Как да постъпя?

• 6 184
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
То, много неща може, тя да стои и да се надява. След 2 години съвместен живот с нея щом не е сигурен...
И друго ми е интересно, защо всички мъже, които зарязват жена си с малко дете, после твърдят пред новите си, че причината за раздяла била, че жената била изневерила, ама премълчават, че те са били първи?

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 12:14 от Прекрасная Василиса

# 91
Ми явно не планира да остане с теб дълго време, щом от сега мисли каква издръжка ще ти плаща😂
И да те светна, от форума знам, че масово съдът присъжда по 200 лева на дете, толкова и струва да се сключи граждански брак. Пък и нали сега уж търсел нова работа, за това и не смееш да го питаш за дете.
Да, търси още по-добра работа, защото инфлацията удари всички ни и това, което си позволявахме преди, сега се задъхваме. Иначе казано , ако няма нова работа трябва да си променим начина на живот. И него това го смазва. За новата работа го разбирам и подкрепям, въпреки че знам 2 и 200. Всякак мога да се оправя, така ме е научил животът. Разбирам какви страхове може да има. Аз също имам страхове, разбира се. Излизам от семейство, без баща. Страх ме е да не имам същата съдба като на майка ми. Но затова ходя и отработвам тези ми страхове при терапевт. Не бездействам.

# 92
Аз след като станах майка осъзнах колко всъщност е важна ролята на бащата. Не, че преди не знаех, че е важна, но определено не осъзнавах в какви мащаби. Та в този ред на мисли, на този акъл, в който съм в момента, не бих имала дете с човек, който не иска да има още деца, ама от него да мине. Би било пагубно за всички, най-вече, за детенцето

# 93
Вместо да ходиш на терапевт, постави ребром въпроса, и спри да вярваш на тежки приказки под шипковия храст.
И вместо да питаш форума и да гадаеш той какво мисли, го питай него.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 12:23 от Прекрасная Василиса

# 94
Ама как така няма значение защо са се разделили?? Срещала съм супер много мъже, които са напуснали доскорошната си велика любов до третата годинка на уж желаното им дете. И после са уикенд татковци, говорят против майката и майчинските ù компетенции , обаче по някаква необяснима случайност не взимат детето да си го гледат те, ами го оставят на ужасната майка, докато свалят мадами.
Авторке, колкото повече се обясняваш, толкова повече ми се струва, че мъжът няма никакви сериозни намерения към теб. Звучиш като сгодна непретенциозна женица, която слушка, стиска зъби и прави нещата, които се очаква една сгодна женица да прави. Интересно дали ако довечера седнеш и твърдо си заявиш желанията за брак и дете в ясен срок с точност до седмица, мъжът ще продължи да ти гука как сте се намерили и се обичате.
Ей затова казвам, че моми с бащи и ергени с майки работа нямат. Особено първото!

# 95
Белослава, твърдо реши, какво искаш и смело поставяй картите на масата. Така винаги съм действала аз. Може и да не се получи, точно така, както го искаш, но поне ще си наясно с неговите желания и постъпки и няма да губиш повече време в неперспективти отношения.
Животът е твърде кратък да живеем по чужд сценарий и да не се стремим да получаваме това, което нас ни прави щастливи.

# 96
  • Далечният изток
Ами тя добре е обработена колко е лоша бившата... Даже и финанси на авторката изтичали към бившата. Това не знам как да го разбирам. Ако става въпрос за издръжката, то тя се плаща на детето, не на родителя му. И понеже бащата плаща по-висока издръжка, явно приемат, че ги харчи бившата... Просто ми направи кофти впечатление точно това.

# 97
Ами тя добре е обработена колко е лоша бившата... Даже и финанси на авторката изтичали към бившата. Това не знам как да го разбирам. Ако става въпрос за издръжката, то тя се плаща на детето, не на родителя му. И понеже бащата плаща по-висока издръжка, явно приемат, че ги харчи бившата... Просто ми направи кофти впечатление точно това.
Вижте, няма как да знаете каква е ситуацията и къде отиват средствата за детето. Не е и нужно да гадаете, защото съм ви най-близкия източник до информация относно този случай. Разбирам, че повечето от вас изхождат и се палят за издръжката, защото се поставяте в обувките на другата жена. Не я мислете, добре е жената.

# 98
Авторката е израсла в семейство без баща и отработва травмите с терапевт. В момента живее с мъж, който е съботно-неделен полу-родител, защото тя поема по-голямата част от грижите по нрговото дете, включително и финансови. Той търси нова работа, за да поддържат някакво ниво, което са имали преди време. До какво биха довели съветите да натиска за дете и да поставя въпроса ребром? Колко време е склонна да изчака? Въпроси към нея.

# 99
  • София
Авторке, без да се усещаш правиш твърде много компромиси, само и само да задържиш този златен мъж. Който въобще не е златен, а все повече и повече ще ти се качва на главата и в един момент ще се усетиш, че носиш всичко на гърба си - семейство, дете, неосъществени мечти. Но карай - така било писано. Или не?

# 100
Разбирам, че повечето от вас изхождат и се палят за издръжката, защото се поставяте в обувките на другата жена.
Това пък откъде го измисли? Доколкото виждам, повечето коментиращи тук са доста далеч от профила на изоставена самотна майка.
Не знам дали се усещаш, но много очебийно пренасяш разочарованието си от мъжа върху коментиращите в темата и агресираш срещу тях. В същото време оправдаваш мъжа и отношението му към всички участници в сагата ви, а той е основният виновник за нея. Не е жертва.

# 101
Ако виждам един добър и отговорен баща към детето си и си го обичам този мъж, и той мен,
бих си поставила изискването за подписване и бебе сега!
Нищо не рискуваш. Хората не се променят толкова- с едното си дете да е добър баща, а с второто- не.
Семейното ти щастие зависи от теб.

# 102
Въпросът не е дали ще бъде добър баща на второто дете, а че май въобще не иска второ дете. Обаче иска да задържи тази жена до себе си и би се прежалил да й направи дете щом тя толкова иска. А дали след това няма да я остави да се оправя сама?

# 103
Ми явно не планира да остане с теб дълго време, щом от сега мисли каква издръжка ще ти плаща😂
И да те светна, от форума знам, че масово съдът присъжда по 200 лева на дете, толкова и струва да се сключи граждански брак. Пък и нали сега уж търсел нова работа, за това и не смееш да го питаш за дете.
Да, търси още по-добра работа, защото инфлацията удари всички ни и това, което си позволявахме преди, сега се задъхваме. Иначе казано , ако няма нова работа трябва да си променим начина на живот. И него това го смазва. За новата работа го разбирам и подкрепям, въпреки че знам 2 и 200. Всякак мога да се оправя, така ме е научил животът. Разбирам какви страхове може да има. Аз също имам страхове, разбира се. Излизам от семейство, без баща. Страх ме е да не имам същата съдба като на майка ми. Но затова ходя и отработвам тези ми страхове при терапевт. Не бездействам.
Във вашето семейство само на неговите финанси ли се разчита? Вие сте двама.

# 104
Във вашето семейство само на неговите финанси ли се разчита? Вие сте двама.

Не, аз също работя. Сметките се плащат от него. Аз се включвам в бюджета с храна.

Общи условия

Активация на акаунт