Лотария "Зелена карта" 2025

• 38 739
  • 384
  •   1
Отговори
# 105
Честно казано, на мен точно отрицателните мнения са ми особено полезни, защото ми дават незахаросана гледна точка и биха могли да ме насочат към евентуални минуси, които не съм обмислила достатъчно.
За протокола-подадохме апликации есента, чакам резултатите без особен ентусиазъм.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 20:42 от Bee_happy

# 106
Аз мисля, че на Лъки социализацията ѝ е основния проблем в Щатите. Американците са много географски мобилни от много години насам (ние, българите, не сме). И на всяко ново място, където се заселват/преселват, първото нещо, което правят е да се запишат към местната църква. И оттам започва процеса на социализация, на създаване на приятелства, на “разкриване” и присъединяване към местните общности.
Не, нямам никакъв проблем със социализацията. Имаме много познати, дори нямаме време да се виждаме често, защото всеки е ангажиран.
Покрай детето завързахме контакти със нормални хора, имаме колеги, съседи.  Но ритъма на работещите тук е друг.
Не сравнявайте с туризма и разходките. Емиграцията е друга бира.

Относно здравните, аз не плащам много. За мен и детето е под 200 на месец. Обаче имам копей, 20%.  А ценичките са високи тук.
Добре че всяко лято се прибираме до България.
Мъжа ми прави физиотерапия в София миналото лято, плащаше 2,90лв на посещение.
Тук мисля че щеше да е няколко хиляди долара, със застраховка.
Изводите на вас.

# 107
  • София
През 2023 в Спфия оперирах две колена, изцяло на частно в ЕвроВита, и по 20 посещения физиотерапия след всяка операция, по 82 лв за час. А съм здравно осигурена на максимума. Но резултатът е 100% връщане на мобилността. За разлика от няколко други дами от темата за колената, които още сгъват само на 90 градуса коляното.

# 108
През 2023 в Спфия оперирах две колена, изцяло на частно в ЕвроВита, и по 20 посещения физиотерапия след всяка операция, по 82 лв за час. А съм здравно осигурена на максимума. Но резултатът е 100% връщане на мобилността. За разлика от няколко други дами от темата за колената, които още сгъват само на 90 градуса коляното.
При мъжа ми ставаше въпрос за проблеми в кръста. Всичко мина по ЗК, за сега е добре да чукна на дърво. Живот и здраве лятото пак ще отиде.

# 109
Хей, friends Wink

Heart 15.02.2024 Heart

AirplaneAirplaneAirplane

Bulgaria Airplane Florida Heart

# 110
Тази Флорида май ще я правим българска провинция. Grinning

# 111
Хей, friends Wink

Heart 15.02.2024 Heart

AirplaneAirplaneAirplane

Bulgaria Airplane Florida Heart
Вземи си връхни дрехи, че тая зима се падна хладна.

# 112
Тази Флорида май ще я правим българска провинция. Grinning

Бил съм във Флорида и Калифорния (имам неимигрантска виза, всъщност имах, защото ми я анулираха, заради имигрантската) и много ми хареса и на двете места, но Флорида повече Heart

На фона на студа, който брах в Канада, където съм бил на специализация... Флорида ми идва като Рай!
Heart

# 113
  • USA
Тая година наистина във Флорида времето е странно, обикновенно "студа" е седмица сега от ноември едни странни температури от 10-12 градуса сутрин.
..но ако идваш от Бг климат ще ти се стори топло..аз много се чудих първата година на 20 градуса като гледах хора със зимни якета...сега след 6 г и аз съм така.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 01:21 от Olivia Thomas

# 114
Казано за Флорида, това означава че няма да стане само да ходиш бос.
Там чорапите спадат към връхните дрехи.

# 115
Казано за Флорида, това означава че няма да стане само да ходиш бос.
Там чорапите спадат към връхните дрехи.
Ами такова чудо не сме виждали, чорапи нося да.
От 2012г. се мотам по бреговете на Флорида. По принцип в Орландо и Тампа хората имат връхни дрехи, но аз се заселих в Маями, за да си ходя по къси гащи целогодишно. Тази година греда.

Даже купувах чорапогашник
Сутрин е 10С, на обяд 25С. Сутрин мръзнеш, на обяд се потиш. Абе не е лесно, да знаете. Joy

# 116
  • София
Лъки, на всеки от нас е ясно, че нито тръгването, нито връщането стават за 1 ден. Така че общо взето плановете на всички бг-та си приличат, да не кажа, че са еднакви. Синът ми започна 1 клас в Бургас, продължи в София в две училища, а сега ще завърши в американския high school. Та това изобщо не е причина да не се мести човек. Роден е в Пловдив, където посещава ясла и ДГ. Важното е да се гледа big picture - е, в България оправия няма, няма и да има, нито пък е раят на света.

Хечихера, няма никакви проблеми за хора с  хронични заболявания. Грижа ще получиш на световно ниво. В Бг само по филмите сме виждали такава.

Да се допълня и с извадка от в. Капитал:

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 05:47 от Helene S

# 117
Всеки има право на мнение и често изхожда от собствената си житейска ситуация.

# 118
  • София
То е така по принцип, но е добре да се стараем да сме по-обективни в мненията си, а най-добре е дори да не влагаме и емоции, което е доста трудно, особено за нас жените.

# 119
Хечихера, няма никакви проблеми за хора с  хронични заболявания. Грижа ще получиш на световно ниво. В Бг само по филмите сме виждали такава.
Аз бих опонирал леко на подобно твърдение.
Верно е, че може да получиш грижа на световно ниво, но преди това трябва да имаш наистина много добра застраховка, защото без подобна даже няма да минеш по-далеч от рецепцията. Много от застаховките са пълен майтап, а за самоосигуряващ се човек цените са изключително солени. За да се възползваш от застаховки за хора с ниски доходи, трябва наистина да си на много ниско ниво като стандарт. В много случаи застаховката започва да плаща едва когато достигнеш определена сума (дедактъбъл), която може да 1500-3000 долара като нищо. Даже със застраховка едно посещение в спешното може да удари два бона за 15 минутен престой, две хапчета и мерене на темпертура и кръвно.
Така, че дали има или няма никакви проблеми за хора със хронични заболявания - зависи от това колко добри специалисти сте, колко търсена професия имате, колко е голяма компанията за която работите и колко време сте били в щатите. Докато нямаш американско гражданство, само със зелена карта - много от програмите за социално подпомагане са само мираж. Понякога нелегалните дето са преплували Рио Гранде може да получат повече от вас като медицински грижи. На много парадокси може да се натъкнете. И всеки щат е различен, така че "щатите" като понятие за някои неща не е много коректно да се използва.

Общи условия

Активация на акаунт