не знам, защо си го причиняваш при наличие на толкова широк избор.
Хипотетично Sunglasses

# 127
Никъде не съм използвала имена/. никове   Joy   защо така лично приемате коментарите ми?
Аз съм била емоционална...Smile  Пиша си тука петък вечерно, а някои хора, чак се обидиха!
Споко, в свободна държава сте...оставете и на другите свобода. Wink

Daylily, училищата са топ, здравеопазването - също! Така по добре ли е? Laughing

# 128
  • София
Защото цитираш моите думи! И защото си позволяваш да пишеш, че сме “изпълзяли” от някоя паланка! Но не сме! Не приемам нищо лично, просто очаквам от теб обективно мнение, а не това, което виждам и чета.

# 129
Защото цитираш моите думи! И защото си позволяваш да пишеш, че сме “изпълзяли” от някоя паланка! Но не сме! Не приемам нищо лично, просто очаквам от теб обективно мнение, а не това, което виждам и чета.
Моля не очаквай нищо от мен. Simple Smile Може и да не ме четеш, ако искаш.

Хубава вечер!

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 05:34 от So Lucky*

# 130
  • София
Е защо е този отбой сега? До тук нищо смислено и в помощ на другите потребители не видях, освен хейт и хвалби, колко сте велики с твоя съпруг😆Ама не сте единствени и други има като вас!

# 131
  • Down south
Предполагам, коренно различен житейски опит.
И аз бях изтеглена от лотарията, и ние дойдохме с бебе, без осигурена работа и т.н.
За щастие моите впечатления и опит нямат нищо общо с драматичните ти и системни оплаквания.

# 132
Е защо е този отбой сега? До тук нищо смислено и в помощ на другите потребители не видях, освен хейт и хвалби, колко сте велики с твоя съпруг😆Ама не сте единствени и други има като вас!
Велики, първо поколение емигранти?

Предполагам, коренно различен житейски опит.
И аз бях изтеглена от лотарията, и ние дойдохме с бебе, без осигурена работа и т.н.
За щастие моите впечатления и опит нямат нищо общо с драматичните ти и системни оплаквания.
Това е било преди 25+ г, сигурна съм , че не е било лесно и тогава.
И на теб казвам, ако не желаеш, не ми чети коментарите.

# 133
  • Down south
Чета, защото темата е интересна. Имаме приятели в различни щати с
близък и > до  твоя "трудов стаж" в САЩ.
 Не знам и не съм чувала за подобни "мъченици" на които уж всичко им е наред и същевременно надавт вой до небето.
Cold Sweat

# 134
Чета, защото темата е интересна. Имаме приятели в различни щати с
близък и > до  твоя "трудов стаж" в САЩ.
 Не знам и не съм чувала за подобни "мъченици" на които уж всичко им е наред и същевременно надавт вой до небето.
Cold Sweat
Не знам за каъв вой точно говориш, споделям си какво ми е минало през главата след ЗК. Казах, вече, скролвай като не ти допада написаното.

Иначе се радвам, за вашите приятели в различни щати, които не са тук в тема да потвърдят колко са добре като новозеленокартовци и да дадат кураж на новата смяна, които сега са и на интервюта.

Общи условия

Активация на акаунт